Makowy pręgierz / Hejt Line - tutaj szydzimy z Apple
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
Re: Makowy pręgierz / Hejt Line - tutaj szydzimy z Apple
gregski, od włączenia zasilania do widoku pulpitu z uruchomieniem wszystkich procesów (dioda sygnalizująca pracę dysku przestaje migać). Tyle, że mnie ten parametr interesuje jak zeszłoroczny śnieg, bo mam włączonego kompa 24/24 i bez restartów działa ponad miesiąc (wyłączam go kiedy gdzieś na dłużej wyjeżdżam).
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
Arno, nie tylko Ty masz zezwolenie na palenie głupa na forum
Z Apulami miałem "zawodowy" kontakt. Dużo takich mieli pracownicy takiej jednej hamerykańskiej szkoły niedaleko miejsca w którym mieszkasz.
Zauważ też, że ja standardowych cech komputerów nie wychwalam pod niebiosa jak niektórzy tutaj. Ot przykład - z uśpienia mój tani Acer ze zwykłym dyskiem wybudził się w 8-9 sekund.

Arno pisze: Nieznanego nie należy aż tak nieznosić, to dośc polskie, stąd u nas murzynow biją.
Z Apulami miałem "zawodowy" kontakt. Dużo takich mieli pracownicy takiej jednej hamerykańskiej szkoły niedaleko miejsca w którym mieszkasz.

Zauważ też, że ja standardowych cech komputerów nie wychwalam pod niebiosa jak niektórzy tutaj. Ot przykład - z uśpienia mój tani Acer ze zwykłym dyskiem wybudził się w 8-9 sekund.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
He, he... Znaczy spóźniony do fabryki...Chloru pisze: Ot przykład - z uśpienia mój tani Acer ze zwykłym dyskiem wybudził się w 8-9 sekund.

Mojemu japku zabiera tyle, ile otworzenie klapy i wbicie hasła.
W międzyczasie już się poczta ściągnęła...

Klorku, z uspienia mac wstaje w mrugnieciu oka.. Wiecej nie marudze ;)
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
FUX, przecież wszyscy wiemy, że 9 sekund Twojego cennego czasu uzasadnia ten zakup. Jak jeszcze poćwiczysz szybsze pisanie, żeby efektywniej wklepać te 6 znaczków to w ciągu roku Top100 Forbesa może być Twoje 
gregski, poczekam aż ktoś to policzy... może się okazać, że te 8 urwanych za każdym razem sekund sprawi, że ten zakup okaże się opłacalny!

gregski, poczekam aż ktoś to policzy... może się okazać, że te 8 urwanych za każdym razem sekund sprawi, że ten zakup okaże się opłacalny!
Chloru, poćwicz wejście/wyjście; mam obawy, że dawno nie praktykowałeś... 

MacAir nie z uśpienia ale ze startu, z uśpienia nie potrzebuje więcej niż dwie. Ale on jest pedalski, to ma prawo :)Chloru pisze:Arno, nie tylko Ty masz zezwolenie na palenie głupa na forum![]()
Arno pisze: Nieznanego nie należy aż tak nieznosić, to dośc polskie, stąd u nas murzynow biją.
Z Apulami miałem "zawodowy" kontakt. Dużo takich mieli pracownicy takiej jednej hamerykańskiej szkoły niedaleko miejsca w którym mieszkasz.![]()
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
- Chloru
- 6 gwiazdek
Arno, nie pisałem, że są pedalskie chociaż zauważam pewną nić porozumienia między fanami 

http://bash.org.pl/4842931/

<Ryniu> Jeżeli Apple by robiło rowery:
- można by kręcić kierownicą za friko, ale hamować tylko odpłatnie,
- powietrze do kół - po 5 baksów, pompować można tylko specjalną pompką przez specjalny wentyl,
- bagażnik jest, ale nie można tam niczego przewozić, bo to wbrew warunkom licencji,
- rower jedzie szybko, ale strasznie ciężko kręci się pedałami, przez co siły wystarcza na max pół dnia,
- kosztuje 3x tyle, co normalny rower - płacisz za ogryzek i stylową białą ramę,
- Apple wygrywa procesy z innymi producentami rowerów o stosowanie okrągłych kół w ich produktach.

