Bea, no może nie mężczyzna, ale samiec czyli wróć, dobrze to mężczyznaBea pisze: Pies , koń, kot itp z jajami to chyba nie mężczyzna ?
Psy, koty, ślimaki i inne zwierzaki
Re: Psy, koty, ślimaki i inne zwierzaki
Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru 
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 313 razy
- Polubione posty: 60 razy
No przecież napisałem, skąd wiemBea pisze: A skad wiesz ? Rozmawiałeś z nim o tym ?
Czym innym jest mniejsze, w danych okolicznościach, zło, a czym innym brak świadomości.
- Bea
- 2 gwiazdki
- Auto: Volvo XC 90/Ford Mondeo Ghia
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
a moze poprostu nie podobałeś mu sie Ty albo Twoj sposób drapania . Ja nie mam takich problemów .
ps. w swoim nie poscie nie napisałeś skad wiesz tak btw.
ps. w swoim nie poscie nie napisałeś skad wiesz tak btw.
Kłamstwo zdąży obiec pół świata zanim prawda włoży buty...
no nie całkiem, bo przeciez ludzie kastruja swoich pupili aby w domku nie śmierdziałoBea pisze:Rozumiem, ze to pytanie retoryczne .esilon pisze:jaki związek z bezdomnością ma kastracja![]()
a taki news w sieci jest dzisiaj http://wiadomosci.onet.pl/1801284,11,item.html
Ludzie, to jednak dziwne stworzenia.esilon pisze:ludzie kastruja swoich pupili
czarne jest piękne...
Niektórzy niezależnie od zabiegu, czy też jego braku, nie mają jaj
Dziękuję Panom za waleczną postawę i obronę mienia.
Bea, też uważam, że kastracja jest wskazana.
- Bagażnik nigdy nie jest wystarczająco duży /by Bilex/
- Bea
- 2 gwiazdki
Kastruje sie i sterylizuje zwierzęta aby własnie zapobiegać bezdomnosci lub tez np. topieniu szczeniaków czy tez kociaków. W przeciwieństwie do ludzi , koni, słoni - psy i koty rzadko kiedy maja jedno potomstwo jak rowniez ciaza u nich trwa tylko dwa miesiace przy czym kotki moga miec ruje trzy razy do roku co daje srednia 18 kociąt w ciągu jednego roku . Znajdziesz im 18 domków ? Jak ci się to uda to daj znać , w okolicach W-wy , w schronach i przytuliskach jest ok 800 kotów różnej masci i pewnie z 10razy tyle w piwnicach, na ulicach itp. Chetnie zamieszkaja z czlowiekiem.
- Bea
- 2 gwiazdki
Liwit , wogole w tym temacie nie dotykałam człowieka , zeby nie było niedomówień choć z Twoim stwierdzeniem zgadam sie w 100 procentach.
Jak również zaznaczam , ze jestem za kastracja ale i sterylizacją .
Jak również zaznaczam , ze jestem za kastracja ale i sterylizacją .
A ja Cię tak lubiłemliwit pisze:Niektórzy niezależnie od zabiegu, czy też jego braku, nie mają jaj![]()
Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru 
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
I jak tu teraz się napić, gdy Liwit będzie w pobliżu...?liwit pisze: też uważam, że kastracja jest wskazana.
PS. Pytanie retoryczne.
Jak zwykle jedni o gruszkach, drudzy o śliwkach.
Nie mieszajmy pojęć.
Nikt mi nie wmówi, że kastracja (poza wyjątkowymi sytuacjami) jest dobra dla kastrowanego. Ona jest dobra dla ludzi (mniej pałętających się bezdomnych zwierzaków).
Nie mieszajmy pojęć.
