F1 2009

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
barton
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 2 razy

Re: F1 2009

Post 19 cze 2009, o 16:48

ky pisze:Tak. Będzie seria składająca się aż z ośmiu (?) zespołów. Frekwencja jak w polskim rallycrossie :>

r.
a to jeszcze jest u nas rallycross :?: :o :o :o Myślałem, że ta dyscyplina już wymarła w Polsce... nie licząc eliminacji ME, to chyba z frekwencją jest krucho...

"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume
Polubione posty: 0

Post 19 cze 2009, o 16:50

No jest. I na tym poprzestańmy :)

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 19 cze 2009, o 19:01

Barthol, jest - na MERC warto do Słomczyna jechać. Kiedyś jeździłem na prawie każdą eliminację w sezonie. Od paru lat tylko na MERC. Warto ! :thumb:
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator
Polubił: 8 razy
Polubione posty: 10 razy

Post 19 cze 2009, o 22:19

No to się podziało...Mosley się chyba jednak przeliczył...

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 19 cze 2009, o 22:31

Może Moseley się przeliczył, ale nie sądzę, żeby nowa seria była zajebiście widowiskowa, nie przy cośmiu (o ile po drodze się ktoś nie wykruszy) zespołach.

r.

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator

Post 19 cze 2009, o 22:39

ky, lepsze 8 niż 5 (?). Ciekaw jestem co z zespołami, które zgłosiły akces do F1 i zostały w "rezerwie" (tak, wiem, że N.Technology i Lola się wycofały). Ciekawe czy np. Prodrive i E.Euskadi zainteresują się "Formułą FOTA".
Tak czy siak, wg mnie, to F1 Berniego jest w gorszej sytuacji na ten moment niż FOTA, zwłaszcza, że Force India też nie jest pewne przyszłości w F1. Jakby nie patrzeć Mosley przyłożył rękę do załamania w kolejnej, topowej serii.

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 19 cze 2009, o 23:36

WRC fan pisze: Ciekaw jestem co z zespołami, które zgłosiły akces do F1 i zostały w "rezerwie" (tak, wiem, że N.Technology i Lola się wycofały).
Nie będę zdziwiony, że jeśli dostaną zaproszenie, to jednak przystąpią. Lola wycofała się nie dlatego, że za drogo, tylko dlatego, że Moseley za bardzo zezował w stronę Ferrari i s-ki, zamiast wciągnąć chociaż na listę rezerową zainteresowanych serią.
WRC fan pisze: Ciekawe czy np. Prodrive i E.Euskadi zainteresują się "Formułą FOTA".
A stać ich na 100+mln rocznie? Generalnie jestem bardzo ciekaw źródeł finansowania Formuły FOTA, bo kasa za transmisje się urwie i będzie trzeba gdzieś wyrwać własną.
WRC fan pisze: Force India też nie jest pewne przyszłości w F1.
Sądzę, że prędzej będą pewni 45mlnŁ niż 100+.

r.

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator

Post 20 cze 2009, o 00:17

ky pisze: Sądzę, że prędzej będą pewni 45mlnŁ niż 100+.
To fakt.

Tylko czy F1 z kilkoma małymi zespołami i jednym średnim (Williams) to jest to na co stacje telewizyjne będą chciały łożyć. Gdzieś czytałem, że w umowach o transmisje jest określona minimalna ilość bolidów przystępujących do wyścigów - 20. Upychanie F1 na siłę małymi zespołami też na dobre nie wyjdzie.

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: A500 @ Piotruś II
Polubił: 20 razy
Polubione posty: 15 razy

Post 21 cze 2009, o 13:40

ky pisze: Może Moseley się przeliczył, ale nie sądzę, żeby nowa seria była zajebiście widowiskowa, nie przy cośmiu (o ile po drodze się ktoś nie wykruszy) zespołach.

Nie rozumiem jak 4 bolidy zamykające stawkę miałyby zwiększyć widowiskowość? :roll:
WRC fan pisze: Tylko czy F1 z kilkoma małymi zespołami i jednym średnim (Williams) to jest to na co stacje telewizyjne będą chciały łożyć.

Osobiście wątpię. Chaba nic tak nie generuje oglądalności w F1 jak Ferrari?

Ja osobiście nie cierpię fia, więc nowa seria wydaje mi się bardzo ciekawa, choć na razie wątpię aby powstała.

