To fakt!danikl pisze:Firmy leasingowe oferują taką usługę ,poza tym przy AC też w większości jest taka opcja -żaden problemProblem może być tylko z assistance.

To fakt!danikl pisze:Firmy leasingowe oferują taką usługę ,poza tym przy AC też w większości jest taka opcja -żaden problemProblem może być tylko z assistance.
Wysłałem maila do Sip-u z prośbą o potwierdzenie obowiązywania gwarancji i dostałem odpowiedź ,że samochód jest objęty gwarancją producenta na terenie EU do 2012 r. Więc nie interesuje mnie kto bedzie płacił za ewentualną naprawę .Jak będzie faktycznie nie wiemZupełnie nie rozumiem zatem teorii i praktyki pana Rogalskiego, który twierdzi, że za naprawy gwarancyjne dokonane w Polsce samochodów kupionych np. w Niemczech ma płacić niemiecki importer.
No dobra. To rozumiem. Ale jak to się ma do GWARANCJI EUROPEJSKIEJ, której udziela mi producent?FUX pisze:Bilex, bo w RP Rogalski jest przedstawicielem.
Raczej nie slyszałem, aby bylo SUBARU EUROPE, tak jak np. jest BMW Polska, Mercedes, etc...
Forester ma 3 lata i 45 000 km przejechane...Лукашэнка pisze: Ale tak czy siak, masz niewielkie ryzyko, żebyś kiedykolwiek musiał korzystać z gwarancji na Pajero.
Jesli będziesz normalnie dbał, to to się nie psuje (przynajmniej przez pierwsze lata).
A no widzisz. To dobrze dla ciebierrosiak pisze:Bilex, ja miałem samochód z Niemiec i pomimo różnych przygód z ASO Koper, wszystkie naprawy były rozliczane bezproblemowo tzn. SIP płacił.
Bilex pisze: Nie chce mi się teraz szukać ale głowę dam sobie uciąć, że parę lat temu zarzekał się, że tak będzie traktował samochody z innych krajów. Szczególnie był cięty z tego co pamiętam na Litwę i Niemcy.
Przy takim małym przebiegu, to w ogóle można by pomyśleć o aucie sprowadzonym z Dubaju (czyli bez żadnej gwarancji).Bilex pisze:Forester ma 3 lata i 45 000 km przejechane...Raczej dbam normalnie...
Лукашэнка pisze: Przy takim małym przebiegu, to w ogóle można by pomyśleć o aucie sprowadzonym z Dubaju (czyli bez żadnej gwarancji).
Za to taniej niż wersja europejska, oraz zachęca do ekonomicznej jazdy, bo przy przekroczeniu 120km/h włącza się sygnał ostrzegawczy.
Tak byłoBilex pisze: Nie chce mi się teraz szukać ale głowę dam sobie uciąć, że parę lat temu zarzekał się, że tak będzie traktował samochody z innych krajów. Szczególnie był cięty z tego co pamiętam na Litwę i Niemcy.
Problem był z Litwą i Holandią, o ile mnie pamięć nie myli.mały 5150 pisze: Tak byłoNie wiem czy na kropce czy juz na kresce gość opowiadał jak kupił imprezę na Litwie i miał jakieś pierepałki.
So What! pisze: Problem był z Litwą i Holandią, o ile mnie pamięć nie myli.
Jeszcze muszę parę groszy dozbieraćBarthol pisze: Ciekawe jakby to było, gdyby pojawił się inny/konkurencyjny importer marki w Polsce (a podobno były takie plany)
No i jak?Bilex pisze:No dobrze.
Pora na fazę II.
Operacja "Taniec godowy" rozpoczęta!![]()
Wysłałem zapytanie do kilkunastu dealerów z całej Polski. Będzie zabawnie...![]()
W piątek byłem na jeździe. Pani obiecała wycenę na poniedziałek... A mamy już kolejny piątek - niech się w dupę ugryzą...FUX pisze:A LR sprawdzałeś?
Chwalę auto, z ktorego jestem zadowolony, a co?vibowit pisze:FUX, dużo Ci płacą za promocję LRa?