To ja chyba też nie słuchałem
inquiz pisze:
Konto usunięte, ja bym przede wszystkim chciał aby władze miasta najpierw oddały ukradzione
http://prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/5 ... runtu.html , nie mam nic przeciw stadionom ale jak to jest taki interes to może jakiś Kulczyk by go za swoje wybudował a państwo, PZPN, samorządy i organizatorzy imprez masowych by go wynajmowali?
A zamiast budować na obrzeżach miasta to w centrum prawie stoi, na cudzym gruncie i za zawyżone koszty. No to mnie krew zalewa po prostu. Wywalenie takiej kasy w mistrzostwa w piłce kopanej, stadiony, "promocję miast", specjalnych pełnomocników i urzędasów na każdym szczeblu od euro to miliardy. I jeszcze ta banda oszustów wmawiała że na euro można doskonale zarobić, będzie to taki kop rozwojowy i same mecyje.
I żeby się nie okazało jak w Portugalii i gdzieś jeszcze że trzeba było burzyć stadiony bo za duże koszty utrzymania.
Władze miasta się zmieniają. I jakoś nie potrafiły uporządkować tej kwestii zarówno rządy Hanki jak i Ś.P. Leszka. Władze lokalne mają skuteczność jaką mają, nic na to nie poradzimy. Tak samo psioczyliśmy na tunel, który zbudował Piskorski. I co? Przydaje się? Upłynnił Wisłostradę? Tego chyba nikt nie podważy, kto gnił na światłach koło dawnego mostu syreny. Potępiam Piskorskiego za lody jakie przy okazji nakręcił, ale tunel jest i służy wszystkim warszawiakom.
Podobnie ze stadionem. Cieszyliśmy się wszyscy z wygrania Euro, bez dwóch zdań dostaliśmy infrastrukturalnego kopa, mimo, że autostrady drogie (sam się na to denerwuję), stadiony drogie itd.
Ale wreszcie będziemy mieć obiekty w pełnym słowa znaczeniu, a nie jakieś prowincjonalne, pokomunistyczne wypierdki, do których nikt nie chciał przyjeżdżać, żeby sobie nóg nie połamać.