interesuję mnie subaru impreza:)

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 2 razy

Re: interesuję mnie subaru impreza:)

Post 29 cze 2013, o 22:57

Marlena
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: Forester 2,0 XT MY03 - Kocur ;)
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 30 cze 2013, o 00:07

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 30 cze 2013, o 08:44

Marlena, no wynika z tego, że gdy już lesbijki przejdą przez salon Subaru to faceci, w tym geje, też sobie mogą jakieś resztki kupić :giggle:
A dla autora wątku mam słowo pociechy: jak widać, Subaru nie są wózkami dla prawdziwego maczo - to jednak nie audica ani passat w dizelku i z czipem :mrgreen:
Ale nabywając Imprezę, będziesz za to postrzegany (przynajmniej przez amerykańskich gejów), jako "successful, sexy and well-off." No lepsze to, niż nic :evilgrin:

darecki1981
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: EVO 6 500 KM
Polubione posty: 1 raz

Post 30 cze 2013, o 08:55

WiS pisze:Marlena, no wynika z tego, że gdy już lesbijki przejdą przez salon Subaru to faceci, w tym geje, też sobie mogą jakieś resztki kupić :giggle:
A dla autora wątku mam słowo pociechy: jak widać, Subaru nie są wózkami dla prawdziwego maczo - to jednak nie audica ani passat w dizelku i z czipem :mrgreen:
Ale nabywając Imprezę, będziesz za to postrzegany (przynajmniej przez amerykańskich gejów), jako "successful, sexy and well-off." No lepsze to, niż nic :evilgrin:
hehehe WIS jak ja to lubię :-)

darecki1981
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 30 cze 2013, o 09:08

Subaru piją tyle ile lubią, i ani łyka więcej. Dokładnie tak jak ich kierowcy. I nie ma sensu im zabraniać ani ograniczać, trzeba to pokochać.
Dla oszczędnych są inne marki.
Ja piję z moją perełką :-) łeb w łeb :-)

laik
0 gwiazdek

Post 30 cze 2013, o 10:08

dobra mam pytanie wis piszesz ,e subaru bierze olej przy ostrej jeździe na prostej to kazde tak ma z tym olejem??duzo trzeba dolewać??kiedys miałęm corolle vvti to żarła jak głupia ...a czemu niby subaru się męczy na prostej??i jakie niby auto twoim zdaniem by było lepsze?? wspomniany dizel z czipem??...:/

alex71
1 gwiazdka
Auto: Subaru Impreza n\a 118kw

Post 30 cze 2013, o 14:48

Laik ja mam imprezkę n\a 160km (kupiona od kolegi Pitera 35)i na razie mocy mi nie brakuje ,też planowałem zakup WRX ale po przeleceniu forum na temat WRX to zdecydowałem że pojeżdżę wolnym ssakiem ze trzy latka ,a jak kupię turbo to tylko sti 160 konna imprezka łoi dupę leszkowi IS 200 ,a w zimę to już nie chcę myśleć. :thumb:

laik
0 gwiazdek

Post 30 cze 2013, o 15:10

leszkowi łoi dupe prawie wszystko chyba ze nim kręce jak głupi to wtedy idzie:)...wiec wierze:D...ale mimo wszystko kocham tą budę;)...ale myśle własnie nad czymś 4x4 żeby sobie lepiej w zimię radziło....polatać bokiem jak mam chec to też nie pogardzę. why not wrx??

laik
0 gwiazdek

Post 30 cze 2013, o 21:10

jak wygląda eksploatacja takiego wrx 225km?? w sensie tarcze klocki zawiecha...i tak dalej co tam się zużywa:)jakie są koszty?

