Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
-
danikl
- 6 gwiazdek
- Auto: Muł, truposz i czerwone włoskie półwytrawne
-
Polubił:
102 razy
-
Polubione posty:
168 razy
Przypominam ,że w Polsce dopuszczalny wynik to 0,2 i traktowany jest jako wykroczenie a powyżej 0,5 to juz przestępstwo

danikl
-
vibowit
- 6 gwiazdek
- Auto: szkoda
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
leon pisze:remek, mieszkam w Polsce. Przyzwolenie "na jedno" zostanie zinterpretowane jako "przyzwolenie". A z natury jestem optymistą.
No ja Cię proszę.
Idąc Twoim tokiem rozumowania powinniśmy zabronić wychodzenia z domu po piwie, bo nawalony koleś i pieszo może wyleźć na ulicę. Może idąc dalej powinniśmy wprowadzić pełną prohibicję?
Naprawdę nie rozumiem, skąd te opinie, że my Polacy to jesteśmy tacy najgorsi? Wiem, że u sąsiada trawa jest zawsze bardziej zielona, ale nie przesadzajmy z tym samobiczowaniem.
czarne jest piękne...
vibowit
-
maf1
- 5 gwiazdek
- Auto: Impreza 2,0GX (czarna!!!)
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
WiS pisze:
2) obecny, teoretycznie restrykcyjny system nie rozwiązuje problemu (tzn. ciężko nawaleni i tak Ci się kiwają przed maską, zaś lekko podchmieleni w tym czasie zapełniają pierdle i korytarze sądów), więc może naprawdę warto próbować manewru?
I co ciekawe, więzienia pełne są "kolarzy" a prawie całkowity brak kierowców. A w mediach ciągle krzyczą o "pijanych kierowcach"
A liczył ktoś ilu "kolarzy" jest na 100% zatrzymanych nietrzeźwych kierujących?
maf1
-
Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
-
Polubił:
130 razy
-
Polubione posty:
365 razy
maf1 pisze:
ale to by były niewygodne dane

Alan, Alan, Alan!
-
inquiz
- 6 gwiazdek
- Auto: pojazd wolnobieżny
-
Polubił:
421 razy
-
Polubione posty:
361 razy
maf1 pisze:
I co ciekawe, więzienia pełne są "kolarzy" a prawie całkowity brak kierowców. A w mediach ciągle krzyczą o "pijanych kierowcach"

u kolegi w służbie więziennej leżą właśnie takie papiery, kolarzy jakieś 80-90%. Coraz więcej to recydywa. I niech ktoś powie że nie pracujemy na statystyki.
z innej beczki już kilka razy słyszałem jak milicja wyrabia normy czając sie po wioskach na wracających spod sklepu rowerem.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
inquiz
-
leon
- 6 gwiazdek
- Auto: Niepsujące się.
-
Polubił:
207 razy
-
Polubione posty:
284 razy
vibowit pisze:
Naprawdę nie rozumiem, skąd te opinie, że my Polacy to jesteśmy tacy najgorsi?
W kolejce:
- Pan ostatni ?
- Nie, są gorsi ode mnie.
Vibowit, może nie najgorsi, ale do aniołków też daleko.
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
leon
-
Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
-
Polubił:
130 razy
-
Polubione posty:
365 razy
vibowit pisze:
Naprawdę nie rozumiem, skąd te opinie, że my Polacy to jesteśmy tacy najgorsi?
Vibuś, ale tu poprę trochę Leona. Może w dużych miastach tego nie widać, ale mam przykłady "na własnej" skórze "życzliwości"

Alan, Alan, Alan!
-
Piter 35
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
181 razy
-
Polubione posty:
109 razy
Panowie Policjanci za złapanie iluś tam pijanych kierowców ( większość to rewermany ) dostają premię pieniężną

.
Więc nie ma co roztrząsać tematu , łatwiej jest złapać jakiegoś dziadka lub lokalnego pijaczka jak pędzi na bocznej drodze niż przejechać się po mieście w piątek lub sobotę wieczór i noc

.
W tych porach to by było żniwo

, lecz ile wysiłku trzeba włożyć w udowodnienie panu z samochodu a ile jakiemuś pijaczkowi . A statystyka leci do przodu

Piter 35