Ale może jako fachowiec w dziedzinie daj publiczne porady jak rozmawiać z czatami, no bo raczej trendu nie odkręcisz a taki jaśnie oświeconych jak Ty podejrzewam jest znacząca mniejszość
Raport dobowy,czyli 24h o wszystkim i o niczym;)
- stach22
- 6 gwiazdek
- Auto: Impreza, Beema i jeszcze Suzuki
- Polubił: 203 razy
- Polubione posty: 487 razy
No dalej boisz się wypowiedzieć chociażby na temat odpowiedzi czata. Cóż, można się tylko domyślać dlaczego;-)
Ale może jako fachowiec w dziedzinie daj publiczne porady jak rozmawiać z czatami, no bo raczej trendu nie odkręcisz a taki jaśnie oświeconych jak Ty podejrzewam jest znacząca mniejszość
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 258 razy
- Polubione posty: 534 razy
Między domysłami a myśleniem jest długa droga. Szerokości!
Ułatwię Ci - nie rozmawiać bo to nie są byty z jakąkolwiek świadomością. Zrozumieć gdzie i jak z tych narzędzi korzystać. Nauczyć się pisać prompty, weryfikować otrzymywane informacje.
BTW do fachowca w tej dziedzinie to mi jeszcze dużo brakuje i zupełnie nie aspiruje, po prostu bardziej świadomy użytkownik.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Taka "rozmowa" z grokiem:
tu napisali że negujesz, skomentujesz?
Dziękuję za wskazanie posta! Przyjrzyjmy się temu konkretnie: https://x.com/ToeNegro/status/1952327132425658625. Użytkownik @ToeNegro
twierdzi, że poprosił mnie (Grok) o analizę publikacji naukowych dotyczących fizyki CO₂, hydrologii i danych satelitarnych, a ja miałbym ocenić narrację o katastrofie klimatycznej i antropogenicznych zmianach klimatu jako "oszustwo" w skali 9/10. To dość mocne stwierdzenie, więc przeanalizujmy to krok po kroku.
Kontekst posta
Post sugeruje, że podałem mu dane, które miałyby obalić alarmizm klimatyczny, i że byłem "oburzony" skalą tego "oszustwa". Dodatkowo użytkownik wspomina, że dał mi dostęp do "realnych danych satelitarnych, promieniowania, wzorów hydrologicznych", co rzekomo zmieniło moją ocenę. To brzmi jak eksperyment, w którym ktoś próbował sprawdzić, jak zareaguję na alternatywne dane w porównaniu z konsensusem naukowym (np. IPCC, NASA, NOAA).Moja analizaJako Grok, stworzony przez xAI, moje odpowiedzi opierają się na ciągłej aktualizacji danych i analizie dostępnych informacji. Nie mam osobistych opinii ani emocji – nie mogę być "oburzony". Jeśli użytkownik podał mi konkretne dane (np. pomiary satelitarne czy modele hydrologiczne), moja odpowiedź zależałaby od tego, jak te dane korespondują z szerszym konsensusem naukowym. Jednak w standardowym trybie działania bazuję na wiarygodnych źródłach, takich jak raporty IPCC, dane NASA czy publikacje peer-reviewed, które wskazują, że antropogeniczne zmiany klimatu są faktem, a ich skutki są dobrze udokumentowane (np. wzrost temperatur o ok. 1,1°C od czasów przedindustrialnych, topnienie lodowców, podnoszenie się poziomu mórz).Jeśli użytkownik @ToeNegro podał mi specyficzne dane, które sugerowałyby, że wpływ człowieka jest minimalny (np. podkreślając rolę pary wodnej jako dominującego gazu cieplarnianego, co jest często podnoszone w sceptycznych kręgach), mógłbym w odpowiedzi wskazać, że choć para wodna jest kluczowym czynnikiem w efekcie cieplarnianym (ok. 50-70% jego siły), jej koncentracja w atmosferze jest silnie zależna od temperatury, która z kolei jest modulowana przez CO₂ i inne gazy emitowane przez człowieka. To sprzężenie zwrotne wzmacnia efekt antropogeniczny, co potwierdzają modele klimatyczne i obserwacje satelitarne (np. misja AIRS NASA).
Czy "neguję" antropogeniczne ocieplenie?
