Wredne puszki

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
Zubi
3 gwiazdki
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 25 sty 2008, o 01:17

vergette, a mówiliśmy z Luckiem, że za szybko jeździsz :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Amatorzy zbudowali Arkę, profesjonaliści Titanica...

vergette
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: SI RS MY'07 fuuuu BMWu

Post 25 sty 2008, o 01:22

Zubi, nie znacie się... Warszawa wymaga szybszego pokonywania, bo jest taaaka duża :evilgrin:

Ywone
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: Justy 1,2 by Keke Rosberg Limited Edition

Post 25 sty 2008, o 01:25

dzięki bogu że na śląsku tak nie fotografują
może auta mniej fotogeniczne

Zubi
3 gwiazdki

Post 25 sty 2008, o 01:30

vergette, ))))))))))))))))))))))) :-) (((((((((((((((((((((((((((((((
Wszystko byłoby OK, tylko Lucek z liczeniem linii się nie wyrabiał :-P

vergette
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 25 sty 2008, o 01:35

Zubi, a dlaczego nie wyrabiał to chyba wiesz ;-) ... i nie moja w tym

wina :evilgrin: ... warszawska gościnność go zgubiła :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Zubi
3 gwiazdki

Post 25 sty 2008, o 01:37

vergette, ciiiii :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

hogi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Kona Stinky
Polubione posty: 1 raz

Post 25 sty 2008, o 02:05

vergette pisze:Dzisiaj dostałam strzałem po oczach czerwonym światłem :evil: ... obstawiam, że to niekoniecznie czyjeś żarty... Przyczółkowa tuż przed Powsinkiem w stronę W-wy

czekam na polecony... na szkolenie trzeba się będzie wybrać jak tak dalej pójdzie :evil:
Uśmiechnęłaś się chociaż?
No to na bank pstryknęło, może nie wyjdzie.
Doradca Finansowy
http://www.greatpe.pl

vergette
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 25 sty 2008, o 02:40

hogi, nie zdążyłam... za to strasznie się przestraszyłam... ciemno było i ten paskudny czerwony błysk, to jest niebezpieczne... :lol:

hogi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 25 sty 2008, o 02:53

Jeżeli w momencie pstryknięcia zdjęcia jedziesz obok innego samochodu, czyli np. jesteś w trakcie wyprzedzania, to zdjęcie idzie do śmietnika. 8-)
Doradca Finansowy

vergette
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 25 sty 2008, o 03:03

hmmm, to dobrze, bo jechałam lewym i miałam spory ruch na prawym... jest szansa, że znowu mi się upiecze :evilgrin:

i nie wiem jakie tam jest ograniczenie prędkości... :roll:

hogi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 25 sty 2008, o 03:07

vergette pisze:hmmm, to dobrze, bo jechałam lewym i miałam spory ruch na prawym... jest szansa, że znowu mi się upiecze :evilgrin:

i nie wiem jakie tam jest ograniczenie prędkości... :roll:
Dużo zdjęć odpada jak jest duży ruch.
Obrazek
Coś Ci się avatar zmniejszył ;-) Jakiś napis przeszkadza, czy co... ;-)
Doradca Finansowy

vergette
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 25 sty 2008, o 03:17

[b]hogi[/b] pisze:Coś Ci się avatar zmniejszył ;-) Jakiś napis przeszkadza, czy co... ;-)
bez skojarzeń proszę :oops:

hogi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 25 sty 2008, o 03:22

vergette pisze:
[b]hogi[/b] pisze:Coś Ci się avatar zmniejszył ;-) Jakiś napis przeszkadza, czy co... ;-)
bez skojarzeń proszę :oops:
O, ten: zakochana;-)
;-) :-P :mrgreen:
Doradca Finansowy

vergette
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 25 sty 2008, o 03:24

hogi, ciiii :mrgreen: :mrgreen:... forum ma różne oblicza :oops:

Filip Cz
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Legacy dizel H6

Post 29 sty 2008, o 01:13

Mnie dzisiaj polecony z policji przyszedł. Na razie nie odbieram. Jakie jest dalsze postępowanie w przypadku ścigania pirata? Swoją drogą, to długo czekali, bo fotka była zrobiona ze 3 miesiące temu.

