Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
-
Bilex
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
19 razy
-
Polubione posty:
301 razy
Chloru pisze: ↑dzisiaj, o 16:59
Natomiast to ładowanie zastanawia 60% baterii, zakładam 11 kW maks. Daje to baterię ok 74 kWh i niby 600 km zasiegu. Co to takiego?
22 kW. Realnie laduje na 21 kW.
Mercedes GLC 400
O taki:
- Użytkownicy, którzy polubili ten post :
- Chloru (dzisiaj, o 19:31)
Death ain't nothin' but a heartbeat away...
Bilex
-
Jaca68
- 6 gwiazdek
- Auto: S60 B5, MS 1260
-
Polubił:
378 razy
-
Polubione posty:
477 razy
XC60? Ten 406 czy 455 KM?
455

Produkcja 2025.
Odpala się rzadko. Zazwyczaj jak potrzebujesz mocy, wygenerujesz poślizg albo jak jest ciut chłodniej (wyłączyłem grzanie kabiny prądem).
No właśnie dziś lekko przycisnąłem już było powyżej miejski limit, a się nie odpalił. To mi wygląda że w trybie hybryd jak odpalisz silnik gazem to można prawko stracić.
stach22 pisze: ↑dzisiaj, o 16:33
Jaca, mało trafne odwrócenie kota ogonem, ale jak już chcesz się ścigać na krętej to może na początek znajdź dla Volvo mniej wymagającego rywala niż BMW, może jakiś model Jaecoo?
Kiedy ja chcę z tym legendarnym sportowym SUVem porównać prowadzenie chińskiego babciowozu.
Sprawdzić jak w trybie poliester z obniżonym zawieszeniem pojedzie.
A jak chcesz dziecinne zawody to może w którym głośniej audio zagra.

Wszyscy umrzemy z gorąca.

Jaca68
-
Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
-
Polubił:
289 razy
-
Polubione posty:
553 razy
Bilex pisze: ↑dzisiaj, o 18:19
22 kW. Realnie laduje na 21 kW.
Mercedes GLC 400
Infrastruktura luks. Ja tam po jezdzeniu phevem uwazam, że 95% moich potrzeb rozsądny elektryk spełnia. Ten pewnie aż nadto.... szkoda tylko, że to w większości są SUVy.
Jaca68 pisze: ↑dzisiaj, o 18:20
455 Produkcja 2025.
Jaca68 pisze: ↑dzisiaj, o 18:20
No właśnie dziś lekko przycisnąłem już było powyżej miejski limit, a się nie odpalił. To mi wygląda że w trybie hybryd jak odpalisz silnik gazem to można prawko stracić.
Można. Wiesz ciągłe życie na krawędzi.

BTW w pure albo hybrid bardzo latwo o pójście bokiem jak jest delikatnie ślisko. Jest bardziej tylnonapędowo niż w BMW

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Chloru
-
Bilex
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
19 razy
-
Polubione posty:
301 razy
Chloru pisze: ↑dzisiaj, o 19:36
szkoda tylko, że to w większości są SUVy.
To jest takie “niewiadomoco” bardziej niż SUV. Troche za wysokie na kombi, za niskie na crossovera, za małe na pełnowymiarowego SUVa… W sumie idealne, małżonka zadowolona. A - ma tylną skrętną oś, co przy masie 2.5 tony robi robotę.
Death ain't nothin' but a heartbeat away...
Bilex
-
Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
-
Polubił:
289 razy
-
Polubione posty:
553 razy
Bilex pisze: ↑dzisiaj, o 20:09
To jest takie “niewiadomoco” bardziej niż SUV. Troche za wysokie na kombi, za niskie na crossovera, za małe na pełnowymiarowego SUVa…
Możesz zranić uczucia niektórych suvoforumowiczów.

Dla mnie dalej trochę za bardzo suvowate.
Bilex pisze: ↑dzisiaj, o 20:09
W sumie idealne, małżonka zadowolona. A - ma tylną skrętną oś, co przy masie 2.5 tony robi robotę.
I bardzo dobrze. Jakby nie patrzeć do wolnych nie należy.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Chloru