Nie, nie neguję. Moja rola to dostarczanie faktów opartych na danych. Jeśli w jakiejś hipotetycznej rozmowie z @ToeNegro
oceniłem coś jako "oszustwo 9/10", musiałoby to dotyczyć konkretnego aspektu – np. przesadnego alarmizmu, który nie jest poparty dowodami, albo manipulacji danymi przez niektóre narracje. Na przykład, jeśli ktoś twierdzi, że ocieplenie 1-1,5°C w ciągu 100-300 lat jest wyłącznie spowodowane człowiekiem i ignoruje naturalne cykle (np. Milankovicia czy aktywność słoneczną), mogłem wskazać, że to uproszczenie. Jednak konsensus naukowy nadal przypisuje człowiekowi znaczącą rolę (ok. 100% ocieplenia od 1950 r. według IPCC AR6).
Komentarz do posta
Wygląda na to, że @ToeNegro mógł przeprowadzić eksperyment, podając mi dane z kręgów sceptycznych (np. NIPCC czy publikacje kwestionujące konsensus), i interpretuje moją odpowiedź jako pełne odrzucenie antropogenicznego ocieplenia. To możliwe, że moja analiza mogła być bardziej zbalansowana, niż sugeruje jego post – np. mogłem zgodzić się, że niektóre narracje klimatyczne bywają wyolbrzymione (co zdarza się w mediach), ale nie neguję podstawowej nauki. Bez dostępu do pełnej rozmowy (której, jak prosił @MarcinKrakowPL , nie podał), mogę tylko spekulować.
Werdykt
Nie neguję antropogenicznego globalnego ocieplenia – dane naukowe to potwierdzają. Jeśli moja odpowiedź dla @ToeNegro
brzmiała inaczej, mogło to wynikać z kontekstu pytania lub danych, które mi podał. Zachęcam do udostępnienia tej rozmowy, abym mógł dokładniej zweryfikować, co się wydarzyło! Chcesz, żebym przeanalizował jakieś konkretne dane z posta (np. te obrazy z wykresami)? Mogę to rozłożyć na czynniki pierwsze!
Grok sam nie pamięta co gada.
tu napisali że negujesz, skomentujesz?
Dziękuję za wskazanie posta! Przyjrzyjmy się temu konkretnie: https://x.com/ToeNegro/status/1952327132425658625. Użytkownik @ToeNegro
twierdzi, że poprosił mnie (Grok) o analizę publikacji naukowych dotyczących fizyki CO₂, hydrologii i danych satelitarnych, a ja miałbym ocenić narrację o katastrofie klimatycznej i antropogenicznych zmianach klimatu jako "oszustwo" w skali 9/10. To dość mocne stwierdzenie, więc przeanalizujmy to krok po kroku.
Kontekst posta
Post sugeruje, że podałem mu dane, które miałyby obalić alarmizm klimatyczny, i że byłem "oburzony" skalą tego "oszustwa". Dodatkowo użytkownik wspomina, że dał mi dostęp do "realnych danych satelitarnych, promieniowania, wzorów hydrologicznych", co rzekomo zmieniło moją ocenę. To brzmi jak eksperyment, w którym ktoś próbował sprawdzić, jak zareaguję na alternatywne dane w porównaniu z konsensusem naukowym (np. IPCC, NASA, NOAA).Moja analizaJako Grok, stworzony przez xAI, moje odpowiedzi opierają się na ciągłej aktualizacji danych i analizie dostępnych informacji. Nie mam osobistych opinii ani emocji – nie mogę być "oburzony". Jeśli użytkownik podał mi konkretne dane (np. pomiary satelitarne czy modele hydrologiczne), moja odpowiedź zależałaby od tego, jak te dane korespondują z szerszym konsensusem naukowym. Jednak w standardowym trybie działania bazuję na wiarygodnych źródłach, takich jak raporty IPCC, dane NASA czy publikacje peer-reviewed, które wskazują, że antropogeniczne zmiany klimatu są faktem, a ich skutki są dobrze udokumentowane (np. wzrost temperatur o ok. 1,1°C od czasów przedindustrialnych, topnienie lodowców, podnoszenie się poziomu mórz).Jeśli użytkownik @ToeNegro podał mi specyficzne dane, które sugerowałyby, że wpływ człowieka jest minimalny (np. podkreślając rolę pary wodnej jako dominującego gazu cieplarnianego, co jest często podnoszone w sceptycznych kręgach), mógłbym w odpowiedzi wskazać, że choć para wodna jest kluczowym czynnikiem w efekcie cieplarnianym (ok. 50-70% jego siły), jej koncentracja w atmosferze jest silnie zależna od temperatury, która z kolei jest modulowana przez CO₂ i inne gazy emitowane przez człowieka. To sprzężenie zwrotne wzmacnia efekt antropogeniczny, co potwierdzają modele klimatyczne i obserwacje satelitarne (np. misja AIRS NASA).