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 30 cze 2013, o 21:25

laik, http://www.forum.subaru.pl/index.php?/t ... prezy-wrx/ mniej więcej tyle. Przy czym to było wtedy 4letnie auto. Ty celujesz w starsze egzemplarze, więc mogą się pojawić niespodzianki.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

darecki1981
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 30 cze 2013, o 22:02

Chloru
jeśli chodzi o paliwo z Twojego linku co podałeś to jak ja zrobiłem trzy wypady w roku na odległośc 2000 km w dwie stronyX3 to koszt Pb wyszedł jak roczny budżet tego człowieka co podał ten pan w kosztach eksploatacji za paliwo :lol:

darecki1981
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 30 cze 2013, o 22:10

A żeby było paradoksalnie :-) to udało mi się zejść na spalaniu na trasie do 7,3 l/100 km :thumb: ale tylko raz bo było nudno i gorąco, ale tylko przez 100 km :lol:

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 1 lip 2013, o 22:22

laik pisze: piszesz ,e subaru bierze olej przy ostrej jeździe na prostej to kazde tak ma z tym olejem??duzo trzeba dolewać??
Nie każde, ale sporo egzemplarzy. Nie pytaj mnie dlaczego, bo nie wiem, są tu koledzy bieglejsi w technice, to może wyjaśnią.
Ja wiem, że do swojego po szybkim przeleceniu kilkuset kilometrów dwupasmówkami, muszę wlać przynajmniej z poł litra. A przy innej jeździe - praktycznie nie bierze oleju.
laik pisze: czemu niby subaru się męczy na prostej??i jakie niby auto twoim zdaniem by było lepsze??
Z męczeniem to może przesadziłem, ale charakterystyka silnika, dość krótkie zestopniowanie skrzyni i kiepskie wyciszenie sprawiają, że w konkurencjach autostradowych Subaru przegrywają np. z Niemcami z dużymi wolnossącymi silnikami albo nowoczesnymi turbodieslami wyższej klasy.
Subaru budowano do szybkiej jazdy po krętym i krzywym, i w te klocki są najlepsze.
darecki1981 pisze: udało mi się zejść na spalaniu na trasie do 7,3 l/100 km
A ile spaliła laweta? :mrgreen:

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 67 razy
Polubione posty: 74 razy

Post 1 lip 2013, o 22:27

WiS pisze:
laik pisze: czemu niby subaru się męczy na prostej??i jakie niby auto twoim zdaniem by było lepsze??
Z męczeniem to może przesadziłem, ale charakterystyka silnika, dość krótkie zestopniowanie skrzyni i kiepskie wyciszenie sprawiają, że w konkurencjach autostradowych Subaru przegrywają np. z Niemcami z dużymi wolnossącymi silnikami albo nowoczesnymi turbodieslami wyższej klasy.
Subaru budowano do szybkiej jazdy po krętym i krzywym, i w te klocki są najlepsze.
u mnie brak 6 jest wyczuwalny :whistle:
i to co napisal WiS - autostrada to nie raj dla subaru
choć drogę Wro-Wawa
pokonałem o 1 godz szybciej jak forkiem - co i tak nie jest miarodajne

ale jeden jest plus- duzy zapas pod nogą :whistle: :thumb:
ps:
jak to mawia moja 3 latka- tato zwolnij kręci mi się w głowie :lol: :lol: :lol: :lol:

darecki1981
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 1 lip 2013, o 22:27

A ile spaliła laweta?
Laweta w słowniku polskim oznzcza przyczepę lub naczepę doczepioną do pojazdu spalinowego,więc sam możesz sobie przeliczyć ile spaliła :lol: a co Wy dzisiaj o spalaniu forków "macie jakiś żal" :-) cierp ciało co chciało :-p

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 1 lip 2013, o 22:34

darecki1981 pisze: "macie jakiś żal" cierp ciało co chciało
Ekhmmm, to nie ja się tu chwalę użyciem 7.3 - ja tam swojego konia nie odzwyczajam od jedzenia ;-)
Konto usunięte pisze: jak to mawia moja 3 latka- tato zwolnij kręci mi się w głowie
Tato, zjedź w końcu z tego ronda :evilgrin:

darecki1981
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 1 lip 2013, o 22:40

Ekhmmm, to nie ja się tu chwalę użyciem 7.3 - ja tam swojego konia nie odzwyczajam od jedzenia
a mam czym co nie :-) odpowiadałem laikowi na pytanie jak jest ze spalaniem, co w tym złego :idea: na polskiej autobani to i 18 wciągnął, ale płynął ja wojskowy turbinowiec :-) wiem ile potrafia wciągnąć forki, ale imprezy nie przebiją, szczególnie jak jeżdzi moja żona :-)

darecki1981
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 1 lip 2013, o 22:51

