Poradnik młodego komputerowca
- KamilP
- 4 gwiazdki
- Auto: FXT MY04, MX-5 Miracle MY00
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: Poradnik młodego komputerowca
Ostatnio podjechalem po Aero2. Myslalem, ze podepne to ustrojstwo no modemu Huawei E1750 iPlus, ale niestety nie dziala. Po wygooglowaniu problemu okazuje sie, ze znalezienie totalnie bezobslugowego modemu nie jest takie proste.. Mozecie polecic jakis niedrogi (do 200pln) modem, ktory dziala bez zarzutu i automatycznie laczy po rozlaczeniu Aero2 (ponoc tttm)
Huawei E3131, ponowne łączenie to sofcik.
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
- KamilP
- 4 gwiazdki
leon i nie trzeba zmieniac zadnego dashboardu, basebandu czy odblokowywac czestotliwosci?
hula od razu? :)

KamilP pisze: hula od razu? :)
Nie ma że od razu i nie ma że hula.

Się skonfiguruje komendy AT, to działa. Się znajdzie w zasięgu, to pocztę się odbierze, hulaniem bym tego nie nazwał.
- KamilP
- 4 gwiazdki
ulala, wiedzialem, ze zbyt proste to to nie moze byc :) Ale dzieki wielkie, dalbym "pomulka", ale wiesz jak jest 

Forum bez-kabli.pl pomogło.
Wracając do problemu z YT - http://www.youtube.com/html5 i tam patrzcie, czy po flashu czy po html5. Ja miałem problemy z tym drugim...
Biuro pomocy poszkodowanym w wypadkach drogowych RES - http://www.odszkodowania-res.pl
html5 działa tylko w niektórych filmikach więc jest bez sensu na razie.
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
E173u2 z Play mi działa. O ile pamietam chyba tylko upgradowałem firmware, wcześniej teżdziałał tylko jakieś sceny robił mniejsze.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Czy macie w Tapatalku taki efekt, że nieprzeczytanych jest mniej niż podczas logowania na forum z normalnej przeglądarki?
Aktualnie np. mam tak, że w tapatalku mam 2 nieprzeczytane, a w przeglądarce 30
Poradnik młodego komputerowca
Niestety bywa tak.Konto usunięte pisze:Czy macie w Tapatalku taki efekt, że nieprzeczytanych jest mniej niż podczas logowania na forum z normalnej przeglądarki?
Jacek "AMI" Rudowski
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
Konto usunięte pisze: Czy macie w Tapatalku taki efekt, że nieprzeczytanych jest mniej niż podczas logowania na forum z normalnej przeglądarki?
Wczoraj pytałem o to Remka nawet, ale jednoznacznej diagnozy brak. Hipoteza pierwsza mówi, że TT pokazuje jako posty nieprzeczytane tylko te, które pojawiły się od ostatniej wizyty (raczej odpada). Druga jest taka, że modyfikacje skryptu forum wprowadzone niegdyś przez Remka (przy starej wersji TT, z którą ten problem nie występował) nie są w pełni zgodne z aktualną wersją.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Konto usunięte, też tak mamy.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Robert ja mam stara wersję tt 1.13.3 i od jakiegoś czasu to obserwuję.
- rrosiak
- 6 gwiazdek
No to druga hipoteza też legła w gruzachKonto usunięte pisze:Robert ja mam stara wersję tt 1.13.3 i od jakiegoś czasu to obserwuję.

