"Znajomy pracujący na tamie (3 doby w pracy non stop) mówi, ze ogrom nieszczęścia uświadamia mu to co woda niesie i na tamie osadza : dachy domów, psie budy, płoty, ogromne drzewa, zwłoki krów, psów i innych zwierząt.... :( "

Święte słowa. Moje worki i zabezpieczenia okienek piwnicznych powinny zatrzymać jako tako wodę do wysokości 20-30 cm (oczywiście, że pewnie będzie się wlewała i tak ale na pewno będzie jej mniej) Zdaję sobie doskonale sprawę, że jeżeli woda będzie wyższa to nic to nie da.Arno pisze: Nigdy nie wiesz ile ci w domu się wleje. A może tylko 10 cm i wystarcza worki, a może 2 metry wtedy istotnie.
Przemeq pisze: A po scenach z Kozanowa niestety wiem, że jak ma przelać, to przeleje i na nic moje worki...
Jareczek bierze kasę za to, żeby bylo dramatycznie.Godlik pisze: Niestety 'plany pokrzyżował' mu komentant PSP, który na konferencji powiedział, że nie ma zagrożenia dla mieszkańców i strażacy panują nad sytuacją
FUX pisze: Witek. Na krzyżu poziom był do czarnej farby?
Właśnie, ktoś coś może wie jak tam sytuacja drogowo-korkowa np. na Gocławiu? Na weekend uciekłem na wieś i nie wiem jak to tam wygląda. Jak Wał Miedzeszyński jest zamknięty to rzeczywiście jeżdżenie w okolicach to zapewne koszmar.WodnySsak pisze: Właśnie zapowiedzieli zamknięcie Wału Miedzeszyńskiego od Traktu Lubelskiego do Trasy Łazienkowskiej od 24:00.
Wyrazy współczucia dla tych z Was, którzy będą musieli jutro dojechać do pracy/szkoły... .
Piter 35 pisze: Jak podają media to wszystko przez Bobry , bo poniszczyły wałyidą na odstrzał
![]()
I tak to cały czas w TVN wygląda.lomianki.info pisze:godzina 18.50
TVN Warszawa informuje, że wał jest w Łomiankach jest przerwany. JEST TO INFORMACJA NIEPRAWDZIWA.
Ziemia też nie jest bez winy - mogła przecież być lepiej ukształtowana.Witek pisze: myślałem, że przez wodę.
Bo Polacy są narodem wybranym. ;)Arno pisze: Polska jest winna. Bo przecież gdyby nie była winna to by Bóg się na nas tak nie wyżywał
Właśnie dlatego założyłem antypaniczną grupę na twarzoksiążce i dlatego postanowiłem nie ustawiać worków wokół domuBilex pisze:A tak swoją drogą, tego debila, który informuje TVN24 o przerwaniu wału w Łomiankach to ktoś powinien znaleźć i za jaja na drzewie powiesić...