Piękny dzień dziś mamy
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Re: Piękny dzień dziś mamy
Żeby tylko tego nie spieprzyć
Jak długo trwały badania?
Sześć lat, bo w nauce niczego nie robi się szybko. Pomysł został opatentowany w ubiegłym roku, ale musimy się spieszyć, bo gonią nas koledzy ze Stanów Zjednoczonych, którzy miesiąc temu uzyskali wyniki identyczne z naszymi. Byłoby szkoda, gdyby cały świat kupował urządzenia od nich, a nie od nas.
Ale Ministerstwo Gospodarki nie wsparło projektu.
Dla wielu nasza metoda jest tak abstrakcyjna, że nie potrafią uwierzyć w jej skuteczność. Kilka razy słyszałem, że trąci science fiction. Jest w tym science, ale na pewno nie fiction.
ale w tym cytacie to trochę pomieszanie z poplątaniem jest.
jeśli mają patent, to nie muszą się spieszyć. po to jest patent, żeby nikt inny plagiatu nie robił.
jeśli chodzi - z kolei - o sprzedaż gotowych urządzeń, to też nie muszą się spieszyć. jeśli zaoferują urządzenia tańsze bądź bardziej wydajne niż "amerykańscy koledzy", poprą to odpowiednim marketingiem, to "koledzy" będą mogli im skoczyć.
jeśli natomiast "amerykańscy koledzy" mają technologię podobną, ale na tyle inną, że mogą obejść patent, odpowiednio się zareklamują i wejdą na rynek z podobnym, bądź lepszym rozwiązaniem przemysłowym, to "spieszyć się" znowu nic nie pomoże.
a tak w ogóle, to ciekawym bardzo jak ten cały projekt naprawdę wygląda. w jakim rzeczywiście jest stadium i kto, na ten przykład, płacił za 6 lat pracy kilkudziesięciu ludzi.
bo jeśli dawny KBN, to niech się ministerstwa gospodarki nie czepiają.
jeśli mają patent, to nie muszą się spieszyć. po to jest patent, żeby nikt inny plagiatu nie robił.
jeśli chodzi - z kolei - o sprzedaż gotowych urządzeń, to też nie muszą się spieszyć. jeśli zaoferują urządzenia tańsze bądź bardziej wydajne niż "amerykańscy koledzy", poprą to odpowiednim marketingiem, to "koledzy" będą mogli im skoczyć.
jeśli natomiast "amerykańscy koledzy" mają technologię podobną, ale na tyle inną, że mogą obejść patent, odpowiednio się zareklamują i wejdą na rynek z podobnym, bądź lepszym rozwiązaniem przemysłowym, to "spieszyć się" znowu nic nie pomoże.
a tak w ogóle, to ciekawym bardzo jak ten cały projekt naprawdę wygląda. w jakim rzeczywiście jest stadium i kto, na ten przykład, płacił za 6 lat pracy kilkudziesięciu ludzi.
bo jeśli dawny KBN, to niech się ministerstwa gospodarki nie czepiają.
- Witek
- 6 gwiazdek
- Auto: A500 @ Piotruś II
- Polubił: 20 razy
- Polubione posty: 15 razy
Klimę mi w aucie naprawili.
Od upału do chłodu szybciej niż jakiekolwiek STi czy GT. 

kolejne małe marzenie spełnione
mięśnie bolą, nowe siniaki dołączyły do kolekcji, woda zmoczyła, łabędzie ofukały
to jest to :]
kajaki rulz!

mięśnie bolą, nowe siniaki dołączyły do kolekcji, woda zmoczyła, łabędzie ofukały

to jest to :]
kajaki rulz!
if anyone asks...i'm a bubbly ray of sunshine, coated with sweetness.
skrętne czy proste (to wiosło było)
to taka złośliwość z sympatii
gratki przewielkie za "podejście do tematu". w życiu bym nie wpadł na TAKIE podejście do ... zwykłego wiosła.
no... pewnie dlatego jestem damaz, a nie zagatka
superfajna fota
a z ciekawości: jezioro, czy rzeka? a jak rzeka to która?
... i co to było za marzenie?

to taka złośliwość z sympatii

gratki przewielkie za "podejście do tematu". w życiu bym nie wpadł na TAKIE podejście do ... zwykłego wiosła.
no... pewnie dlatego jestem damaz, a nie zagatka

superfajna fota
a z ciekawości: jezioro, czy rzeka? a jak rzeka to która?
... i co to było za marzenie?
damaz, oczywiście, że proste
żeby za łatwo nie było
rzeka - Krutynia. Króciutki spływ, bo tylko jednodniowy :] ale machanie wiosłem przez 15km robi swoje
a rzeka fantastyczna - czysta, płytka, ładna, z zakolami i innymi przeszkodami :) tylko strasznie duży ruch w wikendy
...a to było marzenie o spływie kajakowym
So What!, odcisków nie ma, ale siniaki na kciukach są dosyć bolesne ;]

rzeka - Krutynia. Króciutki spływ, bo tylko jednodniowy :] ale machanie wiosłem przez 15km robi swoje

a rzeka fantastyczna - czysta, płytka, ładna, z zakolami i innymi przeszkodami :) tylko strasznie duży ruch w wikendy
...a to było marzenie o spływie kajakowym

