Oni nie chca sie podzielic, bo "ich serkretem jest ciasto".FUX pisze:Tele pizza...vibowit pisze: do pizzy

Oni nie chca sie podzielic, bo "ich serkretem jest ciasto".FUX pisze:Tele pizza...vibowit pisze: do pizzy
Myślalem, że telefon...vibowit pisze: ich serkretem jest ciasto
przepis przekazany ;) Oby wyszło! bo reklamacji nie przyjmujęvibowit pisze:Ktoś ma i zechce się podzielić jakimś sprawdzonym przepisem na ciasto do pizzy?
mały 5150 pisze: A ja chińszczyznę - na ostroGwizdek będzie piekł, ze ho ho
![]()
Się nie dziwię...liwit pisze: bo mi Zośka spać nie da
Dobra, zrobię w dwóch garnkachliwit pisze: Zlituj się, bo mi Zośka spać nie da![]()
Oj zapomniałem jak to było jak tę trójkę swoich małych piersią karmiłemFUX pisze: mały 5150, bez przegięć... Nie wiesz, jak to jest, jak sie karmi....
![]()
Mam zapas mentosów, więc spokojnie damy radę.mały 5150 pisze:Vibowit- radzę Ci zjedz trochę kremu rano, bo będą kłopociki
![]()
Ślinotoku dostałem i kupiłem trójpak matjasów. Dziś będą śledzie - strzeżcie się sąsiedzi!WiS pisze: I hit programu: ŚLEDZIE CZOSNKOWE
- śledź (tzw. matjasy, szt. 8 - czyli 4 śledzie, innymi słowy)
To chyba ja...Gal pisze: Czy tu są jacyś zwolennicy smaków ostro paląco - słodko - octowych?
Przecież to właśnie z myślą o Tobie jest ten zestaw przygotowywany.Bilex pisze:To chyba ja...Gal pisze: Czy tu są jacyś zwolennicy smaków ostro paląco - słodko - octowych?
![]()
Gal pisze: Czy tu są jacyś zwolennicy smaków ostro paląco - słodko - octowych?
Chutneye obowiązkowo octowe, niestety. Taki smak paltfusów.Chloru pisze: Ostro paląco słodko - jak najbardziej. Octowych - trochę mniej .
Gal pisze: Ale jak ktoś zagustuje w takich dodatkach, to musztarda sarepska przyprawia o mdłości.
Z nudów...![]()
Ja robię czasami bardzo podobne śledzie, z tym, że zamiast cukru dodaję miód. I nie daję rodzynekWiS pisze: ŚLEDŹ CZERWONY SŁODKI ():
- śledzie w ilości ok. 40 dkg
- 3 duże cebule
- 1/2 sloiczka koncentratu pomidorowego
- 1/2 paczki rodzynek (uwaga, Fux - wyjątkowo raczej nie z rumu!!!)
- olej, sok z cytryny, pieprz (nieco)
- cukier (2-3 łyżki).
Cebule drobno pokroić i przysmażyć w małe ilości oleju. Dodać koncentrat pomidorowy, rodzynki, przyprawy - wymieszać porządnie - i wystudzić. Przełożyć masą pokrojone śledzie, i można zajadać.
Żona się mnie na to napaliła, nie wiem, czy to dobrze...Konto usunięte pisze: Nigr jest superancki, a podczas pieczenia pachnie jak cała paczka mentosów,
Sąsiedzi, jak sąsiedzi... Ciekaw jestem, czy Dido i poTomki dali radę nocować w domuKonto usunięte pisze: kupiłem trójpak matjasów. Dziś będą śledzie - strzeżcie się sąsiedzi!
Błąd, rodzynki są w tym najlepszeDoxa pisze: nie daję rodzynek
Moje pewnie też by były, ale jakoś nigdy tak długo nie wytrzymałyDoxa pisze: Moje śledzie (...) są lepsze, jak poleżą 1 dzień w lodówce.
Śledzie wyszły palce lizać. Razem z Dido wciągnęliśmy całość na jedno posiedzenie. Dodałem łyżkę musztardy w stosunku do oryginału. Mniam mniamWiS pisze:Sąsiedzi, jak sąsiedzi... Ciekaw jestem, czy Dido i poTomki dali radę nocować w domuKonto usunięte pisze: kupiłem trójpak matjasów. Dziś będą śledzie - strzeżcie się sąsiedzi!![]()