a to jeszcze jest u nas rallycrossky pisze:Tak. Będzie seria składająca się aż z ośmiu (?) zespołów. Frekwencja jak w polskim rallycrossie :>
r.
F1 2009
Re: F1 2009
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 257 razy
- Polubione posty: 533 razy
Barthol, jest - na MERC warto do Słomczyna jechać. Kiedyś jeździłem na prawie każdą eliminację w sezonie. Od paru lat tylko na MERC. Warto ! 
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Może Moseley się przeliczył, ale nie sądzę, żeby nowa seria była zajebiście widowiskowa, nie przy cośmiu (o ile po drodze się ktoś nie wykruszy) zespołach.
r.
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
ky, lepsze 8 niż 5 (?). Ciekaw jestem co z zespołami, które zgłosiły akces do F1 i zostały w "rezerwie" (tak, wiem, że N.Technology i Lola się wycofały). Ciekawe czy np. Prodrive i E.Euskadi zainteresują się "Formułą FOTA".
Tak czy siak, wg mnie, to F1 Berniego jest w gorszej sytuacji na ten moment niż FOTA, zwłaszcza, że Force India też nie jest pewne przyszłości w F1. Jakby nie patrzeć Mosley przyłożył rękę do załamania w kolejnej, topowej serii.
Tak czy siak, wg mnie, to F1 Berniego jest w gorszej sytuacji na ten moment niż FOTA, zwłaszcza, że Force India też nie jest pewne przyszłości w F1. Jakby nie patrzeć Mosley przyłożył rękę do załamania w kolejnej, topowej serii.
Nie będę zdziwiony, że jeśli dostaną zaproszenie, to jednak przystąpią. Lola wycofała się nie dlatego, że za drogo, tylko dlatego, że Moseley za bardzo zezował w stronę Ferrari i s-ki, zamiast wciągnąć chociaż na listę rezerową zainteresowanych serią.WRC fan pisze: Ciekaw jestem co z zespołami, które zgłosiły akces do F1 i zostały w "rezerwie" (tak, wiem, że N.Technology i Lola się wycofały).
A stać ich na 100+mln rocznie? Generalnie jestem bardzo ciekaw źródeł finansowania Formuły FOTA, bo kasa za transmisje się urwie i będzie trzeba gdzieś wyrwać własną.WRC fan pisze: Ciekawe czy np. Prodrive i E.Euskadi zainteresują się "Formułą FOTA".
Sądzę, że prędzej będą pewni 45mlnŁ niż 100+.WRC fan pisze: Force India też nie jest pewne przyszłości w F1.
r.
To fakt.ky pisze: Sądzę, że prędzej będą pewni 45mlnŁ niż 100+.
Tylko czy F1 z kilkoma małymi zespołami i jednym średnim (Williams) to jest to na co stacje telewizyjne będą chciały łożyć. Gdzieś czytałem, że w umowach o transmisje jest określona minimalna ilość bolidów przystępujących do wyścigów - 20. Upychanie F1 na siłę małymi zespołami też na dobre nie wyjdzie.
- Witek
- 6 gwiazdek
- Auto: A500 @ Piotruś II
- Polubił: 20 razy
- Polubione posty: 15 razy
ky pisze: Może Moseley się przeliczył, ale nie sądzę, żeby nowa seria była zajebiście widowiskowa, nie przy cośmiu (o ile po drodze się ktoś nie wykruszy) zespołach.
Nie rozumiem jak 4 bolidy zamykające stawkę miałyby zwiększyć widowiskowość?
WRC fan pisze: Tylko czy F1 z kilkoma małymi zespołami i jednym średnim (Williams) to jest to na co stacje telewizyjne będą chciały łożyć.
Osobiście wątpię. Chaba nic tak nie generuje oglądalności w F1 jak Ferrari?
Ja osobiście nie cierpię fia, więc nowa seria wydaje mi się bardzo ciekawa, choć na razie wątpię aby powstała.
