Auto dla dziada
Auto dla dziada
Moje poprzednie BMW wydane w stanie idealnym (a było to demo z 6000 km przebiegu), CS - w stanie perfekcyjnym. To już 2:1. Z kolei mój poprzedni Mercedes GLE500, w cenie podobnej do BMW z FB, miał na masce dziwny okrągły ślad, jakby wypalonego lakieru. Zauważyłem dopiero po wielu miesiącach... Wtedy też dowiedziałem się, że np Toyota ma w Bremerhaven swój zakład blacharsko - lakierniczy gdyż nagminnie zdarzają się uszkodzenia aut w transporcie.
Death ain't nothin' but a heartbeat away...
- stach22
- 6 gwiazdek
- Auto: Impreza, Beema i jeszcze Suzuki
- Polubił: 203 razy
- Polubione posty: 490 razy
Auto dla dziada
Moje dwie beemki odebrane z salonu w stanie idealnym bez zarzutu.
Ale będąc uczciwym z legacy i hondą było tak samo.
Ale będąc uczciwym z legacy i hondą było tak samo.
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 289 razy
- Polubione posty: 553 razy
Auto dla dziada
Kiedyś jarmaj opowiadał, że ponowne malowanie aut to normalna sprawa. W fabryce robi się np. test adhezji lakieru i potem element trzeba malować. Kwestia tego jak to jest zrobione. Szkody transportowe to kolejna kategoria. Oczywiście jak się trafi paprok w ASO to będzie do dupy.
Odbiór w Volvo (2 sztuki) - poszycie fotela kierowcy, lekko pomarszczone wymienione od razu, uszczelka szyberdachu przy odbiorze, wymieniona praktycznie od ręki, uszczelka anteny radia zauwazone po gwarancji - zrobione w ramach gestu handlowego (koszt po mojej stronie 300 PLN).
Jeżeli zaś chodzi o naprawy lakiernicze. Volvo - 1 bez zastrzeżen, przedni zderzak i lampa. Opel - tylny zderzak i klapa. Fale Dunaju na poziomym elemencie zderzaka. Dyskusja ze mna ze tak ma byc bo grubo lakier polozony wiec dobrze!
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Auto dla dziada
Auto premium... No chyba że film kiepski. ;)
https://www.threads.com/share/BBq5X4_oCB/
https://www.threads.com/share/BBq5X4_oCB/
- Chloru
- 6 gwiazdek
Auto dla dziada
FUX, no i? Musisz znaleźć lekarza albo jakiś kącik złamanych serc? 
- Chloru
- 6 gwiazdek
Auto dla dziada
Tutaj masz link do antydepresantow. Slabo ostatnio schodzą to może jakiś rabat dostaniesz. 
Auto dla dziada
Jeszcze tak stary nie jestem jak jeden Wmorderator żeby prosię kupować.

Dolce far niente 
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Chloru
- 6 gwiazdek
Auto dla dziada
Całkiem zgrabnie im to wyszło zasieg w trybie EV robi robotę.
Auto dla dziada
Prawda. Muszę czekać do 2027 na odbiór. Zasięg na prąd zajebisty, ca. 150-170 km. Wokół komina miód.
Podatkowo też dobrze bo odliczenie ma wyższą podstawę. 150 kpln
Podatkowo też dobrze bo odliczenie ma wyższą podstawę. 150 kpln
Dolce far niente 
- Chloru
- 6 gwiazdek
Auto dla dziada
Taki zasięg ogarnalby u mnie jakies 95% potrzeb przemieszczania się. Do teściów mam jakieś 220 km, wychodziłoby praktycznie za darmo. Dalsza trasa to raz w roku, może dwa. Mamy wrzesień - w tym roku byłem na stacji benzynowej chyba aż 4 razy.
Tak czy inaczej to dalej SUV. Jak zrobią taki napęd w aucie normalnej wysokości (nie sądzę bo bateria jest inaczej montowana) to będę poważnie rozważał. Aktualnie kończy się leasing i auto zostaje.
