Dawno takiej durnoty nie widziałam/czytałam/doświadczyłam
Gdyby tak ONA miala skrzydła.Wątek o gołębicach.
Gdyby tak ONA miala skrzydła.Wątek o gołębicach.
http://www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/articl ... /460183837
Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
Re: Gdyby tak ONA miala skrzydła.Wątek o gołębicach.
I bardzo słusznie, nie będą się bachory bawić w czasie, gdy trzeba umartwiać ciało i duszę przez post i kontemplację.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Rzeczywiście idiotyczne. Ale skoro już nawet ksiądz mówi, że dzieci powinny się bawić, to może by tak pogroził urzędnikom ekskomuniką?
Mom zdaniem ktoś sobie cwanie wykoncypował, jakby tu oszczędności w budżecie porobić.
Mom zdaniem ktoś sobie cwanie wykoncypował, jakby tu oszczędności w budżecie porobić.
Doxa, przeczytałem i twierdzę, że w tytule jednak coś bym wspomniał o silnikach rakietowych. takiego pułapu na skrzydłach się nie osiągnie.
a swoją drogą, za każdym razem, jak czytam o różnych pomysłach różnych ważnych przez chwilę, powtarzam:
KTOŚ ICH WYBRAŁ

a swoją drogą, za każdym razem, jak czytam o różnych pomysłach różnych ważnych przez chwilę, powtarzam:
KTOŚ ICH WYBRAŁ
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
damaz, Ty lepiej założyłbyś strój służbowy i tam pojechał. Załatwiłbyś wszystko jednego popołudnia i dzieci miałyby jakieś wypasione "ferie w mieście" 
Ewentualnie weź Kruszyna, Maziego i Michała dla podkreślenia wagi swoich słów
Ewentualnie weź Kruszyna, Maziego i Michała dla podkreślenia wagi swoich słów
http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35 ... siane.html
Nie wymaga komentarza.
Nie wymaga komentarza.
fitter happier more productive
Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
Doxa, niby mamy postęp w różnych dziedzinach życia a jednak są przypadki, że ludzie łapią się na takie kuglarskie sztuczki

"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
Przyjechała grupa młodzieży z ośrodka dla dzieci głuchoniemych i niedosłyszących. 14 dzieciaków w wieku 16-18 lat i 3 wychowawczynie. Jako że leje jak z cebra, nie ma co łazić po górach, więc opiekunki postanowiły zabrać podopiecznych do Aqua Parku do Bukowiny T.
I sobie wyobraźcie, że cały ten zas...y Park uznał, że nie wpuści grupy dzieci "upośledzonych" (!!!), chyba, że każde z nich przedstawi orzeczenie od lekarza , że może pływać
.
No ja nie mogę, jestem zbulwersowana
, i na dodatek tak mi szkoda tych dzieciaków
. Jeszcze czegoś takiego nigdy nie zrobiłam, ale chyba po raz pierwszy gdzieś o tym napiszę... na początek do naszej lokalnej gazety 
I sobie wyobraźcie, że cały ten zas...y Park uznał, że nie wpuści grupy dzieci "upośledzonych" (!!!), chyba, że każde z nich przedstawi orzeczenie od lekarza , że może pływać
No ja nie mogę, jestem zbulwersowana
debili nie mało,
dzieciaki się o tym dowiedziały? czy wychowawczynie wcześniej sprawdziły?
dzieciaki się o tym dowiedziały? czy wychowawczynie wcześniej sprawdziły?
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Doxa, sprawa jest faktycznie mocno bulwersująca. A zarządca wykazał się totalnym debilizmem. Rozumiem, że może to wymagać od niego nieco większej liczby ratowników na obiekcie, ale zasłanianie się idiotycznym wymaganiem, które nie może być spełnione jest po prostu żenujące i.... takie góralskie
Lokalna gazeta lokalną gazetą, ale może powinnaś to opisać w bardziej przebijającym się miejscu jak choćby to http://www.alert24.pl/alert24/0,0.html
Lokalna gazeta lokalną gazetą, ale może powinnaś to opisać w bardziej przebijającym się miejscu jak choćby to http://www.alert24.pl/alert24/0,0.html
jak tak czytam to szlak człowieka może trafić
nie ma to jak "odstrzelić" problem nie myśląc w ogóle nad nim 
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 313 razy
- Polubione posty: 60 razy
Doxa, co za debilizm. Po prostu brak mi słów 