Nikt mi nie wmówi, że kastracja (poza wyjątkowymi sytuacjami) jest dobra dla kastrowanego. Ona jest dobra dla ludzi (mniej pałętających się bezdomnych zwierzaków).
czarne jest piękne...
no to dotykając człowieka:
czy mozna powiedzieć, że ten kto bierze kota do domu wiedząc jakie ów ma zwyczaje, w celu poprawienia komfortu własnego kastruje pupila , "nie ma jaj" ?
czy tez może jest dobrym człowiekiem który ratuje niedoszłe kociaki przed utopieniem a tylko przy okazji poprawia sobie komfort zycia z pupilem pod wspólnym dachem ?
skomplikowane jak dla mnie te koty, pies to jednak pies
czy mozna powiedzieć, że ten kto bierze kota do domu wiedząc jakie ów ma zwyczaje, w celu poprawienia komfortu własnego kastruje pupila , "nie ma jaj" ?
czy tez może jest dobrym człowiekiem który ratuje niedoszłe kociaki przed utopieniem a tylko przy okazji poprawia sobie komfort zycia z pupilem pod wspólnym dachem ?
skomplikowane jak dla mnie te koty, pies to jednak pies
Ja ją kochałem, a ona mi dzisiaj nóż w plecy (patrz wydech) i skalpel w ....mały 5150 pisze:A ja Cię tak lubiłem
czarne jest piękne...
Czy to oznacza, że jak się faceta wykastruje to przestanie być bezdomny, czy też, że jak ma dom to znaczy, że kastrat...?vero pisze:przyczynowo-skutkowyesilon pisze:jaki związek z bezdomnością ma kastracja![]()
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.
Bea pisze: Kastruje sie i sterylizuje zwierzęta aby własnie zapobiegać bezdomnosci lub tez np. topieniu szczeniaków czy tez kociaków
WiS patrz wyżej, chodziło mi o zwierzaki
Dlaczego w czasie przeszłym?mały 5150 pisze: A ja Cię tak lubiłem![]()
- Bagażnik nigdy nie jest wystarczająco duży /by Bilex/
Gal pisze: Czy to oznacza, że jak się faceta wykastruje to przestanie być bezdomny, czy też, że jak ma dom to znaczy, że kastrat...?
kurde, ja dopiero piwnice kończę
- Bea
- 2 gwiazdki
Vibowit , jak rzadko się z Toba nie zgodzę bo wykastrowany pies nie pobiegnie za suczką z cieczką i nie : wpadnie pod samochód , nie zgubi się , nie zostanie zastrzelony w lesie itp, itd.
Wykastrowany pies ma mniej agresji w sobie w zwiazku z tym wieksze szanse na socjalizacje z innymi psami.
Badania naukowe dowiodly , ze tylko 0,05% suk wysterylizowanych przed pierwsza cieczka zapada na raka sutka czy macicy a przypominam, ze wiekszośc suk odchodzi z powodu raka i przerzutów np. na płuca czy też watrobe.
Kastracja za to chroni psy przed rakiem prostaty lub tez jej przerostem.
Pomijam udogonienia dla włascicieli bo te są niekwestionowane.
Wykastrowany pies ma mniej agresji w sobie w zwiazku z tym wieksze szanse na socjalizacje z innymi psami.
Badania naukowe dowiodly , ze tylko 0,05% suk wysterylizowanych przed pierwsza cieczka zapada na raka sutka czy macicy a przypominam, ze wiekszośc suk odchodzi z powodu raka i przerzutów np. na płuca czy też watrobe.
Bea pisze: Badania naukowe dowiodly , ze tylko 0,05% suk wysterylizowanych przed pierwsza cieczka zapada na raka sutka czy macicy a przypominam, ze wiekszośc suk odchodzi z powodu raka i przerzutów np. na płuca czy też watrobe.
a są badanie jaki procent miłosników zwierząt kieruje sie ich zdrowiem dokonując kastracji/sterylizacji a jaki komfortem własnym ?
- WiS
- 6 gwiazdek
Wykastrowany facet też nie będzie się szlajał byle gdzie i bez sensu rywalizował z innymi samcami o samice - spadnie mu poziom agresji - ergo, ma mniejsze szanse zabić się samolotem, wpaść pod samochód, odpaść od ściany K2 i zostać zastrzelonym na wojnie.Bea pisze: wykastrowany pies nie pobiegnie za suczką z cieczką i nie : wpadnie pod samochód , nie zgubi się , nie zostanie zastrzelony w lesie itp, itd.
