Hejka,
W związku z tym,że w moim GT cewki robią papa,a wleciało zasilanie gazem więc wiadomo,że bez mocnego zapłonu się nie obejdzie poszukuję dokładnego info jak wstawić cewki z NEW AGE do GT.
Z porównania wynika,że w GT cewka ma 2 przewody a w NEW AGE 3.Dysponuje ktoś z kolegów informacją jaki przewód trzeba dołożyć do cewki nowego typu,zeby zaczęła pracować w GT ?
Będę wdzięczny za wszelkie info w temacie.
Pzdr
d_k
Cewki z NEW AGE do GT <96
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
-
drift_king
- 0 gwiazdek
- Auto: Impreza GT
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: Cewki z NEW AGE do GT <96
Rozumiem że masz takiego dziadka jak ja z super 4 cewkami , też to przechodziłem jest przepis na swapa cewek na NASIOCu ale jak sie zagłębiłem to jednak wjechał komplet nowych , bolało troszke ale 3 lata śmigam na nowych w tańszej taryfie :) Wtedy było jakieś 330-350zł /1szt .
-
drift_king
- 0 gwiazdek
- Auto: Impreza GT
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Ano właśnie od miesiąca mam takiego dziadka i już bardzo mi się spodobał.Niestety stary on i trzeba usunąć z niego kilka oznaków starosci-jednym z nich są własnie kruszące się cewki.Znalazłem już to info na NASIOCu i zamierzam to w krótce ogarnąć.Swoją drogą dziwne,że nie ma tego na tym forum w opcji po polsku skoro jest to dość częsta przypadłośćdawid51dd pisze:Rozumiem że masz takiego dziadka jak ja z super 4 cewkami , też to przechodziłem jest przepis na swapa cewek na NASIOCu ale jak sie zagłębiłem to jednak wjechał komplet nowych , bolało troszke ale 3 lata śmigam na nowych w tańszej taryfie :) Wtedy było jakieś 330-350zł /1szt .

http://forums.nasioc.com/forums/showthr ... ?t=1192028
Pzdr
Ja dokładnie nie pamiętam ale jak wtedy szukałem po necie to chyba właśnie w NASIOCu był dwie opcje na inne 4 cewki , drugi ciekawszy temat to konwersja na 1 cewke i kable (jak po 96 ) troche to było skomplikowane ale tańsza opcja nowa jedna cewka + kabelki co czas jakiś i masz z głowy :) . Ja te kruszące sie reanimowałem ale to było odraczanie wyroku :( ( troszkę kleiłem klejem tylko takim co nie przewodzi ) a potem opaska termokurczliwa i na koniec ta gumka na 6mcy starczyło .l