Coś niedobrego

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Coś niedobrego

Post 18 cze 2009, o 12:49

i powiedzcie czy to jest tylko "do prewencji , a nie do nabijania kasy" :x Niezła mina :evil:

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubione posty: 1 raz

Post 18 cze 2009, o 12:53

ten jest jeszcze delikatnie maskujący się... Ja widziałem fotę totalnego tajniaka, ale nie mogę jej znaleźć..
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

citan
5 gwiazdek
Auto: japońskie
Polubił: 41 razy
Polubione posty: 14 razy

Post 18 cze 2009, o 16:08

Chyba ze zdobytą ilością punktów załapałem sie na finał miesiąca.
Arti pisze: Ustrzeliło Cię dziadostwo faszystowskie?
Standardowe wyposażenie pabianickiej straży miejskiej.
Zająłem się koparką... chciałem ją śmignąć przed skrzyżowaniem i niezauważyłem.

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 18 cze 2009, o 16:17

to z jakim speedem tam u Was koparki jeżdżą, skoro masz punktów aż na finał? :giggle:
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

citan
5 gwiazdek

Post 18 cze 2009, o 16:33

eMTi pisze: to z jakim speedem tam u Was koparki jeżdżą, skoro masz punktów aż na finał?
Daleko była.

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 18 cze 2009, o 16:46

czyli chciałeś powiedzieć, że wyprzedzałeś koparkę, ale zapomniałeś dodać, że jechało za nią 15 innych samochodów? :lol:

citan
5 gwiazdek

Post 18 cze 2009, o 18:05

eMTi pisze: czyli chciałeś powiedzieć, że wyprzedzałeś koparkę, ale zapomniałeś dodać, że jechało za nią 15 innych samochodów?
Dokładnie to było tak, ona jechała sama samiusieńka, ale 500m przede mną. Wyszło mi, że dojadę za nią, staniemy na czerwonym i będzie mnie draństwo blokować. Tam dwa pasy są, ale na tym lewym, coś skręcało w lewo, więc też niedobrze. Postanowiłem wyprzedzić fakty. Wstyd mi, ale też zły jestem, że hej.

PS. Śmignąłem ją i przeleciałem na zielonym.

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Post 18 cze 2009, o 18:52

Kolega na czas swojego urlopu zostawił mi telefon i poprosił abym robił za helpdesk dla jego klientów. Od poniedziałku przeżywam koszmar :wall:
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 18 cze 2009, o 18:55

rrosiak pisze:Kolega na czas swojego urlopu zostawił mi telefon i poprosił abym robił za helpdesk dla jego klientów. Od poniedziałku przeżywam koszmar :wall:
koledze podziękować musisz wylewnie :giggle:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 18 cze 2009, o 19:00

rrosiak pisze:Kolega na czas swojego urlopu zostawił mi telefon i poprosił abym robił za helpdesk dla jego klientów. Od poniedziałku przeżywam koszmar :wall:
no to chyba coś dobrego, bo już mamy czwartek wieczór.. :lol: No chyba, że wyjechał na 2 tyg :-/

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 18 cze 2009, o 19:08

eMTi pisze: no to chyba coś dobrego, bo już mamy czwartek wieczór.. No chyba, że wyjechał na 2 tyg

Wraca w poniedziałek wieczorem, ale jego klientela pracuje też w soboty i niedziele do 21:00 :evil:
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 18 cze 2009, o 21:01

rrosiak pisze: Wraca w poniedziałek wieczorem, ale jego klientela pracuje też w soboty i niedziele do 21:00
Nie mógłbyś rozładować telefonu i zgubić ładowarkę :?:

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 18 cze 2009, o 21:27

So What! pisze:
rrosiak pisze: Wraca w poniedziałek wieczorem, ale jego klientela pracuje też w soboty i niedziele do 21:00
Nie mógłbyś rozładować telefonu i zgubić ładowarkę :?:

Musiałbym zrobić to samo ze swoim, a to odpada. Tak naprawdę upierdliwcem jest jeden klient, a właściwie 100 jego sklepów. Jeśli się nie dodzwonią na telefon kumpla, to zadzwonią do centrali i dostaną numer bezpośrednio do mnie. Kiedyś juz to przerabiałem i potem jeszcze przez kilka miesięcy niewiasty wydzwaniały na moją komórkę, bo myślały, że to ja teraz jestem ichniejszym wsparciem :-/

