Skrzynia 9c-TY752VBBAA - złom czy coś można z tego wycisnąć?

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
AdamRS
0 gwiazdek
Auto: Octavia RS; Impreza type-R
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Skrzynia 9c-TY752VBBAA - złom czy coś można z tego wycisnąć?

Post 30 maja 2012, o 20:50

Witam

Panowie, potrzebuję pomocy w temacie skrzyni biegów.
Nabyłem w bonusie z autem skrzynię o oznaczeniu 9C - ty752vbbaa (3.454,2.062,1.448,1.088,0.825,4.111 (F,G))
Pochodzi ona z Legacy gtb MY 96. Jest teoretycznie mocniejsza od seryjnej z GT-ka (legacy miało ok 280km), no i od niej krótsza.
Problem polega na tym, że chciałem tą skrzynię połączyć z silnikiem z GT MY99. Okazuje się, że nie ma takiej możliwości - w MY99 jest skrzynia w obudowie 754.
Wiec wpadłem na pomysł, aby przerzucić wnętrze skrzyni z Legacy do obudowy TY 754 i uzyskać skrzynią mocniejszą i o fajniejszych przełożeniach. Ma to sens??

Autko buduję do zabawy - jest to coupeta o masie ok. 1000 kg. (klatka Ireco, drzwi, maska, klapa z laminatu). Silnik seryjny 218km.

Dzięki wielkie za pomoc

ados
Awatar użytkownika
0 gwiazdek
Auto: Legacy turbo

Re: Skrzynia 9c-TY752VBBAA - złom czy coś można z tego wycisnąć?

Post 31 maja 2012, o 14:55

Spróbować zawsze można skoro masz już tą szkrzynie. A obudowa mocno się różni, że nie pasuje pod silnik? Z tego co się orientuję to powinna pasować do silnika. Pamiętaj też o tylnym dyfrze skoro ta skrzynia ma inne przełożenia.
ados

Codders
Awatar użytkownika
0 gwiazdek
Auto: MY99 SI WRX STI Type-R ver6

Re: Skrzynia 9c-TY752VBBAA - złom czy coś można z tego wycisnąć?

Post 1 cze 2012, o 05:47

Do silnika na bank pasuje. Sprecyzuj dlaczego uważasz ze nie pasuje?

Musisz mieć tylny dyferencjal 4.111 do tej skrzyni.

ODPOWIEDZ