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 21 cze 2009, o 16:35

Witek pisze: Nie rozumiem jak 4 bolidy zamykające stawkę miałyby zwiększyć widowiskowość? :roll:
To zapewne zupełnie nie zrozumiesz tego, że przeciętny wyścig WTCC, gdzie czasy są lekko o pół minuty gorsze niż w F1, budzi więcej emocji niż cały sezon F1 po takim przewrocie, jak w tym roku.
Witek pisze: Osobiście wątpię. Chaba nic tak nie generuje oglądalności w F1 jak Ferrari?
No proszę. To czemu w którymś momencie widownia zaczęła mieć dość zwycięstw MSC i czemu A1 nie zawojowała świata? I jak sobie F1 dawała radę przez te lata, kiedy Ferrari nie wygrywało?
Witek pisze: Ja osobiście nie cierpię fia, więc nowa seria wydaje mi się bardzo ciekawa, choć na razie wątpię aby powstała.

Jeśli będzie tak ciekawa, jak F1 z początków dwudziestego pierwszego wieku, to chyba wolę pograć w bierki.

r.

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 22 cze 2009, o 00:53

ky pisze:

To zapewne zupełnie nie zrozumiesz tego, że przeciętny wyścig WTCC, gdzie czasy są lekko o pół minuty gorsze niż w F1, budzi więcej emocji niż cały sezon F1 po takim przewrocie, jak w tym roku.

Mnie WTCC zupełnie nie bawi, już wolę Moto GP, którego teraz nie ma gdzie oglądać. :evil: F1 bawi mnie tylko przez wzgląd na Kubicę, Czego chyba nigdy nie kryłem. Nigdy nie miałem okazji pooglądania DTM, ciekawe jakie to jest.
ky pisze: No proszę. To czemu w którymś momencie widownia zaczęła mieć dość zwycięstw MSC i czemu A1 nie zawojowała świata? I jak sobie F1 dawała radę przez te lata, kiedy Ferrari nie wygrywało?

Teraz F1 ma mniej kibiców niż kiedyś, to raz. Dwa dla wielu Ferrari to religia i chyba żaden Team nie ma połowy tylu fanów co panowie z Fiata? Naprawdę wyobrażasz sobie F1, w którym z legendarnych zespołów jeździłby tylko Lotus i to jeszcze przybrany, a nie prawdziwy?

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 22 cze 2009, o 01:00

Witek pisze: Mnie WTCC zupełnie nie bawi, już wolę Moto GP, którego teraz nie ma gdzie oglądać. :evil:

Jak to nie ma :?: :?: :?: Na żywo każdy wyścig idzie na SportKlubie i chyba Eurosporcie ;-)
Valentino Rossi jest niesamowity :thumb:
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 22 cze 2009, o 01:04

Kruszyn, czy ja na cyfrze mam sport klub? Na eurosporcie od tego sezonu są tylko superbajki. :x
Kruszyn pisze: Valentino Rossi jest niesamowity :thumb:

Jedyny taki ludzki "dominator", z poczuciem humoru itp. W zeszłym sezonie wyścig na Laguna Seca był :o :? :-d :-d i jeszcze :-d :-d :-d :-d :-d

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 22 cze 2009, o 01:13

Witek, a Grand Prix Katalonii w tym roku :?: Wygrał na ostatnim zakręcie, różnica na mecie była 0,095 sekundy ... Lorenzo przed własna publicznością umoczył. Rossi to jeden z największych sportowców :!:

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 22 cze 2009, o 01:15

Kruszyn, no mówię, że w tym sezonie nie mam gdzie oglądać, a jak nie oglądam to zapominam sprawdzać wyniki. Ja jestem kompletnie beznadziejny, mój ogólny zapał i zaangażowanie ociera się o zero absolutne. :-/

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 22 cze 2009, o 01:31

Doxa
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubił: 151 razy
Polubione posty: 121 razy

Post 22 cze 2009, o 01:36

Kruszyn, czy to jest ten konkretny wyścig z Katalonii? Są też inne? Chętnie bym sobie obejrzała :idea:
Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 22 cze 2009, o 01:44

Doxa, to akurat końcowka Katolonii . Warto zobaczyć ...majstersztyk Rossiego :thumb:

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 24 cze 2009, o 15:55

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 24 cze 2009, o 16:20

No to teraz czas pokaże, co tak naprawdę z tego wyjdzie. Ja obstawiam, że wybiorą Todta, a potem będziemy mieli F1 by Ferrari. Ale ja tylko tak sobie defetyzm sieję :P

r.

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 24 cze 2009, o 19:44

Patrząc po karierze Todta to można powiedzieć tyle ,że jest profesjonalistą i potrafi dowodzić
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 24 cze 2009, o 21:54

Burat, dowodzenie, dowodzeniem, ale jeśli to ma się przerodzić w faworyzowanie/sprzyjanie Ferrari, to chyba nie tędy droga.

r.

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 25 cze 2009, o 00:22

ky, ale oni tam może nie myślą po Polsku :giggle:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 25 cze 2009, o 10:29

burat pisze:ky, ale oni tam może nie myślą po Polsku :giggle:

Nie, po włosku :giggle:

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 25 cze 2009, o 12:20

a Todt to nie francuz? :giggle:

ODPOWIEDZ