Niestety w końcu chyba nadszedł ten czas by pożegnać się ze Swoją "babcią"...
Mam nadzieję, że trafi w dobre ręce dlatego też na razie daję jedynie ogłoszenie na forum :)
A więc po kolei:
SUBARU IMPREZA wersja europejska MODEL GF6 (1.8 8) ) MY95 4wd+reduktor
Dla "Oszczędności" dołożyłem również instal .gazową sekwencyjną stag4...butla w kole- wbite w dowód po przeglądzie/serwisie/regulacji...Pali 12litrów/100km
W Moim posiadaniu od przeszło 4rech lat...przebieg ~160t.km
A teraz OPIS:
SILNIK:
poj. 1.8 (proszę nie szydzić i nie skreślać na starcie bo nie jest źle)
Wymieniony kompletny rozrząd. Po wymianie WSZYSTKICH uszczelek w silniku skrzyni i dyfrze tył...Olej w układach MOTUL. Wszystko to robione w 4t w katowicach :)
Świece irydowe ngk
Niebieskie przewody WN ngk
Wkładka filtra powietrza k&n
Pompa ABS'u marki NAPRO New Zealand- bardziej wydajna :)
Puszka bezpieczników JDM
Skarpetki spoon trochę koloru oraz japońskich naklejek serwisowych- tak dla wyglądu :)
6-cio miesięczny akumulator
ZAWIESZENIE:
Amortyzatory z WRX'a JDM
Springi mts technik czerwone
Rozpórki kielichów przód/tył- góra
Stabilizator tył z WRX JDM
Poliuretany komplet przód (w planach tył)
HAMULCE:
Kompletny swap hebli z STI TYPE RA JDM my 95 kupione na forum od Komancz'a
Czyli 4ry wentylowane tarcze i 2tłoczkowe zaciski z przodu :)
Przód tarcze trw i klocki ebc green stuff
Tył tarcze MADE IN JAPAN i klocki ebc green stuff
Zrobiona całkowita regeneracja zestawem dostarczonym przez Komancz'a
Wymieniony płyn w całości na nowy
SKRZYNIA/NAPĘD:
Metalowe tuleje drążka wybieraka
Short shifter
Sprzęgło valeo wymieniane w ASO MIKOŁÓW
UKŁAD WYDECHOWY:
Kolektor z LEGACY antyka (bez kata) pozostały układ- seria.
Końcowy przelot SRS (SENKI REVO SPORT) made in japan- z silencerem. Wypuszczony po skosie i troszkę do góry :) Jest cicho kiedy trzeba, głośno gdy NIE wypada

KÓŁKA:
16" dwuczęściowe kute bbs'y- po kompletnej renowacji wykonanej 3miesiące temu (piaskowanie) malowane proszkowo wg.palety rial na biało- śrubki czarne dekielki bbs
Kute nakrętki felg DRAG
Opony continental 195/45
Zimówek BRAK- bo seryjne stalowe 14tki nie wejdą na nowe hebelki :( Ale mogę je dorzucić w cenie :p
BODY:
Maska z GT'ka
Atrapa chłodnicy IMPREZA JDM
Dokładka przedniego zderzaka HT AUTOS made in UK
Dokładki progów i zderzaka tył GT'k
Chlapacze IMPREZA JDM
Lotka dachowa SYMS RACING :shock: JDM
Owiewki szyb JDM
Poliftowe lusterka el.regulowane i składane JDM
Napis IMPREZA na tylnej klapie
Czasem zakładana BRA na maskę oraz rejki japońskie :P
Kilka sztikerbombuf z alledrogo...POZA TYM SPORO ORYGINALNYCH JAPOŃSKICH NAKLEJEK Zassane dzieki uprzejmości koleżanki wprost ze źródła

OŚWIETLENIE:
Przednie lampy oryginał -dymione na czarno tzw.smoked front home made wraz z postojówkami
Pomarańczowe żarówki w postoje AMBER być musi :)
Kierunki w zderzak oraz bok smoked kupione na ebay.com mega rarytas
Yellow fog lights - żółte halogeny JDM
Lampy tył z białym kierunkiem oraz przeciwmgielna hella JDM