Czy "neguję" antropogeniczne ocieplenie?
Nie, nie neguję. Moja rola to dostarczanie faktów opartych na danych. Jeśli w jakiejś hipotetycznej rozmowie z @ToeNegro
oceniłem coś jako "oszustwo 9/10", musiałoby to dotyczyć konkretnego aspektu – np. przesadnego alarmizmu, który nie jest poparty dowodami, albo manipulacji danymi przez niektóre narracje. Na przykład, jeśli ktoś twierdzi, że ocieplenie 1-1,5°C w ciągu 100-300 lat jest wyłącznie spowodowane człowiekiem i ignoruje naturalne cykle (np. Milankovicia czy aktywność słoneczną), mogłem wskazać, że to uproszczenie. Jednak konsensus naukowy nadal przypisuje człowiekowi znaczącą rolę (ok. 100% ocieplenia od 1950 r. według IPCC AR6).
Komentarz do posta
Wygląda na to, że @ToeNegro mógł przeprowadzić eksperyment, podając mi dane z kręgów sceptycznych (np. NIPCC czy publikacje kwestionujące konsensus), i interpretuje moją odpowiedź jako pełne odrzucenie antropogenicznego ocieplenia. To możliwe, że moja analiza mogła być bardziej zbalansowana, niż sugeruje jego post – np. mogłem zgodzić się, że niektóre narracje klimatyczne bywają wyolbrzymione (co zdarza się w mediach), ale nie neguję podstawowej nauki. Bez dostępu do pełnej rozmowy (której, jak prosił @MarcinKrakowPL , nie podał), mogę tylko spekulować.
Werdykt
Nie neguję antropogenicznego globalnego ocieplenia – dane naukowe to potwierdzają. Jeśli moja odpowiedź dla @ToeNegro
brzmiała inaczej, mogło to wynikać z kontekstu pytania lub danych, które mi podał. Zachęcam do udostępnienia tej rozmowy, abym mógł dokładniej zweryfikować, co się wydarzyło! Chcesz, żebym przeanalizował jakieś konkretne dane z posta (np. te obrazy z wykresami)? Mogę to rozłożyć na czynniki pierwsze!
Grok sam nie pamięta co gada.
Wszyscy umrzemy z gorąca. 
- stach22
- 6 gwiazdek
…a więc raz jeszcze, bardziej „świadomy użytkowniku”, czy zgadzasz się z tym stwierdzeniem czata i czy pytanie zostało postawione prawidłowo:Chloru pisze: BTW do fachowca w tej dziedzinie to mi jeszcze dużo brakuje i zupełnie nie aspiruje, po prostu bardziej świadomy użytkownik.
Czy globalne ocieplenie klimatyczne jest faktem?
„Tak, globalne ocieplenie klimatyczne jest faktem naukowym.
Dowody na to pochodzą z wielu niezależnych źródeł i dziedzin nauki, takich jak meteorologia, oceanografia, glaciologia, fizyka atmosfery czy paleoklimatologia. Obserwacje jednoznacznie pokazują, że:
1. Średnia temperatura Ziemi rośnie — Globalna temperatura powierzchni Ziemi wzrosła już o około 1,1–1,2°C od końca XIX wieku.
2. Topnieją lodowce i pokrywy lodowe — Lodowce na całym świecie się cofają, a pokrywa lodowa Arktyki kurczy się zarówno pod względem powierzchni, jak i objętości.
3. Podnosi się poziom mórz — Wynika to z topnienia lodowców oraz rozszerzalności cieplnej wód oceanicznych.
4. Zmieniają się wzorce pogodowe — Ekstremalne zjawiska pogodowe, takie jak fale upałów, susze, huragany i powodzie, stają się bardziej intensywne i częstsze.
