Mazik1987 pisze:hmmm może dynamicznie wymienić olej da się tak w tej skrzyni? Jaki tam wogle olej się leje? zleję stary ściągnę miskę i zobacze co tam się dzieje, a czy wyjęcie i wyczyszczenie tego modułu to jest jakaś grubsza zabawa?
Nie wiem co masz na myśli . Generalnie to w skrzynię wchodzi chyba 9l oleju Dexron . Jak spuszczasz przez korek , to faktycznie zmieniasz ok. 6l . Reszta oleju zostaje w różnych miejscach skrzyni : konwerter , sprzęgło wielopłytkowe , sterownik . Mozna co nieco wyssać itd . Zabawa jest z tym spora i nie dla laika .
Wyjęcie i wyczyszczenie modułu to zegarmistrzowska zabawa . Niektóre części mozesz rozebrać , ale nie wiem czy złożysz , bo mogą być potrzebne specjalistyczne narzędzia .
Mozesz wyjąć bagnet i powąchać czy czuć spalenizną . Jeśli w oleju zobaczysz opiłki to wiadomo , ale jak rozpoznasz stan oleju jeśli nie znasz się na tym . Olej powinien mieć kolor malinowy , ale pod warunkiem że jest dość świeży .
Zawór kosztuje jakieś 500zł i wszystkie są zaznaczone kolorami . Zapytaj się w Dzierżoniowie czy się podejmą naprawy . Komputer niestety nie zapamiętuje błędu i nie pokazuje co jest sfixowane . Mogę ci podać namiary na serwis , ale to daleko od ciebie .
Druga skrzynia kosztuje pewnie z 2-2,5 tyś zł ale ja wolałbym naprawić tę swoją .