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 18 cze 2009, o 21:35

rrosiak, przyjm więc wyrazy :-/

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 18 cze 2009, o 21:56

So What! pisze:rrosiak, przyjm więc wyrazy :-/
Dziękuję, jakoś przeżyję :->
Dobry kolega, a to na szczęście tylko raz do roku. Żałuję tylko, że nie mogę go poprosić o rewanż w podobnej sytuacji, bo specyfka działalności moich klientów na to nie pozwala :-(

zagatka
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 18 cze 2009, o 22:06

rrosiak, mogę się zaopiekować tym telefonem ;-) mam nieprawdopodobną wprawę w nie odbieraniu połaczeń :mrgreen:
if anyone asks...i'm a bubbly ray of sunshine, coated with sweetness.

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 18 cze 2009, o 22:10

zagatka, zapamiętam na przyszłość :-) , ale tak jak napisałem powyżej, w tym konkretnym przypadku nie rozwiąże to problemu :-|

A tak jako śmieszny/tragiczny przykład komunikacji z klientem potrzebującym wsparcia:

Dzwoni panienka, że ma problem. Po kilku minutach gumowej rozmowy dowiaduję się w końcu o co jej chodzi i przedstawiam rozwiązanie, w którym kluczowym jest uruchomienie edytora rejestru. Ponieważ dziewczę nie musi wiedzieć co to takiego i jak się to robi więc jej tłumaczę krok po kroku. Dochodzimy do momentu kiedy trzeba wklepać z klawiatury "regedit"

Panienka: Co?
Ja: takie polecenie, r-e-g-e-d-i-t
P: jeszcze raz
J: Regina Elżbieta Genowefa Elżbieta Danuta Irena Tadeusz (w słuchawce słychać klikanie klawiatury)
P: Co teraz?
J: teraz OK (przekonany, że się uruchomiło, tłumaczę dalej, ale...
P: Nic takiego nie widzę
J: A co Pani widzi?
P: System Windows nie może odnaleźć określonego pliku.
J: W takim razie źle Pani wpisała, powtórzę jeszcze raz... Regina Elżbieta Genwefa
P: Nie tak szybko ! (tu mnie po raz pierwszy tknęło, ale dyktuję dalej)
J: Teraz OK
P: Znów to samo
J: Dobrze jeszcze raz.... (i dyktuję od nowa wsłuchując się w klikanie klawiatury). Co Pani wpisała? Proszę mi przeczytać
P: Nie widzę początku

Nie muszę chyba wyjaśniać, dlaczego jej to nie działało :wall:
Normalnie wystarczyłaby minuta na rozwiąznie problemu, tutaj trwało to ponad 20 :x
Ostatnio zmieniony 18 cze 2009, o 22:28 przez rrosiak, łącznie zmieniany 1 raz.

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: A500 @ Piotruś II
Polubił: 20 razy
Polubione posty: 15 razy

Post 18 cze 2009, o 22:13

rrosiak, jesteś naprawdę dobrym kolegą. :-> Uratował Ci chociaż życie? ;-)

Byłbym zapomniał. Pamiętacie to dziwne coś co było podobne (dziwnie podobne) do WiSa oraz ubierało się w spódnice oraz szpilki? Przez przypadek widziałem to coś w Galerii Handlowej. :? A trzeba było siedzieć w domu. :wall:

naLeśnik
4 gwiazdki
Auto: destrukcja

Post 19 cze 2009, o 10:52

skąd ja to znam, współczuję :-(

EDIT:
rrosiak pisze: P: Nie tak szybko ! (tu mnie po raz pierwszy tknęło, ale dyktuję dalej)
J: Teraz OK
P: Znów to samo
J: Dobrze jeszcze raz.... (i dyktuję od nowa wsłuchując się w klikanie klawiatury). Co Pani wpisała? Proszę mi przeczytać
P: Nie widzę początku
Nie muszę chyba wyjaśniać, dlaczego jej to nie działało :wall:
ja kiedyś popełniłem podobny błąd i napisałem w procedurze: "... wpisać polecenie ping adres.ip.serwera"
no i po rozmowie z Klientem gdy zobaczyłem zrzut ekranu zobaczyłem oczywiście ping adres.ip.serwera

michal
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubił: 61 razy
Polubione posty: 13 razy