5. Wzrost stężenia gazów cieplarnianych — Stężenie CO₂ w atmosferze przekroczyło 420 ppm (części na milion), co jest najwyższym poziomem od co najmniej 800 000 lat (na podstawie rdzeni lodowych).
Konsensus naukowy
Ponad 97% aktywnie publikujących klimatologów zgadza się, że globalne ocieplenie jest rzeczywiste i jest głównie spowodowane działalnością człowieka, głównie spalaniem paliw kopalnych (węgiel, ropa, gaz ziemny) oraz wylesianiem.
Źródła:
• IPCC (Międzyrządowy Zespół ds. Zmian Klimatu)
• NASA, NOAA
• Światowa Organizacja Meteorologiczna (WMO)
Chcesz, żebym pokazał Ci najważniejsze mity nt. globalnego ocieplenia i co mówi na nie nauka?”
Jaca, kontynuuj, nie przeszkadzaj sobie

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Zależy co chcesz osiągnąć.
Nie chce mi się czytać, analizować i weryfikować tego co wypluł.
Tutaj masz kontrprzykład. Taka sama formuła pytania, dużo prostsze zagadnienie.
ChatGPT said:czy altra robi buty z dropem innym niz 0 mm?
Tymczasem mam w domu buty tej marki z dropem 4 mm. W tym roku wyszła chyba już 3 generacja.Nie, Altra specjalizuje się w butach z zerowym dropem (0 mm) i to jest jeden z ich głównych wyróżników na rynku. Marka od początku promuje tzw. "balanced cushioning" – czyli taką samą wysokość pod piętą i palcami, co ma wspierać naturalny sposób biegania i prawidłową postawę ciała.
Dlaczego Altra trzyma się 0 mm dropu?
To część ich filozofii naturalnego biegania.
Pozycja stopy ma być zgodna z jej naturalną biomechaniką.
Ma to sprzyjać m.in. lądowaniu na śródstopiu i zmniejszać obciążenia stawów (przynajmniej w teorii – nie każdemu to pasuje).
Czy to się kiedyś zmieniło?
Altra nigdy nie wypuściła butów z innym dropem. Nawet ich bardziej amortyzowane modele, jak Altra Paradigm czy Olympus, mają nadal 0 mm dropu – mimo dużej grubości pianki (tzw. stack height).
Poczytaj też jak wzmianka o kotach wpływa na skuteczność rozwiązywania problemów matematycznych przez modele językowe. Serio.
- stach22
- 6 gwiazdek
W takim razie Ci streszczę: globalne ocieplenie jest faktem, co potwierdza ponad 97% aktywnie publikujących klimatologów.Chloru pisze:
Nie chce mi się czytać, analizować i weryfikować tego co wypluł.
Jak dla mnie nie ma pola do negacji.
O butach zaraz poczytam
- stach22
- 6 gwiazdek
„Czy marka Altra wypuściła buty z dropem 3 lub 4 mm?”
Tak, Altra faktycznie wypuściła modele z dropem 4 mm (i 3 mm nie). Oto szczegóły:
⸻
Drop w butach Altra
4 mm drop
• Experience Flow (wcześniej AltraFWD Experience) to pierwszy model Altry, który wprowadza drop 4 mm — był to wyraźny przełom względem ich tradycyjnych butów o zerowym dropie .
• W 2024 roku zaprojektowano linię Experience Collection, obejmującą modele takie jak Flow, Wild i Form — wszystkie z dropem 4 mm, różnymi przeznaczeniami (np. road, trail, stabilizacja) .
• Recenzje modelu Experience Flow 2 (2025) potwierdzają drop 4 mm, lepszą piankę EGO P35 i lekką budowę (~227g) dla użytkowników szukających płynnej trakcji i komfortu .
Drop 3 mm
• Nie znaleziono informacji ani modeli z dropem 3 mm. Altra historycznie oferowała tylko modele 0 mm lub 4 mm, bez pośrednich wartości typu 3 mm.
Tak, Altra faktycznie wypuściła modele z dropem 4 mm (i 3 mm nie). Oto szczegóły:
⸻
Drop w butach Altra4 mm drop
• Experience Flow (wcześniej AltraFWD Experience) to pierwszy model Altry, który wprowadza drop 4 mm — był to wyraźny przełom względem ich tradycyjnych butów o zerowym dropie .