Tasior_Miedziak
4 gwiazdki
Auto: Czarny karawan na gnojówkę

Post 29 sty 2008, o 11:24

Filip Cz pisze:Mnie dzisiaj polecony z policji przyszedł. Na razie nie odbieram. Jakie jest dalsze postępowanie w przypadku ścigania pirata? Swoją drogą, to długo czekali, bo fotka była zrobiona ze 3 miesiące temu.
Ja nie odbieralem ROK prawie. No i pewnego dnia doreczyl mi dzielnicowy :mrgreen: Tym razem skutecznie.

Poszedlem na komende na ul. Waliców. Unikanie sie oplacilo. Punkty karne sie przeterminowaly. Zobaczylem zdjecie. Powiedzialem, ze to zona prowadzila (zgodnie z prawda zreszta). Na zdjeciu bylo ledwie widac rejestracje. Potem wezwanie dostala zona. Przyznala sie. Zaplacila mandat i tyle.

[ Dodano: 2008-01-29, 10:24 ]

Co do fotoradarow, to tylko takie urzadzonko wedlug mnie ma jakis sens.

Beltronix RX65 Pro

Wykrywa wlasnie miedzy innymi czy w fotoradarze jest... fotoradar.

mały 5150
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Czarne Zło

Post 29 sty 2008, o 11:52

Tasior_Miedziak pisze:
Filip Cz pisze:Mnie dzisiaj polecony z policji przyszedł. Na razie nie odbieram. Jakie jest dalsze postępowanie w przypadku ścigania pirata? Swoją drogą, to długo czekali, bo fotka była zrobiona ze 3 miesiące temu.
Ja nie odbieralem ROK prawie. No i pewnego dnia doreczyl mi dzielnicowy :mrgreen: Tym razem skutecznie.

Poszedlem na komende na ul. Waliców. Unikanie sie oplacilo. Punkty karne sie przeterminowaly. Zobaczylem zdjecie. Powiedzialem, ze to zona prowadzila (zgodnie z prawda zreszta). Na zdjeciu bylo ledwie widac rejestracje. Potem wezwanie dostala zona. Przyznala sie. Zaplacila mandat i tyle.

[ Dodano: 2008-01-29, 10:24 ]
test
No to masz szczęście. Mi fotkę zrobili w czerwcu. Do firmy zawiadomienie przyszło w sierpniu (bo to był samochód firmowy). Zgłosiłem się na komendę w Babicach zobaczyłem zamazaną fotkę i zacząłem kombinować, że to może nie ja, a oni odesłali mnie na Waliców gdzie miła pani po korekcie na komputerze zgrabnie wyłowiła moją facjatę :cry:
Mandatu jednak mi nie dali tylko automatycznie skierowali sprawę do Sądu Grodzkiego ponieważ minęło ponad 30 dni od daty zdarzenia i taka jest podobno standardowa procedura. Sprawa się odbyła, na szczęście nie musiałem na niej być.
Plusy - sprawa dobyła się dopiero w listopadzie i dopiero na początku grudnia wpisali mi na konto punkty czyli będę z nimi na koncie jeździł tylko pół roku :-)
Minusy - z 400 zł mandatu musiałem zapłacić 490 zł bo końcówka to koszty sądowe :-/ .

P.S. Gdyby fotka była nieczytelna również na Waliców a ja bym się nie przyznał to właściciel samochodu mógłby dostać grzywnę z Sądu Grodzkiego z tego co pamiętam w wys. od 2 do 5 tys. zł :shock:
Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru :-d

Paweł_BB
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Evo VIII GT340

Post 29 sty 2008, o 15:30

mały 5150 pisze:sprawa dobyła się dopiero w listopadzie i dopiero na początku grudnia wpisali mi na konto punkty czyli będę z nimi na koncie jeździł tylko pół roku :-)
Minusy - z 400 zł mandatu musiałem zapłacić 490 zł bo końcówka to koszty sądowe :-/ .
I teraz bardzo ważne dla mnie pytanie: czy dali Ci wyrok sądowy i jeśli tak to co jest na nim napisane? jest coś o zagrożeniu bezpieczeństwa ruchu drogowego?

Marko Rally
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Impreza WRC (w planach)

Post 29 sty 2008, o 17:00

Zdjęcia które najczęściej oglądacie to zdjęcia robocze. W razie potrzeby na orginale widać wszystko.
Paweł_BB wyrok wyrokiem, ale nawet punktów nie możesz mieć.
Na ukaranie w postępowaniu mandatowym jest 30 dni, po przekroczeniu obligatoryjnie Sąd Grodzki.

