serdeczne gratulacjeKonto usunięte pisze: Nowy Krakus ma sobie wybrać auto służbowe. Po raz pierwszy od 15 lat nie będę sam płacił za auto
Godlik, ale ta tandeta jeździ naprawdę fajnieGodlik pisze: gdybym stanął przed takim wyborem jak Konto usunięte, nawet bym na niego nie spojrzał...
Godlik pisze: Ale jakbym miał kupować służbowy dupowóz, to chyba są fajniejsze opcje.
Godlik pisze: Wersja z navi i czarnym wnętrzem wygląda całkiem znośnie.
So What! pisze: Może A4 2.0 TFSI Quattro (kombi)?
esilon pisze: ford Łukaszenki dużo lepiej się prezentował wewnątrz niż OBK![]()
Zeszłoroczny na zdjęciach też wygląda dużo lepiej niż w rzeczywistości, więc ostrożnieGodlik pisze: Obejrzałem własnie zdjęcia OBK MY'13 i jednak nie jest wcale tak tragicznie...
Konto usunięte pisze: A4 albo A5. Nuuuuda,
Jesteś. A my w większości Cię rozumiemy.Konto usunięte pisze: jestem zboczony, bo naprawdę mnie kręci nowy OBK.
Jest pewna grupa ludzi, którzy jak sobie raz kupią samochód, to się przywiązują do producenta/modelu, i potem już nie patrzą na nic innego. To dość wygodne i zaoszczędza czasu na porównania, daje też jakiś psychiczny komfort (np. ze mniej więcej wiadomo gdzie są przyciski, a pan w serwisie pyta o zdrowie dzieci po imieniu). Mam np. kolegę, który od 20 lat jeździ Fiatami. Czy to jest dowod na wybitne właściwości tych aut? Chyba nie.Arno pisze: bierze Galaxy po Galaxy i jest tak samo zachwycony
No ale bez przesady, ile tych "bachorów" i jak często Tomek będzie wozic...Arno pisze: Przy bachorach van sprawdza się najlepiej.
Racja. Warto więc sprawdzić zawczasu, bo to by bardzo atrakcyjnie poszerzalo gamę możliwościArno pisze: jak koledzy jeźdźą A5, to chyba te 150k. jest bez Vatu jednakowoż.
Pajero Sport? Pomyłka pomyłką, jak dla kogo. To jest jedna z niewielu dostępnych dziś na rynku prawdziwych terenówek, na ramie, ze sztywnym mostem z tyłu, mocnym reduktorem sterowanym mechanicznie i blokadami mechanizmów różnicowych.Bilex pisze: Mitsu... No cóż... Pajero Sport to jakaś pomyłka jest, a Outlander to chyba nadal PSA?
codziennie z okolic Wawy do Krk ? tylko OBKWiS pisze: Po szosie, bez szaleństw, podobno tez da się tym jechać.
Galaxy miaby sens przy opcji przewozenia 7 doroslych osob.Konto usunięte pisze: - nie może generować więcej niż
diesel 160 gr/km
petrol 180 gr/km
- cena gdzieś w okolicach 150k, może ciut więcej
(...)
- Ford S-Max albo Galaxy (choć ten drugi chyba jest za wielki)
FUX pisze: Ty lepiej popatrz, czy i jaki jest asistance
Galaxy to ciągle prawie Sharan ? bo 7 osób w sharanie oznacza(ło) mikrobagaznikЛукашэнка pisze: Galaxy miaby sens przy opcji przewozenia 7 doroslych osob.
Niekoniecznie.esilon pisze: o takich sprawach zapewne decyduje "Góra"
Лукашэнка pisze: a potem jeszcze mozesz wynegocjowac spory rabat u sprzedawcy.
Trochę postów wstecz padło hasło Leasplan - czyli jedna z top3 firm CarFleetManagment. Rabatu lepszego niż oni mają i część z tego rabtu na pewno wrzucają do oferty, raczej nie wynegocjujesz, a i to nie ma sensu, bo auto bedzie 99,9% w wynajmie długoterminowym. Skoro auto będzie w wynajmie długoterminowym to i asistance nie ma co sobie zawracać głowy, bo użytkownik płąci za uzywanie auta, skoro się zepsuło to znaczy że firma CFM nie wywiązywałaby się ze swojej umowy, wiec to w jej gestii jest udostępnienie kolejnego/zastępczego auta ;)FUX pisze: Ty lepiej popatrz, czy i jaki jest asistance. Jak Tobie bryka padnie, zabiorą ja na serwis i dymanie po nią bez auta zastępczego może być uciążliwe.