Przepisy i przypisy

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
Gal
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: wieś mazowiecka
Auto: XC 70
Polubił: 85 razy
Polubione posty: 316 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 8 cze 2012, o 00:15

Kiedyś były kubańskie puszki z mięsem (prawdziwym) ze szczypiec kraba. Ktoś wie czy da się je kupić teraz?


Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: Czeczenia
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 8 cze 2012, o 00:18

Gal, pytałem wielu znajomych i powiem ,ze marne szanse. Czekam na info jeszcze od jednego o ksywce Jezus bo potrafi cuda (znaczy znaleźć coś czego już podobno niema ) ;-) Jak coś dam znać.
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

melinda
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 10 cze 2012, o 19:24

Ja to się boję tych Waszych rewolucji w kuchni :lol: wolę swoje sprawdzone przepisy :-p
Pozdrófffffka :P

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: Czeczenia
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 10 cze 2012, o 19:29

melinda pisze: wolę swoje sprawdzone przepisy :-p
Zrób coś zaproś sprawdzimy czy wody na twardo nie gotujesz :giggle: :giggle: :giggle:
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

Kubik
4 gwiazdki
Auto: impreza
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re:

Post 12 cze 2012, o 19:20

melinda pisze:Ja to się boję tych Waszych rewolucji w kuchni :lol: wolę swoje sprawdzone przepisy :-p
Zaproś to i my sprawdzimy

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 12 cze 2012, o 22:53

WiS pisze: Dam znać, co wyszło :whistle:
no i co wyszło :?:
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: z puszcz odwiecznych, z krain mrocznych...
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 2 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 13 cze 2012, o 13:14

inquiz pisze:
WiS pisze: Dam znać, co wyszło :whistle:
no i co wyszło :?:
Nic na razie nie wyszło, czasu nie mam :wall: , jadę na gotowych krokietach i pierogach :oops: (plus czasem świeża bułeczka z masełkiem i kawiorem, no, żeby nie było ;-) )...

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: Czeczenia
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 14 cze 2012, o 02:12

Wczoraj w przerwie meczu zrobiłem coś takiego
http://www.kuchniaplus.pl/kuchnia_przep ... ncino.html
zamiast zwykłego spaghetti dałem bucatini i posypałem pecorino (Kos mi podrzucił :-) ) Szybkie proste i smaczne :-)
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

Dido
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Lokalizacja: Z tej samej wsi
Auto: To samo stado
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Przepisy i przypisy

Post 14 cze 2012, o 10:29

Kruszyn pisze: Wczoraj w przerwie meczu zrobiłem coś takiego
http://www.kuchniaplus.pl/kuchnia_przep ... ncino.html
zamiast zwykłego spaghetti dałem bucatini i posypałem pecorino (Kos mi podrzucił :-) ) Szybkie proste i smaczne :-)
A jakbyś dorzucił jeszcze szyneczki parmeńskiej, to by był "cud-miód i orzeszki" :mrgreen:

P.S.Ostatni dzwonek do nastawiania nalewki sosnowej (dla rodziców) i syropu (dla dzieci) z zielonych szyszek.

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 14 cze 2012, o 11:16

Dido pisze: Ostatni dzwonek do nastawiania nalewki sosnowej
ja zalałem pół słoja sośniny, jaki piękny zapach jak się otworzy. normalnie lepszy jak kostka do kibla o zapachu lasu :evilgrin:
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: Czeczenia
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 14 cze 2012, o 12:32

Dido pisze: A jakbyś dorzucił jeszcze szyneczki parmeńskiej, to by był "cud-miód i orzeszki" :mrgreen:
No proszę jak mądrala... :mrgreen: Jak się robi aglio olio to znaczy ,że przeważającym produktem w lodówce jest światło i wspierasz się wodą z kranu :giggle: Szynkę parmeńską no wymyśliłaś :-) Wiem ,że jest wtedy lepsze. Dziś chyba będzie carbonara z akcentem polskim....
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: Kraków
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 14 cze 2012, o 14:02