• W 2024 roku zaprojektowano linię Experience Collection, obejmującą modele takie jak Flow, Wild i Form — wszystkie z dropem 4 mm, różnymi przeznaczeniami (np. road, trail, stabilizacja) .
• Recenzje modelu Experience Flow 2 (2025) potwierdzają drop 4 mm, lepszą piankę EGO P35 i lekką budowę (~227g) dla użytkowników szukających płynnej trakcji i komfortu .
Drop 3 mm
• Nie znaleziono informacji ani modeli z dropem 3 mm. Altra historycznie oferowała tylko modele 0 mm lub 4 mm, bez pośrednich wartości typu 3 mm.
- Chloru
- 6 gwiazdek
Gratuluję wytrwałości w udowadnianiu jak bardzo nie rozumiesz tego tematu.
- stach22
- 6 gwiazdek
A tam, ja po prostu potrafię dopytać. Drążenie to mój zawódChloru pisze:Gratuluję wytrwałości w udowadnianiu jak bardzo nie rozumiesz tego tematu.
- Chloru
- 6 gwiazdek
G...o prawda. Dopytałeś bo napisałem wyraźnie, że czat wypisuje tego dnia, w tym konkretnym temacie głupoty. To był bardzo prosty przykład. Jeżeli zaś nie biegasz albo właśnie zaczynasz to nie masz pojęcia o istnieniu firmy Altra, czym jest drop w butach itp. itd. Nie masz szans dopytać o te rzeczy i akurat wylosowałeś taką a nie inną odpowiedź. To samo dotyczy wszystkich prezentowanych informacji sprzęt audio, motoryzacja, komputery itp.
- stach22
- 6 gwiazdek
Nie biegam, bo to szkodzi stawom kolanowym BTW, wolę pływaćChloru pisze:G...o prawda. Dopytałeś bo napisałem wyraźnie, że czat wypisuje tego dnia, w tym konkretnym temacie głupoty. To był bardzo prosty przykład. Jeżeli zaś nie biegasz albo właśnie zaczynasz to nie masz pojęcia o istnieniu firmy Altra, czym jest drop w butach itp. itd. Nie masz szans dopytać o te rzeczy i akurat wylosowałeś taką a nie inną odpowiedź. To samo dotyczy wszystkich prezentowanych informacji sprzęt audio, motoryzacja, komputery itp.
Ale gdybym biegał to bym temat drążył i wydrążył, nie mam problemu z zadawaniem dodatkowych pytań.
W każdym razie dobrze wykorzystałeś temat żeby się pochwalić aktywnością ruchową, tak trzymać, bieg to zdrowie!!
.
.
.
.
.
….utracone

- Chloru
- 6 gwiazdek
czy bieganie szkodzi stawom kolanowym?
ChatGPT said:
Nie, bieganie samo w sobie nie szkodzi stawom kolanowym — pod warunkiem, że jest wykonywane prawidłowo i z rozsądkiem. W rzeczywistości:
🟢 Regularne bieganie może wręcz chronić kolana i stawy. [...]
Tak tak... zupełnie jak z tym odkurzaczem. Gdybyś tylko nie był ekspertem od wszyskiego...
Gdybym przedstawił banialuki jakie wypisuje czat dzi-pi-ti nt. kina domowego to byłbym kinomaniakiem.
- stach22
- 6 gwiazdek
No tak, zgoda, bieganie nie musi degradować kolan pod pewnymi warunkami, fakt.
Tyle, że wiek akurat (w moim przypadku po 50tce) nie jest sprzymierzeńcem, dodatkowo przeszczep krzyżowego który miałem 3 lata temu też trochę nie za bardzo współgra . Z zaleceń mojego ortopedy najniebezpieczniejsze są taniec i bieganie, o dziwo spokojna jazda na nartach jest bezpieczniejsza. Wie co mówi bo operuje sportowców np. z Montexu. Z biegania mogę zrezygnować z tańca nie
.
Pływanie jest spoko, choć rok po operacji żabka była nie wskazana, teraz bez znaczenia.
No.