To zapewne zupełnie nie zrozumiesz tego, że przeciętny wyścig WTCC, gdzie czasy są lekko o pół minuty gorsze niż w F1, budzi więcej emocji niż cały sezon F1 po takim przewrocie, jak w tym roku.Witek pisze: Nie rozumiem jak 4 bolidy zamykające stawkę miałyby zwiększyć widowiskowość?![]()
No proszę. To czemu w którymś momencie widownia zaczęła mieć dość zwycięstw MSC i czemu A1 nie zawojowała świata? I jak sobie F1 dawała radę przez te lata, kiedy Ferrari nie wygrywało?Witek pisze: Osobiście wątpię. Chaba nic tak nie generuje oglądalności w F1 jak Ferrari?
Witek pisze: Ja osobiście nie cierpię fia, więc nowa seria wydaje mi się bardzo ciekawa, choć na razie wątpię aby powstała.
Jeśli będzie tak ciekawa, jak F1 z początków dwudziestego pierwszego wieku, to chyba wolę pograć w bierki.
r.
- Witek
- 6 gwiazdek
ky pisze:
To zapewne zupełnie nie zrozumiesz tego, że przeciętny wyścig WTCC, gdzie czasy są lekko o pół minuty gorsze niż w F1, budzi więcej emocji niż cały sezon F1 po takim przewrocie, jak w tym roku.
Mnie WTCC zupełnie nie bawi, już wolę Moto GP, którego teraz nie ma gdzie oglądać.
ky pisze: No proszę. To czemu w którymś momencie widownia zaczęła mieć dość zwycięstw MSC i czemu A1 nie zawojowała świata? I jak sobie F1 dawała radę przez te lata, kiedy Ferrari nie wygrywało?
Teraz F1 ma mniej kibiców niż kiedyś, to raz. Dwa dla wielu Ferrari to religia i chyba żaden Team nie ma połowy tylu fanów co panowie z Fiata? Naprawdę wyobrażasz sobie F1, w którym z legendarnych zespołów jeździłby tylko Lotus i to jeszcze przybrany, a nie prawdziwy?
Witek pisze: Mnie WTCC zupełnie nie bawi, już wolę Moto GP, którego teraz nie ma gdzie oglądać.![]()
Jak to nie ma
Valentino Rossi jest niesamowity
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
- Witek
- 6 gwiazdek
Kruszyn, czy ja na cyfrze mam sport klub? Na eurosporcie od tego sezonu są tylko superbajki.
Jedyny taki ludzki "dominator", z poczuciem humoru itp. W zeszłym sezonie wyścig na Laguna Seca był
i jeszcze

Kruszyn pisze: Valentino Rossi jest niesamowity![]()
Jedyny taki ludzki "dominator", z poczuciem humoru itp. W zeszłym sezonie wyścig na Laguna Seca był
Witek, a Grand Prix Katalonii w tym roku
Wygrał na ostatnim zakręcie, różnica na mecie była 0,095 sekundy ... Lorenzo przed własna publicznością umoczył. Rossi to jeden z największych sportowców 
- Witek
- 6 gwiazdek
Kruszyn, no mówię, że w tym sezonie nie mam gdzie oglądać, a jak nie oglądam to zapominam sprawdzać wyniki. Ja jestem kompletnie beznadziejny, mój ogólny zapał i zaangażowanie ociera się o zero absolutne. 
Witek, ściągnij sobie
http://uploadbox.com/files/298d015f1b
http://uploadbox.com/files/298d015f1b
Kruszyn, czy to jest ten konkretny wyścig z Katalonii? Są też inne? Chętnie bym sobie obejrzała 
Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)
Doxa, to akurat końcowka Katolonii . Warto zobaczyć ...majstersztyk Rossiego 
No to teraz czas pokaże, co tak naprawdę z tego wyjdzie. Ja obstawiam, że wybiorą Todta, a potem będziemy mieli F1 by Ferrari. Ale ja tylko tak sobie defetyzm sieję :P
r.
r.
Patrząc po karierze Todta to można powiedzieć tyle ,że jest profesjonalistą i potrafi dowodzić
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 
Burat, dowodzenie, dowodzeniem, ale jeśli to ma się przerodzić w faworyzowanie/sprzyjanie Ferrari, to chyba nie tędy droga.
r.
r.
ky, ale oni tam może nie myślą po Polsku 
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 
a Todt to nie francuz?