Tak czy inaczej to dalej SUV. Jak zrobią taki napęd w aucie normalnej wysokości (nie sądzę bo bateria jest inaczej montowana) to będę poważnie rozważał. Aktualnie kończy się leasing i auto zostaje.
Auto dla dziada
U mnie 5,5 roku, 152 kkm
Przełom roku będę sprzedawał, raczej w tym.
Gdyby było CC to bym raczej pozostał a kombi/sedana w tym układzie nie chce.
Przełom roku będę sprzedawał, raczej w tym.
Gdyby było CC to bym raczej pozostał a kombi/sedana w tym układzie nie chce.
Dolce far niente 
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 140 razy
- Polubione posty: 208 razy
Auto dla dziada
Szacun, bo nie każdego stać.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.
- Chloru
- 6 gwiazdek
Auto dla dziada
Eeee tam dwa razy tylko oglądałem co można kupić. ;)
Auto dla dziada
A ja nie czekałem, jak jest lifting to są okazję. Małżonka ma 2 km do pracy to mnie ta mniejsza bateria wystarczy.
stach22, pościgamy się?
stach22, pościgamy się?
- Użytkownicy, którzy polubili ten post :
- Chloru (wczoraj, o 16:51)
Wszyscy umrzemy z gorąca. 
- stach22
- 6 gwiazdek
Auto dla dziada
Na Vmax?Jaca68 pisze:A ja nie czekałem, jak jest lifting to są okazję. Małżonka ma 2 km do pracy to mnie ta mniejsza bateria wystarczy.
stach22, pościgamy się?
A na światłach to ok. połowy listopada, jak Bóg da a partia pozwoli
Pozdrowienia
Auto dla dziada
Z ogromnym obrzydzeniem muszę przyznać, że do jazdy miejskiej auto elektryczne niestety jest super...
Szczególnie, że zasięgi przyzwoite (600km), mocy nie brakuje a ładowanie pod domem od 20% do 80% trwa cztery godziny...
Szczególnie, że zasięgi przyzwoite (600km), mocy nie brakuje a ładowanie pod domem od 20% do 80% trwa cztery godziny...
Death ain't nothin' but a heartbeat away...
Auto dla dziada
No nie Vmax na prostej albo sprinty spod świateł to dla dzieci są.
Bardziej myślałem o jakimś krętym odcinku by wypróbować legendarne sportowe prowadzenie suva.
A syn jaki ma motor - może Ci pożyczy.
W jakim trybie jeździsz? Bo mi przez ostatnie dwa dni po mieście to w ogóle spalinówki nie odpalił.
Wszyscy umrzemy z gorąca. 
- stach22
- 6 gwiazdek
Auto dla dziada
Jaca, mało trafne odwrócenie kota ogonem, ale jak już chcesz się ścigać na krętej to może na początek znajdź dla Volvo mniej wymagającego rywala niż BMW, może jakiś model Jaecoo?
- Chloru
- 6 gwiazdek
Auto dla dziada
XC60? Ten 406 czy 455 KM?
Myślę, że jak się nie robi codziennie Waw-Gdansk albo podobnych to na trasie też da radę. Kręcąc się po mieście i mając 145 elektrycznych KM rzadko kiedy potrzebuję wcisnąć mocniej. Natomiast to ładowanie zastanawia 60% baterii, zakładam 11 kW maks. Daje to baterię ok 74 kWh i niby 600 km zasiegu. Co to takiego?
Praktycznie caly czas w hybrid. Czasami jak chcę lekko pogonić włączam Polestar. Odpala się rzadko. Zazwyczaj jak potrzebujesz mocy, wygenerujesz poślizg albo jak jest ciut chłodniej (wyłączyłem grzanie kabiny prądem).
Ostatnio z tego co pamietam to jakieś Jajco objechało X1 w teście łosia.
Może być Vmax na krętej drodze ;)