Czy ktoś z szanownego grona wybiera się do Góraszki?
-
EterycznyŻołądź
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Czy ktoś z szanownego grona wybiera się do Góraszki?
W ten weekend, na piknik lotniczy.
Ostatnio zmieniony 4 cze 2008, o 13:40 przez EterycznyŻołądź, łącznie zmieniany 1 raz.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
-
EterycznyŻołądź
- 6 gwiazdek
Re: Czy ktoś z szanownego grona wybiera się do Góraszki?
Na mapie. Pół centymetra na prawo od Warszawy.
Będzie Spitfire, Catalina, Dakota.
Mnie nie za bardzo chce się samemu łazić, a wszystkie opcje zawiodły, a ja przecież taki miły przyłóż do rany.
Będzie Spitfire, Catalina, Dakota.
Mnie nie za bardzo chce się samemu łazić, a wszystkie opcje zawiodły, a ja przecież taki miły przyłóż do rany.

A nie moga tego bliżej Poznania lub Wroclawia przenieść

Dolce far niente 

Moja dostala wypasione zaproszenie i oddala przekonana, ze jak zwykle (psia mac) mnie nie ma. Ale okazalo sie ze jestem, wiec w niedziele melduje sie 's ranca" :)
lepsze jutro bylo wczoraj
No to chyba ja też się wybiorę.
http://wwojnar.com/
– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
-
EterycznyŻołądź
- 6 gwiazdek
A ktoś wybiera się może w sobotę i ma blisko do Ożarowa?

XIII MPL W GÓRASZCE JUŻ 7-8 CZERWCA 2008!
NEWS:
Z ostatniej chwili
Niestety, z przyczyn technicznych myśliwiec Supermarine Spitfire nie weźmie udziału w przelocie nad Wisłą.
Załoga BBMF potwierdziła obecność maszyny na Pikniku w Góraszce.
Już 6 czerwca niezwykły podniebny happening!
Aby rozbudzić apetyt Warszawiaków na lotniczy weekend w Góraszce w przeddzień imprezy nad korytem Wisły z wielkim hukiem przeleci niezwykła kawalkada kilkunastu maszyn powietrznych!
Zobaczymy m.in.: samolot-amfibię Consolidated PBY Catalina, plejadę śmigłowców wojskowych i cywilnych, w tym akrobacyjny Bölkow Bo-105, samolot akrobacyjny Extra-300L.
Trasa: Koryto Wisły
Początek: Most Siekierkowski; wzdłuż Wisły, koniec: Żerań.
Punkt kulminacyjny przelotu na wysokości Starówki.
Najlepsze punkty widokowe:
- Most Śląsko-Dąbrowski od strony praskiej,
- Most Gdański od strony praskiej,
- brzeg Wisły po stronie praskiej.
Przelot odbędzie się w okolicach godziny 17.00
NEWS:
Z ostatniej chwili
Niestety, z przyczyn technicznych myśliwiec Supermarine Spitfire nie weźmie udziału w przelocie nad Wisłą.
Załoga BBMF potwierdziła obecność maszyny na Pikniku w Góraszce.
Już 6 czerwca niezwykły podniebny happening!
Aby rozbudzić apetyt Warszawiaków na lotniczy weekend w Góraszce w przeddzień imprezy nad korytem Wisły z wielkim hukiem przeleci niezwykła kawalkada kilkunastu maszyn powietrznych!
Zobaczymy m.in.: samolot-amfibię Consolidated PBY Catalina, plejadę śmigłowców wojskowych i cywilnych, w tym akrobacyjny Bölkow Bo-105, samolot akrobacyjny Extra-300L.
Trasa: Koryto Wisły
Początek: Most Siekierkowski; wzdłuż Wisły, koniec: Żerań.
Punkt kulminacyjny przelotu na wysokości Starówki.
Najlepsze punkty widokowe:
- Most Śląsko-Dąbrowski od strony praskiej,
- Most Gdański od strony praskiej,
- brzeg Wisły po stronie praskiej.
Przelot odbędzie się w okolicach godziny 17.00
Może też się bym wybrał?
Gdzieś się koleżeństwo zbiera?
Gdzieś się koleżeństwo zbiera?
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.
Do ustalenia - ja się raczej wybiorę w sobotę - 10am się gdzieś ustawimy i jedziemy razem?
-
EterycznyŻołądź
- 6 gwiazdek
To jest ktoś w stanie podrzucić mnie. Zwrócę za benzynę!
Nie jestem pewien jak dojechać za Złotą Bramę - mój GPS też nie wie. Sorry.
Ja pewnie będę jechał "od dołu" - przez Górę Kalwarię.
To Devlin ma zdaje się najbliżej...
A Ty będziesz w Ożarowie?EterycznyŻołądź pisze: A ktoś wybiera się może w sobotę i ma blisko do Ożarowa?![]()
![]()
To Devlin ma zdaje się najbliżej...

