A ja tam roznicy nie widze, slepy jestem 32" 100Hz i LCD.. nie no fajnie Divixy swieca :) 21" 60Hz u mnie dziala jak trzeba, a malo tivi ogladam
piciu pisze: Wlasnie sprawdzalem u taty na Panasłoiku 50" telewizja trwam dziala perfekcyjnie.
Chyba zapomnialem o najwzniejszym przez tego Ojca Dyrektora.devlin pisze:Bardzo dziękuję za sugestie - przekazane, teraz polowanie.
Przesada...Kruszyn pisze: A jak kupisz 42 cale to i tak po tygodniu wyda Ci się ,że można było troszkę większy nabyć
Ale jest sporo filmów w HDFUX pisze: Za mało programów w HD.
Z 42 na 65 nie mniejszeFUX pisze: Różnica robi wrażenie po przejściu z 22 na 42.
FUX pisze:
Pozostaje jeszcze kwestia odleglości oczu od ekranu.
Maxymalista...rrosiak pisze: Z 42 na 65 nie mniejsze
Powoli zaczynam dochodzić do podobnego wniosku, powolirrosiak pisze:Z 42 na 65 nie mniejsze
Ja nie czekałem i od razu zainwestowałem w projektorUrabus pisze:Powoli zaczynam dochodzić do podobnego wniosku, powolirrosiak pisze:Z 42 na 65 nie mniejsze
Jacky X pisze: Pioneera KYRO
Aaaaa. I jeszcze paragon na wierzchu zostawić...Konto usunięte pisze: Co do rozmiaru i HD Ready czy Full HD to kwestia odległości, z jakiej oglądamy. No i co oglądamy. Sygnał SD na wyświetlaczu Full HD wygląda gorzej niż na HD Ready... no i poza tym materiał w rozdzielczości 1080p jest praktycznie niedostępny, ergo - w 90% przypadków szkoda kasy. HD Ready wyświetli 720p czy 1080i nie gorzej.
No chyba, że ktoś chce się pochwalić przed znajomymi...
Kolega to jakiś niedzisiejszy chybaKonto usunięte pisze: poza tym materiał w rozdzielczości 1080p jest praktycznie niedostępny
720 ok, ale 1080 to już raczej nie, bez względu "i" czy "p"Konto usunięte pisze: HD Ready wyświetli 720p czy 1080i nie gorzej
Różnica w cenie jest znikoma, a radość wielkaKonto usunięte pisze: ergo - w 90% przypadków szkoda kasy
Jacky X pisze: CAła N leci 1080i , poza tym C+ i p2c 1080i . Chyba na dzień dzisiejszy mało materiału 1080p.
rrosiak pisze: 1080p też już trochę jest
Patrząc, na to co jest dostępne na RS itp. i biorąc pod uwage fakt, że prawie wszystko było ripowane z bluraya to jest tego trochę...Konto usunięte pisze: Na blu reju - ile masz filmów?
Ale nadaje w 1080i (np. TVP, Eurosport) i żeby w pełni cieszyć się jakością musisz mieć ekran 1080 lini.Konto usunięte pisze: Żadna TV tak nie nadaje... przynajmniej u nas.
Powstało wiele artykułów na różne tematy, ale jaki jest koń każdy najlepiej sam widzi.Konto usunięte pisze: W kwestii HD Ready czy Full HD polecam lekturę:
http://www.carltonbale.com/2006/11/1080p-does-matter/
Jak wynika z artykułu, 1080p jest bardzo fajną sprawą, ale możliwość zauważenia różnicy w rozdzielczości wymaga bardzo bliskiego siedzenia przed ekranem.
Zależy jaki to cel, bo jeśli oglądanie tylko i wyłącznie "zwykłej" telewizji to masz rację. Na pewno bez sensu jest zakup bluraya (tanio sprzedamKonto usunięte pisze: Osobiście uważam, że kupowanie telewizora Full HD mija się z celem.
Konto usunięte pisze: Co innego projektor Full HD do oglądania filmów - tu jestem jak najbardziej za (na projektorze można wyświetlić dużo większy obraz, więc łatwiej zauważyć różnice w rozdzielczości).
i bardzo dobrzeKonto usunięte pisze: każdy ma swój punkt widzenia,
Ja również.....i lepszy wzrokKonto usunięte pisze: A ponieważ mam TV 42" więc
Konto usunięte pisze: O ile jeszcze wtedy full HD nie będzie oznaczało 1440...
rrosiak pisze: zdecydowanie plazma
Ja schowałem pod podlogą...Konto usunięte pisze: Nie ukrywam, że wizja ciągnięcia kabelków do tylnych kolumn bardzo mnie denerwuje...