No właśnie niekoniecznie. Typowo góralskie byłoby raczej ignorowanie wymogów bezpieczeństwa, celem maksymalizacji zyskówKonto usunięte pisze: Rozumiem, że może to wymagać od niego nieco większej liczby ratowników na obiekcie, ale zasłanianie się idiotycznym wymaganiem, które nie może być spełnione jest po prostu żenujące i.... takie góralskie![]()
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
So What! pisze: Typowo góralskie byłoby raczej ignorowanie wymogów bezpieczeństwa, celem maksymalizacji zysków![]()
Hehe, racja. Od razu widać, że masz doświadczenie i rozumiesz góralską psychologię
- Witek
- 6 gwiazdek
- Auto: A500 @ Piotruś II
- Polubił: 20 razy
- Polubione posty: 15 razy
Konto usunięte pisze:So What! pisze: Typowo góralskie byłoby raczej ignorowanie wymogów bezpieczeństwa, celem maksymalizacji zysków![]()
Hehe, racja. Od razu widać, że masz doświadczenie i rozumiesz góralską psychologię
Ale wodzony swą niewiedzą górali musiał schepać, a przeprosić już pamiętać nie raczył...
Szczęśliwie kobitki zadzwoniły wcześniej, i wytłumaczyły dzieciakom potem, że za daleko, że za drogo, że za ciasno bla bla blaj33mbo pisze: dzieciaki się o tym dowiedziały? czy wychowawczynie wcześniej sprawdziły?
Na szczęście zakopiański Aqua Park wykazał się typowo góralskim podejściem
Ale mnie nie "puściło" wcale a wcale
chyba tu można podczepić:
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... _bobr.html
i dalej http://trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/ ... _waly.html.. jest tego więcej, włącznie z wypowiedziami Niesiołowskiego, który z owadów stał się specem od bobrów i piżmaków..
nie wnikam, czy faktycznie bóbr potrafi 'zacząść' wałem, czy nie, ale zastanawia mnie czy:
- wydane zostanie pozwolenie na odstrzał specjalistów, którzy projektując wały nie przewidziały inwazji morderczych bobrów
- co da odstrzał de facto po powodzi, wody szybciej przez to wrócą same do koryta?
- z uwagi na wytrzebienie bobra, pozwoli się im namnożyć ponownie przed następną powodzią,
- ile szkód wniosą do całego zamieszania goście biegający z bronią po krzakach
Na marginesie, znajomek znajomego
twierdzi, że w tych płachtach 'wzmacniających' konstrukcje to widział przede wszystkim dziury po kretach, ale kret widać mało medialnym przeciwnikiem jest: niedowidzi, czarny.. no normalnie kaleka mniejszość - nie do ruszenia
Czy Wam też się wydaje, że na siłę znaleziono bobra..., tfu kozła ofiarnego w całej sytuacji? Tylko czemu mam wrażenie, że poziom absurdu przelał się razem z wodą?
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... _bobr.html
i dalej http://trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/ ... _waly.html.. jest tego więcej, włącznie z wypowiedziami Niesiołowskiego, który z owadów stał się specem od bobrów i piżmaków..
nie wnikam, czy faktycznie bóbr potrafi 'zacząść' wałem, czy nie, ale zastanawia mnie czy:
- wydane zostanie pozwolenie na odstrzał specjalistów, którzy projektując wały nie przewidziały inwazji morderczych bobrów
- co da odstrzał de facto po powodzi, wody szybciej przez to wrócą same do koryta?
- z uwagi na wytrzebienie bobra, pozwoli się im namnożyć ponownie przed następną powodzią,
- ile szkód wniosą do całego zamieszania goście biegający z bronią po krzakach
Na marginesie, znajomek znajomego
Czy Wam też się wydaje, że na siłę znaleziono bobra..., tfu kozła ofiarnego w całej sytuacji? Tylko czemu mam wrażenie, że poziom absurdu przelał się razem z wodą?
Ty se uważaj, ok!?marcyś pisze:niedowidzi, czarny.. no normalnie kaleka mniejszość - nie do ruszenia
czarne jest piękne...
obsmarkałem monitor... fuuuj.vibowit pisze: Ty se uważaj, ok!?
- piotruś
- 5 gwiazdek
- Auto: Giulietta Veloce / Hyundai I30N Performance / Ioniq 6 / był Forester 2,5XT
- Polubił: 321 razy
- Polubione posty: 203 razy
A propos zwierzątek, biologów i polityków. Zamiast bobrów - "Kretyni i osły" Martyny Jakubowicz
http://www.myspace.com/martynajakubowicz
serdecznie dedykuję tym wszystkim wałom - specom od wałów
P.S. idealny hymn do tego wątku
serdecznie dedykuję tym wszystkim wałom - specom od wałów
P.S. idealny hymn do tego wątku