WNĘTRZE:
Kiera MOMO z GT'ka (aktualnie świeci sie kontrolka air bag z racji nie podłączenia poduszki...Czekam wciąż na taśmę od pewnego forumowicza byto w końcu profi ogarnąć)
Zegary z kontynentalnego GT'ka
Panel/obudowa zegarów JDM (przełożone przyciski "na drugą stronę" z racji wygody)
przycisk awaryjnych JDM
przycisk ic water spray (pod przyszłą instalację BUMPER POLE'a)
cup holder NAPOLEX JDM wraz z puszeczką pivka Suntory (spokojnie- już opróżnione...mniammm)
Podajniki pasów
Flara JDM
Młotek bezpieczeństwa SUBARU
Nakładka na lusterko wsteczne BROADWAY mirror ebay.com
Podłokietnik (rzadko występujący element) wraz z przyciskami do grzania dupki
Dywaniki z logo STI
Trochę 8ball style'u odświeżacz powietrza carmate zapalniczka oraz gałka zmiany biegów
Osłony przeciwsłoneczne JDM
Puszka bezpieczników JDM
Maskotki DOMO KUN'a i FUWA KUN'a
Seryjne stołki i kanapa bez przetarć dziur itp...W planach grzane recaro było
I tu troszkę naklejek :)
SPRZĘT AUDIO:
Radio CD sony z rds'em...Mega oldschool ale idealnie pasuje do stylu- do tego pilot dla pasażerów jadących z tyłu schowany w futerał DOMO KUN'a a dla kierowcy dżojstik w kolumnie kierownicy.
Głośniki seria- całość trochę trzeszczy. Jednakże ja aktualnie słucham jedynie słusznej stacji SUBARU SOUND's...:)
WYPOSAŻENIE:
Klimatyzacja- sprawna odgrzybiona nabita itp itd
4ry.el.szyby wraz z domykaniem Ich z pilota
Centralny zamek na pilota - pilot scyzoryk na wzór vw
El.regulowane i składane lusterka JDM również na pilota

Wspomaganie kierownicy
2x poduszka powietrzna
ABS- pompa zmieniona na NAPRO new zealand
Hak holowniczy- dopinany wbity w dowód
No i gaz..również wbity w dowód...po serwisie regulacji...Autko ładnie chodzi :)
Żeby nie było tak kolorowo to teraz garść "WAD" :p
Pierwsze to jak już wspomniałem poduszka powietrzna kierowcy...czekam na taśme dedykowaną z tej kierownicy by profi to podłaczyć...Póki co tak jeżdże nic się nie dzieje- choć oczywiście poduszka nie podłączona...Mam seryjną w razie jakby ktoś chciał zmienić
Pukający na nierównościach prawy tył. Zdiagnozowano łącznik stabilizatora (tego dokładanego) wiem wiem...to było zło montować staba z luzem na łączniku ale ja tak b. chciałem Go już mieć :twisted:

Poza tym w planie i tak jest montaż poliuretanów na tył...Będzie po problemie
Rozszczelniona pompa wspomagania- płynu nie ubywa. po prostu "poci się" bo domorosły mechanik czyli JA jak głupi odkręciłem wszystkie śrubki łączące obudowę pompy na raz chcąc wymienić je na nowe :(
Wypadało by do porządku ogarnąć geometrię...Chciałem to zrobić jak tylko wymieniłbym poli z tyłu oraz camber bolty które również do Mnie lecą

Blacharka jest zrobiona- wiadome punkty wymienione i zrobione poza tym zdrowo. Schodzi klar z przedniego lewego błotnika- i drzwi kierowcy są troszkę sfatygowane WSZYSTKO jednak JEST RÓWNE I PROSTE.
Autko jak na 17cie wiosen prezentuje się na prawde b. dobrze.
KTO WIDZIAŁ TEN chyba POTWIERDZI. Parę osób z forum babcię już widziało słuchało dotykało i...Odradzało sprzedaży

Jestem pierwszym i jedynym właścicielem w kraju- sprowadzona z niemiec w 2008roku wcześniej w rękach...Mojego Wujka!!!
Autko na bieżąco robione utrzymywane w jak najlepszej kondycji- mało jeżdżone raptem 8tys.rocznie...MAX!!!
CENKA: 12k...DO zabrania tak jak stoi...plus TROCHĘ gratów:)
INFO:
na pw
mail [email protected]
gg 2049787
lub tel. 664-734-988
Parę linków:
Jak babcia wygląda aktualnie:
http://www.fotosik.pl/u/marvel0/album/1307776
Jak gada:
I takie tam luźne ze zlotu Summer Cars Party- filmik autorstwa kolegi kris88...za Co wielkie dzięki :)
POZDROWIENIA :)