-
EterycznyŻołądź
- 6 gwiazdek
Gal, Mazowieckim nawet. Tylko, że ja na piknik z samolotami chciałem, a nie do lasu z łopatą. 

EterycznyŻołądź pisze: a nie do lasu z łopatą.

Devlin tylko udaje takiego groźnego.
W rzeczywistości to dusza człowiek ludzkość miłujący. Taki, do-serca-przytul-psa...
-
EterycznyŻołądź
- 6 gwiazdek
Witek, napisz gdzie będziesz albo czy możesz się jakoś w pobliże Warszawy dostać.
(A! Łopaty nie zapomnij!)
PS: Czy ktoś ma program tego pikniku? W jakich godzinach tam być najlepiej? Bo coś nie mogę znaleść na ich www.
(A! Łopaty nie zapomnij!)

PS: Czy ktoś ma program tego pikniku? W jakich godzinach tam być najlepiej? Bo coś nie mogę znaleść na ich www.
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
To moze i ja sie wybiore.... hmm.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
-
EterycznyŻołądź
- 6 gwiazdek
devlin pisze: PS: Czy ktoś ma program tego pikniku? W jakich godzinach tam być najlepiej? Bo coś nie mogę znaleść na ich www.
Chyba patrzysz na stronę nieoficjalną. http://www.piknik-goraszka.pl/page.php? ... bpage_id=1 - tylko nie za bardzo wiem które to sobota, a które niedziela.
Jest jeszcze jedna sprawa. Bilety. Nie mam absolutnie pojęcia jak jest z wydolnością kas, mam nadzieję że możliwość kupna biletów w kilku punktach Wawy nie sugeruje, że kasy się jakoś zapychają.
A Ożarów Mazowiecki to nie jest w pobliżu Warszawy? Ja nie znam tych rejonów. Zresztą gorzej z powrotem. W stronę do, pewnie ktoś mógłby mnie gdzieś w miarę po drodze w Warszawie zostawić. Jak już mówiłem, chętnemu zwracam za benzynę.devlin pisze: Witek, napisz gdzie będziesz albo czy możesz się jakoś w pobliże Warszawy dostać.
Dzięki - musiałem przeoczyć. Tak czy inaczej - wygląda na to, że warto być przed 12:30pm na miejscu.EterycznyŻołądź pisze: Chyba patrzysz na stronę nieoficjalną. http://www.piknik-goraszka.pl/page.php? ... bpage_id=1 - tylko nie za bardzo wiem które to sobota, a które niedziela.
Trudno wyczuć. Zobaczymy na miejscu.EterycznyŻołądź pisze: Jest jeszcze jedna sprawa. Bilety. Nie mam absolutnie pojęcia jak jest z wydolnością kas, mam nadzieję że możliwość kupna biletów w kilku punktach Wawy nie sugeruje, że kasy się jakoś zapychają.
Oj już tak nie jęcz, coś się wymyśli. Jak ktoś Cię może w rejon granicy Warszawy podrzucić w okolicach godziny 10am, to ok - jak nie, to daj adres i przyjadę po Ciebie.EterycznyŻołądź pisze: A Ożarów Mazowiecki to nie jest w pobliżu Warszawy? Ja nie znam tych rejonów. Zresztą gorzej z powrotem. W stronę do, pewnie ktoś mógłby mnie gdzieś w miarę po drodze w Warszawie zostawić. Jak już mówiłem, chętnemu zwracam za benzynę.
Zróbmy tak;devlin pisze: Oj już tak nie jęcz, coś się wymyśli. Jak ktoś Cię może w rejon granicy Warszawy podrzucić w okolicach godziny 10am, to ok - jak nie, to daj adres i przyjadę po Ciebie.
ja ET odbiorę rano (10:00 - daj adres na priva), a ty go podrzucisz w drodze powrotnej.
Ja gonię od Góry Kalwarii, bo w poprzednich latach słyszałem "na radyjku" o korkach-koszmarach w czasie Góraszki. Mam nadzieję, że tylko od strony Warszawy.
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
EterycznyŻołądź pisze: A Ożarów Mazowiecki to nie jest w pobliżu Warszawy? Ja nie znam tych rejonów. Zresztą gorzej z powrotem. W stronę do, pewnie ktoś mógłby mnie gdzieś w miarę po drodze w Warszawie zostawić. Jak już mówiłem, chętnemu zwracam za benzynę.
To jest blisko - nie wiem czy bede jechal do Góraszki - 10 rano w sobote to przeciez ledwie świt ;)
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Gal, szkoda Twojego czasu, to jest rzut mokrym beretem stąd, a od Ciebie jakieś 60km. Naprawdę, bez problemu odbiorę i zawiozę Witka. Luz.
Zapomniałem dodać - wieczorem będzie w lesie mniej ludzi...