Subaru III 2000 2.5 - pytanie / rozrzad etc / W-wa

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
roberteast
0 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Subaru III 2000 2.5 - pytanie / rozrzad etc / W-wa

Post 27 wrz 2011, o 10:25

Witam kolegów,
posiadam super bezawaryjne auto Subaru Legacy 2.5 Limited swiss automat i chcialbym go oddac na wymiane rozrzadu w dobre rece - nie musi byc tanio - musi byc dobrze by dalej dziala tak jak dziala.

Przegladalem forum i watki dotyczace serwisow sa dosc stare stad moje pytanie - gdzie go oddac na przeglad po 200 tys,
- wymiana filtrow
- regulacje
- przy tym przebiegu chyba wymiana rozrzadu
- itd...

Bede wdzieczny za wszelkie sugestie. Jesli bedzie trzeba moge dojeachbardzo daleko :-)))
Ostatnio podjechalemn a wymiane oleju do ASO (Dukiewicz) gdzie szybko i sprawnie wszystko wykonano jednak szczerze poinformowano mnie ze na tych modelach sredni sie znaja...

dzieki
W-wa, mazowieckie

apatia
Awatar użytkownika
0 gwiazdek
Auto: subaru legacy 2.5 GX

Re: Subaru III 2000 2.5 - pytanie / rozrzad etc / W-wa

Post 29 wrz 2011, o 21:46

Witam, ja mam taki sam model i wszystko robię w serwisie na Bajecznej. Polecam, chłopaki się znają na tym modelu, poza tym ich ceny będą raczej niższe niż w ASO. Pozdrawiam.

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 30 wrz 2011, o 08:14

roberteast, w W-wie jest parę miejsc gdzie dają radę.
Ja bym polecał 4turbo w Piasecznie.

fedex
2 gwiazdki
Auto: WRX STI '06 było '15 Mustang GT jest

Post 1 paź 2011, o 01:20

Witam ! Polecam zrobić to w warsztacie na Okęciu ul.Gidzińskiego 31.Właściciel sam jeżdzi Subaru od zawsze [obecnie Outback 2.5 ] i zna się na Subaru jak mało kto -był 15 lat głównym mechanikiem u Kopra i ma doświadczenie rajdowe ,ceny przystępne w porównaniu do aso i 4turbo.Kontakt Piotr Duch 602347049
P.S.Serwisuję u niego mojego sti'06 od nowości ,ostatnio rozrząd uszczelka,kute tłoki,praktycznie cały remont silnka i auto chodzi jak należy.

ODPOWIEDZ