Wykastrowana kobieta nie zajdzie w nieplanowaną ciążę, która zrujnuje jej karierę, nie dostanie też raka jajników (a wykastrowany facet - raka jąder).
Kastrujmy się!!!
Dla zdrowia i bezpieczeństwa!!!
A jaki ma związek kastracja z tym :
A jak zacznie się trzymać Waszego domu?
Myślcie pozytywnie, macie darmową ochronę ogrodu przed nornicami i kretami
P.S. Gdzieś tam kiedyś słyszałam, że ciocia kuzynki szwagra znajomego mojej koleżanki
kroiła cytrynę, i rozkładała plasterki w miejscach, które kot sobie upodobał. Podobno poszedł sobie w siną dal. Podobno.... 
Kastracja sprawi jedynie, że kot przestanie znaczyć teren, a nie to jest chyba głównym problemem? Jeśli już jest taką powsinogą, to znaczy że jest dorosły, lub prawie i że nabył nawyk łazęgostwa i niestety nie zawsze kastracja sprawi, że kot będzie się trzymał domu.liwit pisze: A ja mam problem z kotem, zorganizował sobie kuwetę na naszym trawniku. Wykopuje trawę, zanieczyszcza, a potem mój pies chce to koniecznie posprzątać.
A jak zacznie się trzymać Waszego domu?
Myślcie pozytywnie, macie darmową ochronę ogrodu przed nornicami i kretami
P.S. Gdzieś tam kiedyś słyszałam, że ciocia kuzynki szwagra znajomego mojej koleżanki
Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)
Poza tym, wykastrowany facet sika na siedząco i tym samym znacząco podnosi poziom higieny w łazienkach!WiS pisze: Kastrujmy się!!!
I może chodzić w damskich figach i nic go nie uwiera!
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
- Polubił: 86 razy
- Polubione posty: 443 razy
Czyli zrobi się z niego taka miętka buła, super....Bea pisze:Wykastrowany pies ma mniej agresji w sobie w zwiazku z tym wieksze szanse na socjalizacje z innymi psami.
Dawno temu, jak byłem w wojsku, zabierano nas czasem do pomocy w przykoszarowej świniarni. Kiedyś akurat przyjechał weterynarz i musieliśmy mu pomagać kastrować małe prosiaczki (tzn łapać je i mu przynosić). Długo tego nie mogłem zapomnieć, koszmar.
Nie wyobrażam sobie, bym mógł zrobić takim kaleką jakiegoś swojego domowego pupila....
rozmawiamy o zwierzakach, a ty wziąłeś to tak bardzo do siebie... zastanawiające...Gal pisze:Czy to oznacza, że jak się faceta wykastruje to przestanie być bezdomny, czy też, że jak ma dom to znaczy, że kastrat...?vero pisze:przyczynowo-skutkowyesilon pisze:jaki związek z bezdomnością ma kastracja![]()
Czy chcesz mieć zawsze rację, czy wolisz być szczęśliwy?
H. Jackson Brown, Jr
H. Jackson Brown, Jr
- WiS
- 6 gwiazdek
Vero, już tłumaczyłem wyżej.vero pisze: rozmawiamy o zwierzakach, a ty wziąłeś to tak bardzo do siebie
Po prostu Gal jest postępowy, ja zresztą też.
Ze zwierzętami jest teraz tak, jak dwa wieki temu z Murzynami. Wówczas dość powszechnie uważano w naszej "cywilizacji", że takie czarne to nie człowiek, tylko coś bliżej zwierzęcia, więc można go czynić niewolnikiem, mordować, traktować jak zwierzę... kastrować zresztą też, żeby się nie namnażał w sposób niekontrolowany.
Dziś to brzmi szokująco, ale kiedyś tak było.
Za następne 50 albo sto lat ludzkość dojrzeje do tego, żeby o zwierzętach myśleć też jako o Istotach Czujących i Myślących - "Braciach Młodszych" - a nie jako o rzeczach.
Dał nam przykład Zapatero...
BTW - czy małpy można kastrować jak psy, czy już raczej nie?