Kierownica do obszywania....
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Kierownica do obszywania....
Mam termin u fachmana na obszycie kierki. Zadeklarowałem się że wymontuje kierownice, będzie troche szybciej i niewiele taniej. Wymyśliłem sobie, że zrobie to sam z dwóch powodów: nie ufam cwaniaczkowatym specjalistom i chciałbym sie w tym pogrzebać, bo tych okolic mojego wehikułu jeszcze nie rozbierałem. Czy powinienem uważać na coś szczególnego odłączając poduche czy taśme? Może trzeba odłączyć akumulator czy coś??? Jakieś uwagi ?
Re: Kierownica do obszywania....
Przed demontażem poduchy wystarczy odczekać 2 minuty od wyłączeniu zapłonu.
Nie szarpać za poduchę, żeby przewodów nie urwać, delikatnie wypiąć wtyczki od poduchy uważając na zabezpieczenie wtyczki. Przyda się wąski wkrętak do podważenia zabezpieczenia.
Nie kręcić zwijaczem taśmy po zdjęciu kierownicy.
Zaznaczyć położenie kierownicy względem wałka.
Jedna rada, nie odkręcaj śruby mocującej kierownicę do końca, zostaw śrubę wkręconą na 2-3 obroty. Teraz zsuń kierownicę z wałka, być może trzeba będzie nią poszarpać, może puknąć od tyłu
. Pozostawiona śruba uchroni przed urazami oraz przed urwaniem przewodów, kiedy kierownica gwałtownie puści się wieloklina.
Nie szarpać za poduchę, żeby przewodów nie urwać, delikatnie wypiąć wtyczki od poduchy uważając na zabezpieczenie wtyczki. Przyda się wąski wkrętak do podważenia zabezpieczenia.
Nie kręcić zwijaczem taśmy po zdjęciu kierownicy.
Zaznaczyć położenie kierownicy względem wałka.
Jedna rada, nie odkręcaj śruby mocującej kierownicę do końca, zostaw śrubę wkręconą na 2-3 obroty. Teraz zsuń kierownicę z wałka, być może trzeba będzie nią poszarpać, może puknąć od tyłu

Sowy nie są tymi za kogo się podają (Miasteczko Twin Peaks)
Fszysko fajowo zrozumiałem i o takie niuanse mi chodziło

A o tym sposobie wiedziałem wcześniej ( doświadczenia z poprzednich samochodów) Niemniej dziękigebolp pisze: Jedna rada, nie odkręcaj śruby mocującej kierownicę do końca, zostaw śrubę wkręconą na 2-3 obroty

A może zrobić kilka fotek po drodze i zamieścić dla potomnych.... ?
Dzisiaj odebrałem kierownice z remontu.Tak wyglądała przed oddaniem do tapicera:

A tak po regeneracji:

Jestem bardzo zadowolony z jakości i fachowości. Mogę śmiało polecić ten zakład. Oprócz kierownic wykonują i obszywają chyba wszystkie elementy tapicerowane w samochodzie. Kierownicę oddałem o 15 w poniedziałek a we wtorek o 10 była już gotowa. Cena 200 zł.

Jestem bardzo zadowolony z jakości i fachowości. Mogę śmiało polecić ten zakład. Oprócz kierownic wykonują i obszywają chyba wszystkie elementy tapicerowane w samochodzie. Kierownicę oddałem o 15 w poniedziałek a we wtorek o 10 była już gotowa. Cena 200 zł.
bardzo fajnie wyszło, do tego dosyć szybko bo w niecały dzień wszystko zrobione 

nowe mieszkania http://osiedle-margerytka.warszawa.pl/
pepsiman, wujek Google wystawia ten zakład :arrow:http://www.tapicer.pl/galeria.html 

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
- zinc
- 4 gwiazdki
- Auto: Forester NA MY 99 rally car i Legacy IV 2.0 138hp
- Polubił: 1 raz
- Polubione posty: 0
a ktos na wroclawiu ma takie speca?? slyszalem tylko o rychtalskiej...
Proste sa dla szybkich samochodow, zakrety-dla szybkich kierowcow