Post 19 cze 2009, o 11:16

Wczoraj przez cierpa z korpotaxi mało nie rozbiłem graala. Koleś skręcił w ulicę i stanął na dębowo centralnie na przejściu dla pieszych aby wysadzić pasażera. 10 metrów dalej miał normalne eleganckie miejsce parkingowe. :x

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 19 cze 2009, o 12:12

Robert , zawsze wiedziałem ,ze jesteś ostoją cierpliwości, a teraz po takich przejściach będę mówił do Ciebie :arrow: Master Yoda :mrgreen:

damaz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubione posty: 97 razy

Post 19 cze 2009, o 12:31

naLeśnik pisze:zobaczyłem oczywiście ping adres.ip.serwera
no patrzcie, a ja myślałem, że ten staroć przytoczony poniżej, to był dowcip....

*Dział Pomocy Technicznej pewnej firmy:*
Dzwoni użytkownik i mówi, że jego komputer się popsuł.

Pomoc: Jaki występuje problem? Co się dzieje?
Użytkownik: Z zasilacza wychodzi dym.
P: Potrzebuje Pan nowy zasilacz.
U: Nie! Ja tylko potrzebuję zmienić plik startowy.
P: Proszę Pana, zasilacz jest zepsuty. Musi Pan go wymienić.
U: Nie ma mowy! Ktoś mi powiedział, że potrzebuję tylko zmienić plik startowy i wszystko się naprawi. Od was potrzebuję informacji o komendzie jaką mam zastosować.

10 minut później użytkownik nadal oponuje przy tym, że on ma rację. Człowiek z pomocy technicznej jest sfrustrowany i ma już dość.

P: Przepraszam Pana, my normalnie nie mówimy tego użytkownikom, ale nie ma udokumentowanej komendy DOS, która naprawiłaby ten problem.
U: Wiedziałem!
P: Proszę dodać linię LOAD NOSMOKE.COM na końcu pliku AUTOEXEC.BAT. Potem proszę poinformować mnie o wyniku.

10 minut później…….

U: To nie działa. Zasilacz nadal dymi.
P: Dobrze, jaką wersję DOSu Pan używa?
U: MS-DOS 6.22.
P: To już niestety Pana problem. Ta wersja DOS nie działa z plikiem NOSMOKE. Proszę skontaktować się z serwisem Microsoft i zapytać ich o nową wersję tego pliku. Potem proszę o informację jak to działa.

1 godzinę później…..

U: Potrzebny jest mi nowy zasilacz.
P: Jak Pan doszedł do tej konkluzji? Skąd ten wniosek?
U: Zadzwoniłem do Microsoft i powiedziałem o tym co Pan mówił, a oni zaczęli zadawać pytania na temat zasilacza.
P: I co Panu powiedzieli?
U: W Microsoft powiedzieli mi, że zasilacz jest niekompatybilny z plikiem NOSMOKE.

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 19 cze 2009, o 13:47

rrosiak pisze: J: Regina Elżbieta Genowefa Elżbieta Danuta Irena Tadeusz (w słuchawce słychać klikanie klawiatury)
Następnym razem będziesz pamiętał, żeby powiedzieć: "R jak Regina, E jak Elżbieta".. Choć z drugiej strony to wcale nie jest gwarancją tego, że ktoś nie wpisze dokładnie tak, jak brzmi cytat...

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 19 cze 2009, o 13:55

durny babsztyl cofając pasatem zdarł mi lakier ze zderzaka, widziałem jak odjeźdża przez okno biura i zapisałem nr rej, chyba ścigne babsztyla przez drogówke

chamstwo polega na tym, że na naszym podwórku parkuje 15 samochodów i wiadomo, ze właściciel jest w budynku, pech chciał, że widok z okna na parking mam, wjeźdząja sknery co im szkona 1zł za parkowanie i demoluja ludziom samochody.ku.....................ele

ile kosztuje malowanie zderzaka ?

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 19 cze 2009, o 14:26

esilon, przyjmij wyrazy. W W-wie lakierownaie zderzaka w moim OBK kosztowało 850 brutto.

ODPOWIEDZ