do czego służy ten zawór?

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
kons6
1 gwiazdka
Polubił: 0
Polubione posty: 0

do czego służy ten zawór?

Post 14 wrz 2011, o 21:56

sterDol.jpg
jaka jest funkcja zaworu po prawej stronie zdjęcia (podłączona jest do niego brązowa wtyczka)?
ten zawór jest pomiędzy dolotem a czujnikiem ciśnienia (również na zdjęciu centralnie na pierwszym planie)

Żemol
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: Impreza Classic`96 / Forester `99

Re: do czego służy ten zawór?

Post 15 wrz 2011, o 05:21

Wypadało by wpierw złapać ostrość :idea: :whistle:
...zaś dnia ósmego, stworzył Awd i ubrał Ją w szatę SexownąTajemnicząintrygującą...
Obrazek
"Moim zdaniem to niczego nie jestem pewien, jednak widok Gwiazd sprawia, iż zaczynam marzyć" — Vincent van Gogh

jako
2 gwiazdki

Post 15 wrz 2011, o 09:22

kons6 pisze:
sterDol.jpg
jaka jest funkcja zaworu po prawej stronie zdjęcia (podłączona jest do niego brązowa wtyczka)?
ten zawór jest pomiędzy dolotem a czujnikiem ciśnienia (również na zdjęciu centralnie na pierwszym planie)
Zawór ten przełącza dopływ powietrza do map sensora pomiędzy ciśnieniem z kolektora dolotowego a ciśnieniem atmosferycznym, umożliwiając w ten sposób odczyt dwóch parametrów na jednym czujniku.
http://subarulpg.pl
tel. +48 692 325 541

kons6
1 gwiazdka

Post 15 wrz 2011, o 09:59

dziękuję, teraz rozumiem (sprytny pomysł)

chcę zrobić sterowanie doładowaniem z ecumastera det3 z wbudwanym map + zaworu mac i zaczynam od poznania jak działa seryjne sterowanie doładowaniem,
a map i ten zawór, o który pytałem są tuż obok elektrozaworu sterującego WG

ODPOWIEDZ