Dido pisze:
A jakbyś dorzucił jeszcze szyneczki parmeńskiej, to by był "cud-miód i orzeszki" :mrgreen:
Hit wakacji 2010 :thumb:

mały 5150
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: WWA
Auto: Czarne Zło
Polubił: 0
Polubione posty: 1 raz

Re: Przepisy i przypisy

Post 14 cze 2012, o 14:08

Kruszyn pisze: Wiem ,że jest wtedy lepsze. Dziś chyba będzie carbonara z akcentem polskim....
Z kaszą? :-)
Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru :-d

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: Czeczenia
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 14 cze 2012, o 14:21

mały 5150 pisze: Z kaszą? :-)
Z wędzonym boczkiem wytwarzanym w w okolicy Parceli :giggle:
Kaszę to manną niech Ci Kosta ugotuje :giggle:
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

leon
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Niepsujące się.
Polubił: 207 razy
Polubione posty: 284 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 14 cze 2012, o 17:31

I po co ja to czytam ? :wall: Zacząłem tylko burczeć, on znaczy zaczął.
Kruszyn pisze: przeważającym produktem w lodówce jest światło i wspierasz się wodą z kranu

Taka książka "kucharska" byłaby bestsellerem. :giggle:
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.

melinda
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Re:

Post 15 cze 2012, o 22:03

Kubik pisze:
melinda pisze:Ja to się boję tych Waszych rewolucji w kuchni :lol: wolę swoje sprawdzone przepisy :-p
Zaproś to i my sprawdzimy
spoko :mrgreen:
Pozdrófffffka :P

Gal
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: wieś mazowiecka
Auto: XC 70
Polubił: 85 razy
Polubione posty: 316 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 15 cze 2012, o 23:03

Alan, Alan, Alan! pisze:
Gal pisze: Z tego co ja słyszałem, to najlepsze mięso jest z bukatów, czyli rocznych byczków, oczywiście ras mięsnych - nie mlecznych.
albo i tak. Standardowo w Au 2 lata się przyjmuje za dobry stek.
No i się okazuje, że są co najmniej dwie definicje bukata; jedna mówi "byczek opasowy 6-12 m-cy", a inna "18 - 20 m-cy" więc pewnie Alan (w okresie) ma rację.
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 16 cze 2012, o 01:37

Gal pisze: Alan (w okresie)
czasami miewam paskudnego PMSa, ale okresu na szczęście nigdy ;-)

melinda
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Przepisy i przypisy

Post 20 cze 2012, o 12:57

Alan, Alan, Alan! pisze:
Gal pisze: Alan (w okresie)
czasami miewam paskudnego PMSa, ale okresu na szczęście nigdy ;-)
Nie masz okresu godowego? :lol:
Pozdrófffffka :P

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: Czeczenia
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 20 cze 2012, o 14:39

Dla Chlora bo lubi i Fuxa bo masła za dużo mu było ostatnio w przepisie ....a i dla AAA ....... :-)

Link: http://www.youtube.com/watch?v=KaxSOj0r ... ture=share
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Ostrzeżenia: 1
Lokalizacja: DC
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 244 razy
Polubione posty: 524 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 20 cze 2012, o 15:07

Kruszyn, lubie ale chyba nie aż tak ;-)
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: Czeczenia
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 20 cze 2012, o 15:10

Chloru, zawsze możesz obrać , chodziło mi o technikę .Tym sposobem można zrobić na patelni z grubym dnem w domu.
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Ostrzeżenia: 1
Lokalizacja: DC
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 244 razy
Polubione posty: 524 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 20 cze 2012, o 15:42

Kruszyn, wczoraj dostałem patelnię grillową więc będą stejki a nie jakieś kreweteczki kanapeczki ;-) Zresztą po jednym takim obiedzie w Zadarze mam dość owoców morza na następny miesiąc albo i dwa ;-)
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: Czeczenia
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 20 cze 2012, o 16:18

To kiedy ten stejk robisz... :razz:
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Re: Przepisy i przypisy

Post 20 cze 2012, o 16:31

Kruszyn pisze: stejk
stejk stejk, schabowe to jeszcze nie stejk :mrgreen:

ODPOWIEDZ