Znaczy się... wina admina

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 

- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
Wracam do tematu SSD i mam do Was kilka pytań:
Otworzyłem sobie laptopa i mam tam takie puste miejsce... 1. To chyba miejsce na drugi dysk, tak...?
2. Czy w takim razie mogę tam wsadzić jakiś mniejszy SSD i mieć na nim tylko system? Plus ten obecny dysk jako magazyn danych. Czy takie rozwiązanie ma w ogóle sens? Pytam pod kątem wydajności, bo może np. żeby było szybciej można mieć tylko dyski SSD i nie wolno ich 'łączyć' z tradycyjnymi
3. A jeśli już, to jaki kupić? Myślę, że 128 GB mi wystarczy.
4. Ta dziura z pktu 1. to chyba na 2,5 cala...?
5. Z tego co widzę w sklepach dyski mają różne interfejsy. SATA, SATA III... Który powinienem wybrać...?
Aha, jeśli to ma znaczenie, laptop to Dell Studio 1747
Otworzyłem sobie laptopa i mam tam takie puste miejsce... 1. To chyba miejsce na drugi dysk, tak...?
2. Czy w takim razie mogę tam wsadzić jakiś mniejszy SSD i mieć na nim tylko system? Plus ten obecny dysk jako magazyn danych. Czy takie rozwiązanie ma w ogóle sens? Pytam pod kątem wydajności, bo może np. żeby było szybciej można mieć tylko dyski SSD i nie wolno ich 'łączyć' z tradycyjnymi
3. A jeśli już, to jaki kupić? Myślę, że 128 GB mi wystarczy.
4. Ta dziura z pktu 1. to chyba na 2,5 cala...?
5. Z tego co widzę w sklepach dyski mają różne interfejsy. SATA, SATA III... Który powinienem wybrać...?
Aha, jeśli to ma znaczenie, laptop to Dell Studio 1747
- Chloru
- 6 gwiazdek
Godlik,
1. Na to wygląda
2. Tak. To co będzie na SSD będzie szybko latało. Ma sens na system + programy. Dysk-magazyn może służyć do trzymania filmów, muzyki - tutaj wydajność zwykłego dysku jest wystarczająca.
3. Taki na jaki Cię stać
4. Tak.
5. Mechanicznie z tego co wiem wszystkie interfejsy SATA są kompatybilne. Nie ma sensu przepłacać za SATA III jeżeli Twój laptop obsłuzy tylko SATAII
1. Na to wygląda

2. Tak. To co będzie na SSD będzie szybko latało. Ma sens na system + programy. Dysk-magazyn może służyć do trzymania filmów, muzyki - tutaj wydajność zwykłego dysku jest wystarczająca.
3. Taki na jaki Cię stać

4. Tak.
5. Mechanicznie z tego co wiem wszystkie interfejsy SATA są kompatybilne. Nie ma sensu przepłacać za SATA III jeżeli Twój laptop obsłuzy tylko SATAII
Chloru pisze: 2. Tak. To co będzie na SSD będzie szybko latało. Ma sens na system + programy. Dysk-magazyn może służyć do trzymania filmów, muzyki - tutaj wydajność zwykłego dysku jest wystarczająca.
Choć raz ostatnio błysnąłeś...

- rrosiak
- 6 gwiazdek
Godlik, czy złącza w tej komorze są pionowo 

rrosiak, Mam wrażenie że tu potrzebna jest taka dedykowana kieszeń pod dysk. Tak jest w starym HPeku, którego mam w domu. Ona jest jakby wtykana od dołu w te złącza.
- rrosiak
- 6 gwiazdek
Azrael, mam świadomość takich wynalazków i pytam, aby Godlik zwrócił na to uwagę.

Pewnie trzeba zamówić specjalną część w Dellu. Ale te rzeczy bywają dostępne za bardzo rozsądną kasę, przynajmneij części do HP które kupowałem udawało mi się tak znaleźć.
- Chloru
- 6 gwiazdek
rrosiak, Azrael, Godlik, http://www.newmodeus.com/shop/index.php ... cts_id=144
- rrosiak
- 6 gwiazdek
No to tanio nie jestChloru pisze:rrosiak, Azrael, Godlik, http://www.newmodeus.com/shop/index.php ... cts_id=144

- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
Właśnie miałem pytać czy potrzebuję do tego jakąś ramkę... Rozumiem, że to kwestia producenta kompa, a nie producenta dysku?