Ale może jako fachowiec w dziedzinie daj publiczne porady jak rozmawiać z czatami, no bo raczej trendu nie odkręcisz a taki jaśnie oświeconych jak Ty podejrzewam jest znacząca mniejszość

Między domysłami a myśleniem jest długa droga. Szerokości!
Ułatwię Ci - nie rozmawiać bo to nie są byty z jakąkolwiek świadomością. Zrozumieć gdzie i jak z tych narzędzi korzystać. Nauczyć się pisać prompty, weryfikować otrzymywane informacje.
…a więc raz jeszcze, bardziej „świadomy użytkowniku”, czy zgadzasz się z tym stwierdzeniem czata i czy pytanie zostało postawione prawidłowo:Chloru pisze: BTW do fachowca w tej dziedzinie to mi jeszcze dużo brakuje i zupełnie nie aspiruje, po prostu bardziej świadomy użytkownik.
Zależy co chcesz osiągnąć.
Nie chce mi się czytać, analizować i weryfikować tego co wypluł.
ChatGPT said:czy altra robi buty z dropem innym niz 0 mm?
Tymczasem mam w domu buty tej marki z dropem 4 mm. W tym roku wyszła chyba już 3 generacja.Nie, Altra specjalizuje się w butach z zerowym dropem (0 mm) i to jest jeden z ich głównych wyróżników na rynku. Marka od początku promuje tzw. "balanced cushioning" – czyli taką samą wysokość pod piętą i palcami, co ma wspierać naturalny sposób biegania i prawidłową postawę ciała.
Dlaczego Altra trzyma się 0 mm dropu?
To część ich filozofii naturalnego biegania.
Pozycja stopy ma być zgodna z jej naturalną biomechaniką.
Ma to sprzyjać m.in. lądowaniu na śródstopiu i zmniejszać obciążenia stawów (przynajmniej w teorii – nie każdemu to pasuje).
Czy to się kiedyś zmieniło?
Altra nigdy nie wypuściła butów z innym dropem. Nawet ich bardziej amortyzowane modele, jak Altra Paradigm czy Olympus, mają nadal 0 mm dropu – mimo dużej grubości pianki (tzw. stack height).
W takim razie Ci streszczę: globalne ocieplenie jest faktem, co potwierdza ponad 97% aktywnie publikujących klimatologów.Chloru pisze:
Nie chce mi się czytać, analizować i weryfikować tego co wypluł.
A tam, ja po prostu potrafię dopytać. Drążenie to mój zawódChloru pisze:Gratuluję wytrwałości w udowadnianiu jak bardzo nie rozumiesz tego tematu.
G...o prawda. Dopytałeś bo napisałem wyraźnie, że czat wypisuje tego dnia, w tym konkretnym temacie głupoty. To był bardzo prosty przykład. Jeżeli zaś nie biegasz albo właśnie zaczynasz to nie masz pojęcia o istnieniu firmy Altra, czym jest drop w butach itp. itd. Nie masz szans dopytać o te rzeczy i akurat wylosowałeś taką a nie inną odpowiedź. To samo dotyczy wszystkich prezentowanych informacji sprzęt audio, motoryzacja, komputery itp.
Nie biegam, bo to szkodzi stawom kolanowym BTW, wolę pływaćChloru pisze:G...o prawda. Dopytałeś bo napisałem wyraźnie, że czat wypisuje tego dnia, w tym konkretnym temacie głupoty. To był bardzo prosty przykład. Jeżeli zaś nie biegasz albo właśnie zaczynasz to nie masz pojęcia o istnieniu firmy Altra, czym jest drop w butach itp. itd. Nie masz szans dopytać o te rzeczy i akurat wylosowałeś taką a nie inną odpowiedź. To samo dotyczy wszystkich prezentowanych informacji sprzęt audio, motoryzacja, komputery itp.
czy bieganie szkodzi stawom kolanowym?
ChatGPT said:
Nie, bieganie samo w sobie nie szkodzi stawom kolanowym — pod warunkiem, że jest wykonywane prawidłowo i z rozsądkiem. W rzeczywistości:
🟢 Regularne bieganie może wręcz chronić kolana i stawy. [...]
Tak tak... zupełnie jak z tym odkurzaczem. Gdybyś tylko nie był ekspertem od wszyskiego...
Gdybym przedstawił banialuki jakie wypisuje czat dzi-pi-ti nt. kina domowego to byłbym kinomaniakiem.