Makowy pręgierz / Hejt Line - tutaj szydzimy z Apple

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Re: Makowy pręgierz / Hejt Line - tutaj szydzimy z Apple

Post 20 wrz 2012, o 18:34

Ale fajny flejm :thumb:

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Post 20 wrz 2012, o 18:42

gregski, od włączenia zasilania do widoku pulpitu z uruchomieniem wszystkich procesów (dioda sygnalizująca pracę dysku przestaje migać). Tyle, że mnie ten parametr interesuje jak zeszłoroczny śnieg, bo mam włączonego kompa 24/24 i bez restartów działa ponad miesiąc (wyłączam go kiedy gdzieś na dłużej wyjeżdżam).
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 20 wrz 2012, o 18:44

Arno, nie tylko Ty masz zezwolenie na palenie głupa na forum ;-)
Arno pisze: Nieznanego nie należy aż tak nieznosić, to dośc polskie, stąd u nas murzynow biją.

Z Apulami miałem "zawodowy" kontakt. Dużo takich mieli pracownicy takiej jednej hamerykańskiej szkoły niedaleko miejsca w którym mieszkasz. 8-)

Zauważ też, że ja standardowych cech komputerów nie wychwalam pod niebiosa jak niektórzy tutaj. Ot przykład - z uśpienia mój tani Acer ze zwykłym dyskiem wybudził się w 8-9 sekund.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 20 wrz 2012, o 19:00

Chloru pisze: Ot przykład - z uśpienia mój tani Acer ze zwykłym dyskiem wybudził się w 8-9 sekund.
He, he... Znaczy spóźniony do fabryki... :giggle:
Mojemu japku zabiera tyle, ile otworzenie klapy i wbicie hasła.
W międzyczasie już się poczta ściągnęła... :razz:

gregski
6 gwiazdek
Auto: Mammut
Polubił: 0
Polubione posty: 5 razy

Post 20 wrz 2012, o 19:03

Klorku, z uspienia mac wstaje w mrugnieciu oka.. Wiecej nie marudze ;)

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED

Post 20 wrz 2012, o 19:04

FUX, przecież wszyscy wiemy, że 9 sekund Twojego cennego czasu uzasadnia ten zakup. Jak jeszcze poćwiczysz szybsze pisanie, żeby efektywniej wklepać te 6 znaczków to w ciągu roku Top100 Forbesa może być Twoje :giggle:

gregski, poczekam aż ktoś to policzy... może się okazać, że te 8 urwanych za każdym razem sekund sprawi, że ten zakup okaże się opłacalny!

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 wrz 2012, o 19:08

Chloru, poćwicz wejście/wyjście; mam obawy, że dawno nie praktykowałeś... ;-)

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubione posty: 0

Post 20 wrz 2012, o 19:10

Chloru pisze:Arno, nie tylko Ty masz zezwolenie na palenie głupa na forum ;-)
Arno pisze: Nieznanego nie należy aż tak nieznosić, to dośc polskie, stąd u nas murzynow biją.

Z Apulami miałem "zawodowy" kontakt. Dużo takich mieli pracownicy takiej jednej hamerykańskiej szkoły niedaleko miejsca w którym mieszkasz. 8-)

Zauważ też, że ja standardowych cech komputerów nie wychwalam pod niebiosa jak niektórzy tutaj. Ot przykład - z uśpienia mój tani Acer ze zwykłym dyskiem wybudził się w 8-9 sekund.
MacAir nie z uśpienia ale ze startu, z uśpienia nie potrzebuje więcej niż dwie. Ale on jest pedalski, to ma prawo :)
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 wrz 2012, o 19:13

Arno, nie pisałem, że są pedalskie chociaż zauważam pewną nić porozumienia między fanami :mrgreen:

TERZO
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: niebieskie

Post 20 wrz 2012, o 19:35

http://bash.org.pl/4842931/
<Ryniu> Jeżeli Apple by robiło rowery:
- można by kręcić kierownicą za friko, ale hamować tylko odpłatnie,
- powietrze do kół - po 5 baksów, pompować można tylko specjalną pompką przez specjalny wentyl,
- bagażnik jest, ale nie można tam niczego przewozić, bo to wbrew warunkom licencji,
- rower jedzie szybko, ale strasznie ciężko kręci się pedałami, przez co siły wystarcza na max pół dnia,
- kosztuje 3x tyle, co normalny rower - płacisz za ogryzek i stylową białą ramę,
- Apple wygrywa procesy z innymi producentami rowerów o stosowanie okrągłych kół w ich produktach.

:giggle:
Marcin

-_-

Gootek
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 20 wrz 2012, o 20:44

gregski pisze:Лукашэнка, nie gadaj, ze nie wiesz ;) ja mialem sporo problemow z IBMami thinkpad.. dwa padniete chipy karty graficznej, jakies wygrzewania itp byly potrzebne.. tasma ekranu przerwana w drugim roku, wieczne problemy z wifi i gryzacym sie z softem ibm windowskem xp..
Gregski, kiedyś pisałeś, że wasza firma wyposażała was w topowe specyfikacje komputerów, z najwyższą opcją grafiki, itd...
Być może to jest odpowiedź na pytanie o przyczynę wyższej awaryjności.
Podobnie jak u eMTi, który dzisiaj pisał, że w jego firmie padły "2 spasione ultramobilne vaio, za kilkanaście tysi każdy".