Paweł_BB
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 29 sty 2008, o 17:20

Marko Rally pisze:Paweł_BB wyrok wyrokiem, ale nawet punktów nie możesz mieć.
Co punktów nie mogę mieć? na egzaminatora?
Marko Rally pisze:Na ukaranie w postępowaniu mandatowym jest 30 dni, po przekroczeniu obligatoryjnie Sąd Grodzki.
Niestety to jest gówniany przepis i dotyczy nas obu, bo skazanie wyrokiem egzaminatora lub instruktora skutkuje brakiem możliwości wykonywania zawodu :evil: :evil: :evil: od kilku lat się nad tym zastanawiają i jak widać ciągłe zmiany władzy nie pomagają... Kurde, nawet od decyzji upierdliwego policjanta na ulicy jest ryzyko się odwołać bo jeszce wyrok się dostanie, nie można też ryzykować nieprzyjęcia mandatu np. z powodu podejrzenia braku legalizacji radaru czy coś bo jak się pomylisz to dostaniesz wyrok.

Na wykładzie w listopadzie mówili nam o przypadku jednego instruktora od nas, jakoś w kwietniu 2007 załapał się na fotę, auto miał w leasingu więc Policja nie uporała się z określeniem właściciela w 30 dni, koleś w czerwcu/lipcu dostał pocztą do domu wyrok wraz z mandatem, odwoływał się ale przez kilka miesięcy nie mógł wykonywać swojej pracy i z tego co wiem dalej nie może, bo sąd nie ma jak i po co cokolwiek unieważniać :shock:

Jeden znajomy egzaminator miał rok temu niemiłe zdarzenie:
Jechał sobie małą uliczką wieczorem i nagle zobaczył auto na swoim pasie (kierowca był jakoś schylony jakby coś grzebał z radiem czy cuś), no i ten mój znajomy odbił w lewo żeby go ominąć, tamten gościu nagle się ocknął i wrócił na swój pas - doszło do mocnej stłuczki. Tamten gościu wyjął komórę i za kilka minut zjawił się rzekomy świadek kolizji, szybko "wytłumaczyli" mojemu znajomemu, że ma się przyznać do winy bo i tak przegra, no i jak przyjechała policja to niestety znajomy wziął winę na siebie bo w sądzie by przegrał z braku świadka i dostał wyrok a co za tym idzie stracił pracę (a jest wicedyrektorem WORD), po prostu głowa boli jakie mamy w PL durne przepisy :-x :-x :-x

mały 5150
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Czarne Zło

Post 29 sty 2008, o 20:58

Paweł_BB pisze:
mały 5150 pisze:sprawa dobyła się dopiero w listopadzie i dopiero na początku grudnia wpisali mi na konto punkty czyli będę z nimi na koncie jeździł tylko pół roku :-)
I teraz bardzo ważne dla mnie pytanie: czy dali Ci wyrok sądowy i jeśli tak to co jest na nim napisane? jest coś o zagrożeniu bezpieczeństwa ruchu drogowego?
Paweł_BB, jutro sprawdzę, bo mam w pracy.
Dowiedziałem się dzisiaj, że do daty orzeczenia Sądu Grodzkiego w danej sprawie wszelkie punkty, które się miało do tej pory i do orzeczenia powinny się anulować pozostają na koncie :!: :evilgrin:
Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru :-d

Paweł_BB
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 29 sty 2008, o 21:27

mały 5150 pisze:jutro sprawdzę, bo mam w pracy.
OK, dzięks ;-)
mały 5150 pisze:do daty orzeczenia Sądu Grodzkiego w danej sprawie wszelkie punkty, które się miało do tej pory i do orzeczenia powinny się anulować pozostają na koncie :!: :evilgrin:
No, specjalnie się kurde zabezpieczają, żeby nie było przedawnienia starych punktów w trakcie roztrzygania sprawy przez sąd :-x :-x

Paweł_BB
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 31 sty 2008, o 18:58

mały 5150, i co? sprawdziłeś?

5qra
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 31 sty 2008, o 20:01

Wolność dla Pikusia

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume

Post 31 sty 2008, o 23:48

5qra pisze:Bywa i tak
http://gazetaolsztynska.w...go-mondeo,39127
To sobie panowie pokozakowali. Większość tego filmu to przepiękny pokaz głupoty.

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

ODPOWIEDZ