Gdyby tak ONA miala skrzydła.Wątek o gołębicach.

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
Doxa
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubił: 151 razy
Polubione posty: 121 razy

Gdyby tak ONA miala skrzydła.Wątek o gołębicach.

Post 15 lut 2010, o 12:35

http://www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/articl ... /460183837

:? :wall:
Dawno takiej durnoty nie widziałam/czytałam/doświadczyłam :roll:

Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)

Paul_78
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: najfajnieszy foryś
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Gdyby tak ONA miala skrzydła.Wątek o gołębicach.

Post 15 lut 2010, o 12:39

I bardzo słusznie, nie będą się bachory bawić w czasie, gdy trzeba umartwiać ciało i duszę przez post i kontemplację.

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 15 lut 2010, o 12:42

Rzeczywiście idiotyczne. Ale skoro już nawet ksiądz mówi, że dzieci powinny się bawić, to może by tak pogroził urzędnikom ekskomuniką?

Mom zdaniem ktoś sobie cwanie wykoncypował, jakby tu oszczędności w budżecie porobić. :wall:

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 15 lut 2010, o 13:31

Brak slów...
Dolce far niente ;-)

damaz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubione posty: 97 razy

Post 15 lut 2010, o 17:40

Doxa, przeczytałem i twierdzę, że w tytule jednak coś bym wspomniał o silnikach rakietowych. takiego pułapu na skrzydłach się nie osiągnie. :wall:

a swoją drogą, za każdym razem, jak czytam o różnych pomysłach różnych ważnych przez chwilę, powtarzam:
KTOŚ ICH WYBRAŁ
:wall:

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 15 lut 2010, o 22:20

damaz, Ty lepiej założyłbyś strój służbowy i tam pojechał. Załatwiłbyś wszystko jednego popołudnia i dzieci miałyby jakieś wypasione "ferie w mieście" :giggle:

Ewentualnie weź Kruszyna, Maziego i Michała dla podkreślenia wagi swoich słów :mrgreen:

srnk
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: Forek
Polubione posty: 1 raz

Post 18 lut 2010, o 12:44

fitter happier more productive

Doxa
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 12 mar 2010, o 21:21

Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"

barton
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 12 mar 2010, o 21:31

Doxa, niby mamy postęp w różnych dziedzinach życia a jednak są przypadki, że ludzie łapią się na takie kuglarskie sztuczki :wall: :wall: :wall:
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

Doxa
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 6 maja 2010, o 23:52

Przyjechała grupa młodzieży z ośrodka dla dzieci głuchoniemych i niedosłyszących. 14 dzieciaków w wieku 16-18 lat i 3 wychowawczynie. Jako że leje jak z cebra, nie ma co łazić po górach, więc opiekunki postanowiły zabrać podopiecznych do Aqua Parku do Bukowiny T.
I sobie wyobraźcie, że cały ten zas...y Park uznał, że nie wpuści grupy dzieci "upośledzonych" (!!!), chyba, że każde z nich przedstawi orzeczenie od lekarza , że może pływać :o :wall: .
No ja nie mogę, jestem zbulwersowana :x , i na dodatek tak mi szkoda tych dzieciaków :-( . Jeszcze czegoś takiego nigdy nie zrobiłam, ale chyba po raz pierwszy gdzieś o tym napiszę... na początek do naszej lokalnej gazety :evil:

j33mbo
5 gwiazdek

Post 7 maja 2010, o 07:54

debili nie mało, :evil: :evil:
dzieciaki się o tym dowiedziały? czy wychowawczynie wcześniej sprawdziły?

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 7 maja 2010, o 07:59

Doxa, sprawa jest faktycznie mocno bulwersująca. A zarządca wykazał się totalnym debilizmem. Rozumiem, że może to wymagać od niego nieco większej liczby ratowników na obiekcie, ale zasłanianie się idiotycznym wymaganiem, które nie może być spełnione jest po prostu żenujące i.... takie góralskie :wall:

Lokalna gazeta lokalną gazetą, ale może powinnaś to opisać w bardziej przebijającym się miejscu jak choćby to http://www.alert24.pl/alert24/0,0.html

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 7 maja 2010, o 09:12

jak tak czytam to szlak człowieka może trafić :x nie ma to jak "odstrzelić" problem nie myśląc w ogóle nad nim :roll:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 7 maja 2010, o 09:16