So What!, odcisków nie ma, ale siniaki na kciukach są dosyć bolesne ;]
zagatko, no nie mów mi tylko, że nigdy na normalnym (rzeką, znaczy) spływie nie byłaś 

damaz, a no nie byłam
kiedyś mnie to tego absolutnie nie ciągneło.
Potem był pewien piękny obóz i pływanie kajakiem non stop po dosyć wartkiej rzece w górę i w dół
a przez następne pare lat nie było okazji albo zwyczajnie nie było z kim
aż do soboty
jak ja lubie mieć zakwasy, jak ja lubie się tak zmordować

Potem był pewien piękny obóz i pływanie kajakiem non stop po dosyć wartkiej rzece w górę i w dół

a przez następne pare lat nie było okazji albo zwyczajnie nie było z kim

aż do soboty

jak ja lubie mieć zakwasy, jak ja lubie się tak zmordować

zagatka, normalnie rozmarzyłam się, nawet chyba wczoraj rozmawialiśmy w domu o spływie Krutynią 

- Bagażnik nigdy nie jest wystarczająco duży /by Bilex/
to może warto coś pomyśleć?można wyskoczyć na wikent, z czego cały jeden dzień w kajaku
są nawet takie sprytne kajaki, z osobnymi przegródkami na Szkodniki ;)
koszt niewiewielki - 35zł za cały dzień od kajaka. Dowóz w miejsce startu spływu, a potem zgarnięcie z jego końca - nie można się tylko po drodze zgubić

są nawet takie sprytne kajaki, z osobnymi przegródkami na Szkodniki ;)
koszt niewiewielki - 35zł za cały dzień od kajaka. Dowóz w miejsce startu spływu, a potem zgarnięcie z jego końca - nie można się tylko po drodze zgubić

Skąd zaczynaliście spływ ? Ja jak płynąłem to zaczynaliśmy z Iznoty. Widziałaś Galindię 

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
a wszystko da się zorganizować zdalnie, czyli przez telefon.zagatka pisze:koszt niewiewielki - 35zł za cały dzień od kajaka. Dowóz w miejsce startu spływu, a potem zgarnięcie z jego końca

Aaaaaa, to na zdjęciu to wiosło
A ja myślałem, że to ogon bobra

Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru 

poparzenia słoneczne w cenie najmudamaz pisze:a wszystko da się zorganizować zdalnie, czyli przez telefon.zagatka pisze:koszt niewiewielki - 35zł za cały dzień od kajaka. Dowóz w miejsce startu spływu, a potem zgarnięcie z jego końca

mały 5150 pisze:Aaaaaa, to na zdjęciu to wiosłoA ja myślałem, że to ogon bobra
![]()

widziałeś kiedyś kota? na pewno widziałeś. wiesz, oczywiście, że kot bardzo dużo "mówi" ogonem. jak kot widzi kogoś znajomego, a zwłaszcza znajomego, do którego ma interes, to podnosi ogon do góry. ogon wygląda wtedy jak wykrzyknik. zgadza się?mały 5150 pisze:A ja myślałem, że to ogon bobra![]()
no więc bóbr, to nie kot. nie trzyma ogona do góry na sztorc. nigdy. nawet dla zagatki.

- Skwara
- 1 gwiazdka
- Auto: Leszek 2.5xt+kawalki STI=300 spartan
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0

godzina 9 wieczorem 30stopni delikatna bryza od morza ija na balkonie z zimnym piwkiem

ale jutro znoow do pracy

Q:How many Subaru Rally Team mechanics is needet to change the light bulb?
A:Depends how much hp it should have
A:Depends how much hp it should have
z jeziora Krutyńskiego do UktyKruszyn pisze:Skąd zaczynaliście spływ ? Ja jak płynąłem to zaczynaliśmy z Iznoty. Widziałaś Galindię

a płyneliśmy z nimi -> http://www.splywy.pl/
może warto pomyśleć forumowo? ktoś by był chętny? :]
tak na wikent :) zabrać namioty i sru ku przygodzie

Kupiłem fan-ta-sty-czne pomidory, które smakują zupełnie jak pomidory. Poezja! 

http://wwojnar.com/
– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
Phi ! Co tam kupić - ja mam pomidory na balkoniedevlin pisze:Kupiłem fan-ta-sty-czne pomidory