Nie wiem, może, ja tam się na tych wszystkich tjunerach od bum nie znam.ky pisze:Do kogo pijesz? Do Bayerische Motoren Werke AG?jarmaj pisze: Jak się bumę zglebło na maksa....![]()

Nie wiem, może, ja tam się na tych wszystkich tjunerach od bum nie znam.ky pisze:Do kogo pijesz? Do Bayerische Motoren Werke AG?jarmaj pisze: Jak się bumę zglebło na maksa....![]()
jesli pocztasz instrukcje łańcuchów to zobaczysz, że dopuszczalna prędkość to 30. No powiedzmy że my HARDKURWAKORY pojedziemy 50. To się nadpostrerujemy że aż strach.So What! pisze:Muszą z tym żyć. Swoją drogą takie RWD z łańcuchami na tylnych kołach musi być masakrycznie podsterowne.rrosiak pisze:
To ja zapytam, jak w świetle potencjalnych zniszczeń karoserii funkcjonują posiadacze aut RWD![]()
WiS pisze: Ponoć austriaccy wąsaci wymagają teraz, prócz kamizelek, apteczki i innych takich, także obligatoryjnego mania łańcuchów.
Też się wybieram do Austrii (Kaprun) - za miesiąc. Rozmawiałem z gościem, od którego wynajmuję chatę i zapytany o łańcuchy odpisał:minimus pisze: Z tego co wiem, to ten przepis w Austrii jest już od dawna.
To już nie wiem czy to nice-to-have, czy mustKurt pisze:Snow chains are not necessary by law but is usefull to carry them withyou!!
Azrael pisze: przód robi za spychacz. Tylko nie mozna stawać ani bardzo zwalniać bo Cię unieruchomi.
FUX,FUX pisze:W tym roku 2 razy poleglem wlaśnie na zaspach, ktore przewyższały gorna część tablcy rejestracyjnej.
Pozostala szyfla. No i jedno kolo mieli, drugie nie...
Gdyby zawias byl pompowany, to można by trochę śnieg udusić i by się kombinowało dalej, a tak d...
Fux, albo jednak Ty wyprodukowałeś prawym butem za mało Nm?FUX pisze:gootek,
Przez te sie nie dało...![]()
Za dużo mb mialy...![]()
nooooo.minimus pisze:Może być bardzo płytki a i tak sie z niego nie daje wyjechać
Takie dane trzeba szyfrować.damaz pisze: a w ipaq'u nawsadzane całe megabajty informacji nie dla osób trzecich![]()
takie dane są zaszyfrowane, ale mam świadomość (albo letką paranoję), że gdyby takiego ipaq'a znalazła odpowiednia osoba, to pewnie by te szyfry ominęła....ky pisze:Takie dane trzeba szyfrować.
Pod górkę - niekoniecznie. Jest duża szansa, że śnieg pod samochodem tworzył będzie klin, na którym Forek się w końcu powiesi.Azrael pisze: FUX, dopóki jedziesz nie powinien się powieść bo przód robi za spychacz. Tylko nie mozna stawać ani bardzo zwalniać bo Cię unieruchomi. Widziałem kiedyś zdjecia Forka na łańcuchach na wsyztkich kołach więc pewnie są takie warunki gdzie jest to niezbędne, ja jednak nie wyobrażam sobie tego. Może na lodzie, ale wtedy to chyba tez tylko kolce?
Jak ktoś mądrze napisze, to milo poczytwać.So What! pisze:Pod górkę - niekoniecznie. Jest duża szansa, że śnieg pod samochodem tworzył będzie klin, na którym Forek się w końcu powiesi.Azrael pisze: FUX, dopóki jedziesz nie powinien się powieść bo przód robi za spychacz. Tylko nie mozna stawać ani bardzo zwalniać bo Cię unieruchomi. Widziałem kiedyś zdjecia Forka na łańcuchach na wsyztkich kołach więc pewnie są takie warunki gdzie jest to niezbędne, ja jednak nie wyobrażam sobie tego. Może na lodzie, ale wtedy to chyba tez tylko kolce?
Poszedł bym o krok dalej - w ogóle nie pomogąAzrael pisze: So What!, no ale w takim wypadku to łańcuchy za bardzo nic nie zmienią.