Doxa, co za debilizm. Po prostu brak mi słów :-(
Konto usunięte pisze: Rozumiem, że może to wymagać od niego nieco większej liczby ratowników na obiekcie, ale zasłanianie się idiotycznym wymaganiem, które nie może być spełnione jest po prostu żenujące i.... takie góralskie :wall:
No właśnie niekoniecznie. Typowo góralskie byłoby raczej ignorowanie wymogów bezpieczeństwa, celem maksymalizacji zysków ;-)

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 7 maja 2010, o 09:36

So What! pisze: Typowo góralskie byłoby raczej ignorowanie wymogów bezpieczeństwa, celem maksymalizacji zysków ;-)

Hehe, racja. Od razu widać, że masz doświadczenie i rozumiesz góralską psychologię :-)

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: A500 @ Piotruś II
Polubił: 20 razy
Polubione posty: 15 razy

Post 7 maja 2010, o 16:21

Konto usunięte pisze:
So What! pisze: Typowo góralskie byłoby raczej ignorowanie wymogów bezpieczeństwa, celem maksymalizacji zysków ;-)

Hehe, racja. Od razu widać, że masz doświadczenie i rozumiesz góralską psychologię :-)

Ale wodzony swą niewiedzą górali musiał schepać, a przeprosić już pamiętać nie raczył...

Doxa
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 11 maja 2010, o 00:13

j33mbo pisze: dzieciaki się o tym dowiedziały? czy wychowawczynie wcześniej sprawdziły?
Szczęśliwie kobitki zadzwoniły wcześniej, i wytłumaczyły dzieciakom potem, że za daleko, że za drogo, że za ciasno bla bla bla :-(
Na szczęście zakopiański Aqua Park wykazał się typowo góralskim podejściem ;-) , nie tylko wpuścili dzieci, to jeszcze dali zniżkę dla grupy :thumb:

Ale mnie nie "puściło" wcale a wcale :evil: , nie miałam czasu sklecić nic sensownego, ale zrobię to w najbliższej wolnej chwili .

marcyś
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: czarna legaśka, kaszląca

Post 26 maja 2010, o 19:46

chyba tu można podczepić:
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... _bobr.html
i dalej http://trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/ ... _waly.html.. jest tego więcej, włącznie z wypowiedziami Niesiołowskiego, który z owadów stał się specem od bobrów i piżmaków..

nie wnikam, czy faktycznie bóbr potrafi 'zacząść' wałem, czy nie, ale zastanawia mnie czy:
- wydane zostanie pozwolenie na odstrzał specjalistów, którzy projektując wały nie przewidziały inwazji morderczych bobrów :evilgrin:
- co da odstrzał de facto po powodzi, wody szybciej przez to wrócą same do koryta?
- z uwagi na wytrzebienie bobra, pozwoli się im namnożyć ponownie przed następną powodzią,
- ile szkód wniosą do całego zamieszania goście biegający z bronią po krzakach

Na marginesie, znajomek znajomego ;-) twierdzi, że w tych płachtach 'wzmacniających' konstrukcje to widział przede wszystkim dziury po kretach, ale kret widać mało medialnym przeciwnikiem jest: niedowidzi, czarny.. no normalnie kaleka mniejszość - nie do ruszenia :giggle:

Czy Wam też się wydaje, że na siłę znaleziono bobra..., tfu kozła ofiarnego w całej sytuacji? Tylko czemu mam wrażenie, że poziom absurdu przelał się razem z wodą?

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 26 maja 2010, o 21:24

marcyś pisze:niedowidzi, czarny.. no normalnie kaleka mniejszość - nie do ruszenia
Ty se uważaj, ok!?

:mrgreen:
czarne jest piękne...

marcyś
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: czarna legaśka, kaszląca

Post 26 maja 2010, o 22:27

vibowit pisze: Ty se uważaj, ok!?
obsmarkałem monitor... fuuuj. :thumb:

piotruś
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Giulietta Veloce / Hyundai I30N Performance / Ioniq 6 / był Forester 2,5XT
Polubił: 320 razy
Polubione posty: 202 razy

Post 27 maja 2010, o 12:51

A propos zwierzątek, biologów i polityków. Zamiast bobrów - "Kretyni i osły" Martyny Jakubowicz
:arrow: http://www.myspace.com/martynajakubowicz
serdecznie dedykuję tym wszystkim wałom - specom od wałów :wall:

P.S. idealny hymn do tego wątku :-d

ODPOWIEDZ