Przepisy i przypisy
Re: Przepisy i przypisy
Kiedyś były kubańskie puszki z mięsem (prawdziwym) ze szczypiec kraba. Ktoś wie czy da się je kupić teraz?
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.
Gal, pytałem wielu znajomych i powiem ,ze marne szanse. Czekam na info jeszcze od jednego o ksywce Jezus bo potrafi cuda (znaczy znaleźć coś czego już podobno niema )
Jak coś dam znać.

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Zrób coś zaproś sprawdzimy czy wody na twardo nie gotujeszmelinda pisze: wolę swoje sprawdzone przepisy![]()

no i co wyszłoWiS pisze: Dam znać, co wyszło![]()

Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Nic na razie nie wyszło, czasu nie maminquiz pisze:no i co wyszłoWiS pisze: Dam znać, co wyszło![]()

Wczoraj w przerwie meczu zrobiłem coś takiego
http://www.kuchniaplus.pl/kuchnia_przep ... ncino.html
zamiast zwykłego spaghetti dałem bucatini i posypałem pecorino (Kos mi podrzucił
) Szybkie proste i smaczne 
zamiast zwykłego spaghetti dałem bucatini i posypałem pecorino (Kos mi podrzucił

A jakbyś dorzucił jeszcze szyneczki parmeńskiej, to by był "cud-miód i orzeszki"Kruszyn pisze: Wczoraj w przerwie meczu zrobiłem coś takiego
zamiast zwykłego spaghetti dałem bucatini i posypałem pecorino (Kos mi podrzucił) Szybkie proste i smaczne
![]()

P.S.Ostatni dzwonek do nastawiania nalewki sosnowej (dla rodziców) i syropu (dla dzieci) z zielonych szyszek.
ja zalałem pół słoja sośniny, jaki piękny zapach jak się otworzy. normalnie lepszy jak kostka do kibla o zapachu lasuDido pisze: Ostatni dzwonek do nastawiania nalewki sosnowej

Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
No proszę jak mądrala...Dido pisze: A jakbyś dorzucił jeszcze szyneczki parmeńskiej, to by był "cud-miód i orzeszki"![]()

- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Hit wakacji 2010Dido pisze:
A jakbyś dorzucił jeszcze szyneczki parmeńskiej, to by był "cud-miód i orzeszki"![]()

Z kaszą?Kruszyn pisze: Wiem ,że jest wtedy lepsze. Dziś chyba będzie carbonara z akcentem polskim....

Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru 

Z wędzonym boczkiem wytwarzanym w w okolicy Parcelimały 5150 pisze: Z kaszą?![]()

Kaszę to manną niech Ci Kosta ugotuje

I po co ja to czytam ?
Zacząłem tylko burczeć, on znaczy zaczął.
Taka książka "kucharska" byłaby bestsellerem.

Kruszyn pisze: przeważającym produktem w lodówce jest światło i wspierasz się wodą z kranu
Taka książka "kucharska" byłaby bestsellerem.

Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
No i się okazuje, że są co najmniej dwie definicje bukata; jedna mówi "byczek opasowy 6-12 m-cy", a inna "18 - 20 m-cy" więc pewnie Alan (w okresie) ma rację.Alan, Alan, Alan! pisze:albo i tak. Standardowo w Au 2 lata się przyjmuje za dobry stek.Gal pisze: Z tego co ja słyszałem, to najlepsze mięso jest z bukatów, czyli rocznych byczków, oczywiście ras mięsnych - nie mlecznych.
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
czasami miewam paskudnego PMSa, ale okresu na szczęście nigdyGal pisze: Alan (w okresie)

Nie masz okresu godowego?Alan, Alan, Alan! pisze:czasami miewam paskudnego PMSa, ale okresu na szczęście nigdyGal pisze: Alan (w okresie)

Pozdrófffffka :P
Dla Chlora bo lubi i Fuxa bo masła za dużo mu było ostatnio w przepisie ....a i dla AAA .......
Link: http://www.youtube.com/watch?v=KaxSOj0r ... ture=share

Link: http://www.youtube.com/watch?v=KaxSOj0r ... ture=share
Chloru, zawsze możesz obrać , chodziło mi o technikę .Tym sposobem można zrobić na patelni z grubym dnem w domu.
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Ostrzeżenia: 1
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 244 razy
- Polubione posty: 524 razy
Kruszyn, wczoraj dostałem patelnię grillową więc będą stejki a nie jakieś kreweteczki kanapeczki
Zresztą po jednym takim obiedzie w Zadarze mam dość owoców morza na następny miesiąc albo i dwa 

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
To kiedy ten stejk robisz... 

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy