Widziałeś gdzies ten pojazd w relacjach z „działań"...stefanekmac pisze:Honker ?

Widziałeś gdzies ten pojazd w relacjach z „działań"...stefanekmac pisze:Honker ?
Sianie taniej sensacji o niby drożyźnieAlan, Alan, Alan! pisze:http://natemat.pl/157913,ile-to-naprawd ... nts-157913
O cholera. Otwieram pizzerię, zrobię max cenę z 10 peelena i w miesiąc wykoszę Pizza Hut.
Dzizas
damaz pisze: w Afryce Północnej i okolicach (a także w paru innych miejscach gdzie nie ma tzw. infrastruktury) Toyota króluje od lat 70tych. w związku z czym jest od pyty części, naprawia ją każdy szaman w każdej wsi a w dodatku jest choć trochę dostosowane do standardu "dróg" w regionie.
w byłych koloniach francuskich przez dekady królował Peugeot.
Bo tu nie chodzi o północna Afrykę.Konto usunięte pisze: W ciągu ostatniego roku obskakuję już kolejny kraj północnej Afryki i szczerze mówiąc nie widziałem chyba ani jednej Toyoty - no dobra, po chwili zastanowienia widziałem małe autobusy toyoty w Algierii - podobne do tych z Dubaju. Poza tym królują właśnie francuskie wynalazki i wszelka taniocha typu skoda, dacia.... No ale może gdzieś na prowincji, gdzie strach się zapuścić, Toyota znalazła swoją niszę...
Konto usunięte pisze: W ciągu ostatniego roku obskakuję już kolejny kraj północnej Afryki i szczerze mówiąc nie widziałem chyba ani jednej Toyoty
Afganistan, Irak... tam gdzie nasi na misjachFUX pisze:Widziałeś gdzies ten pojazd w relacjach z „działań"...stefanekmac pisze:Honker ?
hamerykańce nie interesują się tym co jeździ na ulicy, tylko pojazdami którymi porusza się ISIS - w biednych krajach ludzie jeżdżą czym popadnie, a władza ma swoje limuzyny. Chodzi o pojazdy którymi porusza się określona grupa ludzi, a nie to co widać na ulicachKonto usunięte pisze: No ale może gdzieś na prowincji, gdzie strach się zapuścić, Toyota znalazła swoją niszę...
ciekawość, dlaczego dociekliwi amerykanie nie pytają o nic producentów tego, czym oni strzelają tylko przyczepili się do producenta tego, czym oni jeżdżą.busik pisze:kto im wysyła te nowe auta i kto za nie płaci
FUX pisze:busik, w sensie, że ISIS jakoś honckerów estymą nie darzy.
wcale mnie nie zdziwi jak Bumar sprzedaje im jakąś broń pod stołem, więc kto wie czy za chwilę do nas "odłamki" tego śledztwa nie trafiądamaz pisze:ciekawość, dlaczego dociekliwi amerykanie nie pytają o nic producentów tego, czym oni strzelają ...
A to, przyznam, mnie akurat dziwi, bo kto jak kto, ale VW powinno teraz włożyć od cholery kasy w R&D żeby ich silniki spełniając EURO 6 miały jednocześnie konkurencyjne parametry. Jak je przestawią wszystkie na permanentny "tryb testowy", to one konkurencyjne raczej nie będą.damaz pisze:no niestety. problemy VW odbijają się czkawką również w Polsce.
rozmawiałem właśnie z kolegą "z branży". VW wycofało się z co najmniej dwóch projektów nowych aut (nie chodzi o produkcję, o której można w każdej gazecie przeczytać, ale o R&D). tysiące już ugadanych "inżynierogodzin" poszło się paść. a co to znaczy? bardzo konkretnie i namacalnie (lokalizacja: KRK) ktoś miał zatrudniać, będzie "redukował".
Racja, umknęło mi.So What! pisze:Gal, ale damaz pisał o projektach nowych aut. Nie o silnikach. To jednak silnik ma spełniać normy. Silnik w określonym nadwoziu, ale jednak przede wszystkim silnik.
obstawiłbym jednak że kasa się zmniejszy na razie. taka firma prowadzi jednocześnie kupę projektów, skoro trzeba na odszkodowania, PR, kasę dla amerykanów i poprawę bieżącej sprzedaży to trzeba uwolnić rezerwy wewnętrzne.Gal pisze: jednak kasa na R&D nie zmniejszy się, bo VW ma sytuację podbramkową
busik pisze:czy ktos mi może wytłumaczyć ten fenomen, że 3 największe firmy jubilerskie polskie - wszystkie zostały założone w Poznaniu?
Yes, Kruk, Apart - syćkie cy
o Kruku wiedziałem, Yes ma dużą siedzibę w Poz, ale nie sądziłem że są z pyrlandii - ale Apart to już dla mnie szok
http://biznes.onet.pl/wiadomosci/kraj/z ... nes/xd30nw
busik,busik pisze:czy ktos mi może wytłumaczyć ten fenomen, że 3 największe firmy jubilerskie polskie - wszystkie zostały założone w Poznaniu?
Yes, Kruk, Apart - syćkie cy
o Kruku wiedziałem, Yes ma dużą siedzibę w Poz, ale nie sądziłem że są z pyrlandii - ale Apart to już dla mnie szok
http://biznes.onet.pl/wiadomosci/kraj/z ... nes/xd30nw