Ja wybierając komputery do firmy brałem zawsze tańsze specyfikacje, w ramach aktualnie dostępnej gamy wersji.
Bo wychodziłem z założenia, ze wolniejszy procesor również ogarnie pasjansa, a słabsza karta graficzna też poradzi sobie z przeglądaniem fotek na naszej klasie.
Zawsze uważałem, ze kupowanie jeszcze gorących nowości wiąże się z większym ryzykiem późniejszych kłopotów.

A jeśli chodzi o konflikty firmowego softu IMB/Lenovo z Windows XP, to tak słyszałem wówczas o tym. Ale miałem na to taki sposób, że nigdy nie włączaliśmy automatycznych aktualizacji Windows, a zamiast tego z celowym opóźnieniem instalowaliśmy duże service packi, kiedy już wszystko było wcześniej przetestowane na królikach doświadczalnych.

Ja już mam takie konserwatywne podejście do wielu spraw.
;-)

gregski
6 gwiazdek

Post 20 wrz 2012, o 21:07

w pracy ok, prywatnie no problem.. zainstalowalem dzis ios6 i bangla pieknie, w dodatku z niespodzianka:
http://www.wykop.pl/link/1174657/nowa-n ... kcja-ios6/

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 wrz 2012, o 22:29

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubione posty: 1 raz

Post 20 wrz 2012, o 23:27

ten patent z reklamą (kolejka do premiery appla) wprowadzili już chyba przy okazji S1 :-)
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

gregski
6 gwiazdek

Post 21 wrz 2012, o 09:07

Uehehe, musze zaczac oddzielac temat makow od tematu ajfona :)) apple na keynotes ponoc wychwalalo pod niebiosa swoj nowy elektroniczny wallet na karty kupony itp. Co widac po kliknieciu ikony? :)
ImageUploadedByTapatalk1348211223.110816.jpg
ImageUploadedByTapatalk1348211223.110816.jpg (12.26 KiB) Przejrzano 1633 razy

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 21 wrz 2012, o 09:11

eMTi, poprzednia część (S2) też była niezła. ;-)

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 21 wrz 2012, o 10:17

gregski, daj im czas, czemu miałoby tak nagle zacząć działać w 2 dni po premierze :giggle: W PL to w ogóle nie będzie obsługiwane pewnie przez długi czas.. A jak działa Siri po niemiecku? Bo wersji PL sie chyba nie doczekamy...
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 21 wrz 2012, o 10:52

gregski
6 gwiazdek

Post 21 wrz 2012, o 13:43

eMTi pisze: A jak działa Siri po niemiecku? Bo wersji PL sie chyba nie doczekamy...

nie wiem, mam ajfona 4 ktorego nie zamierzam wymieniac jeszcze dluuugo..
az padnie ;)
tzn wiem, bawilem sie, po angielsku i niemiecku podobnie, generalnie niezle...

tak sie zastanawiam nad monitorem duzym, dobre byly maki 17" pro?
moze poszukac jakies uzywki, jednej z ostatnich?
oblookaj strone HERO2 firmy GOPRO - taki uchwyt jest bardzo czesto uzywany do filmowania siebie.. tylko w troche innych warunkach..

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 21 wrz 2012, o 13:48

gregski, jak FUX wrzucał linka, to głównym newsem był ten o iP5 za 9k w Vobisie ;-) A GoPro hero2 swoją drogą super sprzęcior, tylko się nie można doczekać na aplikację na telefon obsługującą ją po wifi.... miała być na wiosnę :wall:

mac 17 to straszny smok... nie lepiej zamiast używki trochę dołozyć i kupić CinemaDisplay? Przekillerską jakość mają..

gregski
6 gwiazdek

Post 21 wrz 2012, o 13:53

eMTi pisze: mac 17 to straszny smok... nie lepiej zamiast używki trochę dołozyć i kupić CinemaDisplay? Przekillerską jakość mają..

tzn 13" lap plus zew monitor?
musial bym miec gdzie to postawic.. a jak sie udala seria 15" np z 2010 roku? jakies wpadki czy luz?

jeszcze nie ma tej apki ktora jest na filmach i ktora reklamuja?????? to jakis joke????
wlasnie mialem dokupic do HERO plecki wifi....

tu jest o dokowaniu maca...
http://www.apple.com/displays/

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 21 wrz 2012, o 14:21

wifi bacpac przemistrz! zwłaszcza mi się przydaje, jak mam kamerkę na dachu i siedzę zapięty w pasach na zawodach.. no miód malyna.. wcześniej to ciągłe latanie i włączanie było strasznie irytujące. Co do monitora, to myślałem, że chodzi Ci o dodatkowy ;-) 15" z tego roku za dużo nie powiem, bo w otoczeniu akurat mamy 13", 15" była jakaś starsza. Z 17" miałem do czynienia, ale jak mówię, to już spory i ciężki klocek.. musi Ci się chcieć to targać ze sobą.. Sam fakt, że się apple wycofało z tego rozmiaru o czymś świadczy..

gregski
6 gwiazdek

Post 21 wrz 2012, o 14:28

Ale ja prywatnego kompa raczej z domu nie wynosze, a nie chce fixa czyli taki 17" by sie sprawdzil.. Jego mobilnosc polegajaca na mozliwosci zabrania go na sofe wystarcza ;)

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 21 wrz 2012, o 16:21

17" waży i ciąży na bebechu. Lepiej macair 13.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.

Azrael
6 gwiazdek
Polubione posty: 3 razy

Post 21 wrz 2012, o 16:23

Obrazek

ODPOWIEDZ