Już wiem panowie gdzie tkwi problem :-) musicie przestawić komputery z jednostkowego na średnie zużycie paliwa ;-) a jeśli to nie pomaga oznacza jedno utwór pod tytułem "lambada" :-d

laik
0 gwiazdek

Post 29 sie 2013, o 15:46

sie temat rozkręcił:)... a mnie tu nie było bo długi urlop sobie fundnołem....i myślałem nad subaru długooo i jeden cel to napewno wrx 225koni bądź ostatecznie te starsze 218... i zupełnie mi wystarczy , ale co do tego spalania to zalezy od akzdego nogi...ja nie ścigam się na prostej ani nic chodzi mi o zapas pod nogą co w subaru ejst na 100%:D....tylko co musze wiedzieć o wrx?? czy kupię godny egzemplarz do max 30tys a najchętniej i niżej?? zeby coś zostało na wkłąd ewentualny na początku?? wogole dzięki ze sie rozpisaliście:)...chociaż troche się uśmiałem z tym tato zjedź w końcu z ronda buhehe!!(dobre)
jakie są ewentualne wady wrx??skrzynia biegów ogólnie subaru tak??z tego co czytałem ??turbo często pada??(wiem pewnie zalezy jak kto używał) powiem tak jestem człowiekiem co ogólnie pucuje i głaszcze swoje fury jak tylko moge wiec chcialbym tez taką zadbaną kupić:)

powiem wam jeszcze coś kminiłem coś z typerem VII ale oni jacyś chorzy na głowe subaru rozumiem takie ceny ale ta mała papierdółka ponad 30tys chcą?? ja sie pytam za co....chociaż nie które fjanie sie prezentują....

laik
0 gwiazdek

Post 29 sie 2013, o 15:58

barton
6 gwiazdek

Post 30 sie 2013, o 20:17

laik, ja w sumie nie rozumiem tego dylematu: jeśli odpowiada Ci WRX to kupuj...
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 30 sie 2013, o 20:32

laik pisze: jakie są ewentualne wady wrx??
Zależy, jak dla kogo. Dla mnie na przykład - za mały prześwit, za długie zwisy, kiepski wykrzyż...
:giggle:
laik pisze: co mam myśleć o tym:/??
A o czym konkretnie...?
Barthol pisze: jeśli odpowiada Ci WRX to kupuj
Howgh :cofee:

darecki1981
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 30 sie 2013, o 20:34

laik nabieraj mojego gt z sti silnikiem niepożałujesz ;-) ja dzisiaj też sie pożygałem boczkiem,boczkiem i z ronda :-)

laik
0 gwiazdek

Post 31 sie 2013, o 08:32

chodzi mi o tą dyskusje w linku którą wysłąłem , ze wszyscy wuażają ze wrx jest do bani?? nie wiem czemu...i chciałbym to zrozumieć mi auto nie jest potrzebne do rozpieprzenia go tylko do jazdy na codzien ejsli mozna tak powiedzieć bo tak naprawde pracuje w delegacji i potrzebuje go bardziej na weekend dla komfortu jazdy rpzez okrągły rok przez nerwów ze jak mnie zasypie w zimie to nie wyjade... czy coś w tym stylu do dobrego wyprzedzania w mieścioe i żadko na trasie, a po co sie pytacie ta cała dyskujsa a po to że mam auto ale nie chce zmienić w coś co będę żałował później przez to chce poznać wady i zalety jazdy wrxem:)....odpowiadacie bądź co bądź smiesznie ale rozumiem co macie na mysli...dzieki za odp:D

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 31 sie 2013, o 13:52

laik, kupuj WRX-a , jest to na prawdę bardzo fajne auto i do jazdy codziennej jest super :idea: , za to co oferuje to jest bomba :thumb: .
Pewnie ,że Sti oferuje leprze osiągi , świetnie się prowadzi ale nie ma co ukrywać jest droższy w zakupie , czy jest droższy w utrzymaniu :idea: , może troszeczkę .

ODPOWIEDZ