PS. Gratuluję kina domowego, też mam
Tyle, że wiek akurat (w moim przypadku po 50tce) nie jest sprzymierzeńcem, dodatkowo przeszczep krzyżowego który miałem 3 lata temu też trochę nie za bardzo współgra . Z zaleceń mojego ortopedy najniebezpieczniejsze są taniec i bieganie, o dziwo spokojna jazda na nartach jest bezpieczniejsza. Wie co mówi bo operuje sportowców np. z Montexu. Z biegania mogę zrezygnować z tańca nie
. Pływanie jest spoko, choć rok po operacji żabka była nie wskazana, teraz bez znaczenia.
No.
PS. Gratuluję kina domowego, też mam

- stach22
- 6 gwiazdek
Jaca, zmień Ty se tego Groka, serio, gdyż sprzed chwili na żywo o3 stworzony przez Open AI(czyli również Chat GPT) właśnie dokopał dość łatwo Grokowi4 w Blitzu :

o3-white. A była to partia na 4:0 dla o3
A komentował sam Magnus.
Również dziś w Katowicach w blitzu Jan Krzysztof Duda pokonał obecnego mistrza świata Gukesha Dommaraju 5:1 !!!
Wooow

o3-white. A była to partia na 4:0 dla o3

A komentował sam Magnus.
Również dziś w Katowicach w blitzu Jan Krzysztof Duda pokonał obecnego mistrza świata Gukesha Dommaraju 5:1 !!!
Wooow

- stach22
- 6 gwiazdek
Przygoda frankowa zakończona.
Poboru podatku nie będzie.
This is the end
Poboru podatku nie będzie.
This is the end
- stach22
- 6 gwiazdek

Chyba się dotarł
. Jak na 2.0T 218KM AWD jest nieźle IMO - Chloru
- 6 gwiazdek
Jak dla mnie to cos masz popsute... ;)

- stach22
- 6 gwiazdek
Ładnie, wrzuć cały panel, ile w tym prąduChloru pisze:Jak dla mnie to cos masz popsute... ;)
- Chloru
- 6 gwiazdek
Tyle co zwykle. Bateria ma niecałe 15 netto. W tej trasie pokazało 20 kWh zużycie, 3 kWh regeneracja. W trasie wychodzi miedzy 6 a 9, kwestia płynności jazdy i humoru. W mieście nie pali praktycznie nic.
Tutaj masz 200 konne auto bez prądu... dalej uważam, ze BMW jest zepsute

- stach22
- 6 gwiazdek
Czy ta ostatnia fotka to jest spalanie chwilowe?Chloru pisze:Tyle co zwykle. Bateria ma niecałe 15 netto. W tej trasie pokazało 20 kWh zużycie, 3 kWh regeneracja. W trasie wychodzi miedzy 6 a 9, kwestia płynności jazdy i humoru. W mieście nie pali praktycznie nic.
- Chloru
- 6 gwiazdek
Nie, to spalanie z ok 400 km w trasie. Średnie spalanie, średnia prędkość.
- stach22
- 6 gwiazdek
No to ładnie. Jakby miał 218KM byłoby tak samoChloru pisze:Nie, to spalanie z ok 400 km w trasie. Średnie spalanie, średnia prędkość.
- Chloru
- 6 gwiazdek
Tylko wtedy powinieneś zrobić średnia prędkość większą niż 110 km/h a nie wozić sie za babami co na rowerach chrust z lasu targały.
Bo o tym, że Oplem jechałem przez Alpy (Wiedeń, Linz, Garda) to Ci pisał nie będę...
Tak samo jak nie muszę przypominać, że nawet 218 x 2 < 455 ;)
Ale niech Ci bedzie. Masz pojazd o aerodynamice kartonu na mleko (bez laktozy) wiec w trasie to i tak całkiem przyzwoity wynik.
Bo o tym, że Oplem jechałem przez Alpy (Wiedeń, Linz, Garda) to Ci pisał nie będę...
Tak samo jak nie muszę przypominać, że nawet 218 x 2 < 455 ;)
Ale niech Ci bedzie. Masz pojazd o aerodynamice kartonu na mleko (bez laktozy) wiec w trasie to i tak całkiem przyzwoity wynik.
- stach22
- 6 gwiazdek
No tak, aerodynamika kiosku ruchu, tak więc na taki wynik nawet nie liczyłem.