Bea, no może nie mężczyzna, ale samiec czyli wróć, dobrze to mężczyznaBea pisze: Pies , koń, kot itp z jajami to chyba nie mężczyzna ?

Bea, no może nie mężczyzna, ale samiec czyli wróć, dobrze to mężczyznaBea pisze: Pies , koń, kot itp z jajami to chyba nie mężczyzna ?
No przecież napisałem, skąd wiemBea pisze: A skad wiesz ? Rozmawiałeś z nim o tym ?
no nie całkiem, bo przeciez ludzie kastruja swoich pupili aby w domku nie śmierdziałoBea pisze:Rozumiem, ze to pytanie retoryczne .esilon pisze:jaki związek z bezdomnością ma kastracja![]()
Ludzie, to jednak dziwne stworzenia.esilon pisze:ludzie kastruja swoich pupili
A ja Cię tak lubiłemliwit pisze:Niektórzy niezależnie od zabiegu, czy też jego braku, nie mają jaj![]()
Dziękuję Panom za waleczną postawę i obronę mienia.
Bea, też uważam, że kastracja jest wskazana.
I jak tu teraz się napić, gdy Liwit będzie w pobliżu...?liwit pisze: też uważam, że kastracja jest wskazana.
Ja ją kochałem, a ona mi dzisiaj nóż w plecy (patrz wydech) i skalpel w ....mały 5150 pisze:A ja Cię tak lubiłem
Czy to oznacza, że jak się faceta wykastruje to przestanie być bezdomny, czy też, że jak ma dom to znaczy, że kastrat...?vero pisze:przyczynowo-skutkowyesilon pisze:jaki związek z bezdomnością ma kastracja![]()
Bea pisze: Kastruje sie i sterylizuje zwierzęta aby własnie zapobiegać bezdomnosci lub tez np. topieniu szczeniaków czy tez kociaków
Dlaczego w czasie przeszłym?mały 5150 pisze: A ja Cię tak lubiłem![]()
Gal pisze: Czy to oznacza, że jak się faceta wykastruje to przestanie być bezdomny, czy też, że jak ma dom to znaczy, że kastrat...?
Bea pisze: Badania naukowe dowiodly , ze tylko 0,05% suk wysterylizowanych przed pierwsza cieczka zapada na raka sutka czy macicy a przypominam, ze wiekszośc suk odchodzi z powodu raka i przerzutów np. na płuca czy też watrobe.
Kastracja za to chroni psy przed rakiem prostaty lub tez jej przerostem.
Pomijam udogonienia dla włascicieli bo te są niekwestionowane.
Wykastrowany facet też nie będzie się szlajał byle gdzie i bez sensu rywalizował z innymi samcami o samice - spadnie mu poziom agresji - ergo, ma mniejsze szanse zabić się samolotem, wpaść pod samochód, odpaść od ściany K2 i zostać zastrzelonym na wojnie.Bea pisze: wykastrowany pies nie pobiegnie za suczką z cieczką i nie : wpadnie pod samochód , nie zgubi się , nie zostanie zastrzelony w lesie itp, itd.
Wykastrowany pies ma mniej agresji w sobie w zwiazku z tym wieksze szanse na socjalizacje z innymi psami.
Badania naukowe dowiodly , ze tylko 0,05% suk wysterylizowanych przed pierwsza cieczka zapada na raka sutka czy macicy a przypominam, ze wiekszośc suk odchodzi z powodu raka i przerzutów np. na płuca czy też watrobe.
Kastracja za to chroni psy przed rakiem prostaty lub tez jej przerostem.
Kastracja sprawi jedynie, że kot przestanie znaczyć teren, a nie to jest chyba głównym problemem? Jeśli już jest taką powsinogą, to znaczy że jest dorosły, lub prawie i że nabył nawyk łazęgostwa i niestety nie zawsze kastracja sprawi, że kot będzie się trzymał domu.liwit pisze: A ja mam problem z kotem, zorganizował sobie kuwetę na naszym trawniku. Wykopuje trawę, zanieczyszcza, a potem mój pies chce to koniecznie posprzątać.
Poza tym, wykastrowany facet sika na siedząco i tym samym znacząco podnosi poziom higieny w łazienkach!WiS pisze: Kastrujmy się!!!
Czyli zrobi się z niego taka miętka buła, super....Bea pisze:Wykastrowany pies ma mniej agresji w sobie w zwiazku z tym wieksze szanse na socjalizacje z innymi psami.
rozmawiamy o zwierzakach, a ty wziąłeś to tak bardzo do siebie... zastanawiające...Gal pisze:Czy to oznacza, że jak się faceta wykastruje to przestanie być bezdomny, czy też, że jak ma dom to znaczy, że kastrat...?vero pisze:przyczynowo-skutkowyesilon pisze:jaki związek z bezdomnością ma kastracja![]()
Vero, już tłumaczyłem wyżej.vero pisze: rozmawiamy o zwierzakach, a ty wziąłeś to tak bardzo do siebie