Marcin
-_-
-_-
Gregski, kiedyś pisałeś, że wasza firma wyposażała was w topowe specyfikacje komputerów, z najwyższą opcją grafiki, itd...gregski pisze:Лукашэнка, nie gadaj, ze nie wiesz ;) ja mialem sporo problemow z IBMami thinkpad.. dwa padniete chipy karty graficznej, jakies wygrzewania itp byly potrzebne.. tasma ekranu przerwana w drugim roku, wieczne problemy z wifi i gryzacym sie z softem ibm windowskem xp..
Być może to jest odpowiedź na pytanie o przyczynę wyższej awaryjności.
Podobnie jak u eMTi, który dzisiaj pisał, że w jego firmie padły "2 spasione ultramobilne vaio, za kilkanaście tysi każdy".
Ja wybierając komputery do firmy brałem zawsze tańsze specyfikacje, w ramach aktualnie dostępnej gamy wersji.
Bo wychodziłem z założenia, ze wolniejszy procesor również ogarnie pasjansa, a słabsza karta graficzna też poradzi sobie z przeglądaniem fotek na naszej klasie.
Zawsze uważałem, ze kupowanie jeszcze gorących nowości wiąże się z większym ryzykiem późniejszych kłopotów.
A jeśli chodzi o konflikty firmowego softu IMB/Lenovo z Windows XP, to tak słyszałem wówczas o tym. Ale miałem na to taki sposób, że nigdy nie włączaliśmy automatycznych aktualizacji Windows, a zamiast tego z celowym opóźnieniem instalowaliśmy duże service packi, kiedy już wszystko było wcześniej przetestowane na królikach doświadczalnych.
Ja już mam takie konserwatywne podejście do wielu spraw.

w pracy ok, prywatnie no problem.. zainstalowalem dzis ios6 i bangla pieknie, w dodatku z niespodzianka:
http://www.wykop.pl/link/1174657/nowa-n ... kcja-ios6/
http://www.wykop.pl/link/1174657/nowa-n ... kcja-ios6/
- Chloru
- 6 gwiazdek
ten patent z reklamą (kolejka do premiery appla) wprowadzili już chyba przy okazji S1 

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
Uehehe, musze zaczac oddzielac temat makow od tematu ajfona :)) apple na keynotes ponoc wychwalalo pod niebiosa swoj nowy elektroniczny wallet na karty kupony itp. Co widac po kliknieciu ikony? :)
- Chloru
- 6 gwiazdek
eMTi, poprzednia część (S2) też była niezła. 

gregski, daj im czas, czemu miałoby tak nagle zacząć działać w 2 dni po premierze
W PL to w ogóle nie będzie obsługiwane pewnie przez długi czas.. A jak działa Siri po niemiecku? Bo wersji PL sie chyba nie doczekamy...

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
eMTi pisze: A jak działa Siri po niemiecku? Bo wersji PL sie chyba nie doczekamy...
nie wiem, mam ajfona 4 ktorego nie zamierzam wymieniac jeszcze dluuugo..
az padnie ;)
tzn wiem, bawilem sie, po angielsku i niemiecku podobnie, generalnie niezle...
tak sie zastanawiam nad monitorem duzym, dobre byly maki 17" pro?
moze poszukac jakies uzywki, jednej z ostatnich?
oblookaj strone HERO2 firmy GOPRO - taki uchwyt jest bardzo czesto uzywany do filmowania siebie.. tylko w troche innych warunkach..FUX pisze:http://applefobia.blox.pl/html
gregski, jak FUX wrzucał linka, to głównym newsem był ten o iP5 za 9k w Vobisie
A GoPro hero2 swoją drogą super sprzęcior, tylko się nie można doczekać na aplikację na telefon obsługującą ją po wifi.... miała być na wiosnę
mac 17 to straszny smok... nie lepiej zamiast używki trochę dołozyć i kupić CinemaDisplay? Przekillerską jakość mają..

mac 17 to straszny smok... nie lepiej zamiast używki trochę dołozyć i kupić CinemaDisplay? Przekillerską jakość mają..
eMTi pisze: mac 17 to straszny smok... nie lepiej zamiast używki trochę dołozyć i kupić CinemaDisplay? Przekillerską jakość mają..
tzn 13" lap plus zew monitor?
musial bym miec gdzie to postawic.. a jak sie udala seria 15" np z 2010 roku? jakies wpadki czy luz?
jeszcze nie ma tej apki ktora jest na filmach i ktora reklamuja?????? to jakis joke????
wlasnie mialem dokupic do HERO plecki wifi....
tu jest o dokowaniu maca...
http://www.apple.com/displays/
wifi bacpac przemistrz! zwłaszcza mi się przydaje, jak mam kamerkę na dachu i siedzę zapięty w pasach na zawodach.. no miód malyna.. wcześniej to ciągłe latanie i włączanie było strasznie irytujące. Co do monitora, to myślałem, że chodzi Ci o dodatkowy
15" z tego roku za dużo nie powiem, bo w otoczeniu akurat mamy 13", 15" była jakaś starsza. Z 17" miałem do czynienia, ale jak mówię, to już spory i ciężki klocek.. musi Ci się chcieć to targać ze sobą.. Sam fakt, że się apple wycofało z tego rozmiaru o czymś świadczy..

Ale ja prywatnego kompa raczej z domu nie wynosze, a nie chce fixa czyli taki 17" by sie sprawdzil.. Jego mobilnosc polegajaca na mozliwosci zabrania go na sofe wystarcza ;)
17" waży i ciąży na bebechu. Lepiej macair 13.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.