jak pozbyć się gołebi

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Re: jak pozbyć się gołebi

Post 13 maja 2010, o 11:20

Azrael pisze: Twoja żona pracuje w GROMie?
No prawie :mrgreen:

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: A500 @ Piotruś II
Polubił: 20 razy
Polubione posty: 15 razy

Post 13 maja 2010, o 13:49

leon pisze: Wkopać po szyję w ziemię, po 2 tygodniach jego wredność zniknie.

Ja bym powiedział, że po tych 2 tygodniach jego wredność... napęcznieje i wcale nie zniknie. Będzie... intensywniejsza.

Ale to chyba w Texasie, na małe odległości to nie jest najlepsze rozwiązanie, choć jeśli już jesteśmy przy takich pomysłach... mnie się zawsze marzyła 88ka w ogródku. :-)

lawiusz
0 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 17 sie 2010, o 14:19

na ptaszyska na balkonie najlepsza jest siatka - jak nie będą miały się jak dostać, to nie będą paskudzić :thumb: można zwykłą rybacką zamontować, albo specjalną na gołębie, ja mieszkam w Krakowie i znalazłem firma która się zajmuje odstraszaniem ptaków, więc zamontowali, wyszło nawet w miarę dobrze, prawie jej nie widać (ale wychylić już się nie da :-| )

leon
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Niepsujące się.
Polubił: 207 razy
Polubione posty: 284 razy

Post 18 sie 2010, o 03:21

piciu pisze:... Finalnie, przekonałem połówkę i ułożyłem na (niestety) kilka miesięcy idealnie błękitną folię na balkonie - bo tam lubiły sobie gruchać uparte flądry....
Chciałbym zeznać, że to nawet działa. Znajoma ma blue-folię i ... spokój.
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.

barton
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 18 sie 2010, o 11:51

ja mam porozkładane na balkonie butelki (kilkanaście sztuk) po wodzie mineralnej w miejscach, gdzie lubiły się oddawać aktom prokreacji i jest spokój bo nie mają dostępu do swojej jaskini rozkoszy (wykombinowały sobie miejscówkę pod plastikowym leżakiem oraz krzesłem). Wadą tego rozwiązania jest jego wygląd....takie małe wysypisko śmieci :-|
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy

Post 9 wrz 2010, o 21:20

Centrum Badań nad Terroryzmem Collegium Civitas
ma zaszczyt zaprosić na spotkanie rocznicowe z cyklu
„11 września – 9 lat później”.

Spotkanie odbędzie się w siedzibie Collegium Civitas
w Auli A w dniu 14 września 2010 r. o godz. 16:00

Spotkanie poświęcone będzie roli ewolucji i adaptacji systemów bezpieczeństwa do nowych wyzwań,
w tym do zmieniającej się postaci terroryzmu.

Program spotkania:
16:00 otwarcie konferencji
16:10 – 16:30 wykład inauguracyjny „Ewolucja systemów bezpieczeństwa w dobie zagrożeń terrorystycznych”: Grzegorz Cieślak
16:30 – 17:15 Panel I „Zabrze: strzelanina w mieście”: prowadzenie – Grzegorz Cieślak
Tematyka panelu: podłoże incydentów, reakcje społeczeństwa, działania Policji, przygotowanie do działań kontrterrorystycznych w świetle możliwości taktycznych, strategii i instrumentów prawnych
Uczestnicy panelu: prof. Kuba Jałoszyński, płk Dariusz Zawadka, Andrzej Mroczek, Dariusz Piotrowicz (psycholog śledczy), Jan Gołębiowski (psycholog kryminalny)
17:15 – 17:30 przerwa kawowa
17:30 – 18:15 Panel II „Filipiny: porwanie autobusu”: prowadzenie – dr Tomasz Aleksandrowicz
Tematyka panelu: okoliczności zdarzenia – różnica – sytuacja zakładnicza, obcokrajowcy, reakcja Policji – pomimo funkcjonowania systemu CT, charakterystyka incydentu – element obszaru kulturowego czy zjawisko globalne
Uczestnicy panelu: prof. Kuba Jałoszyński, płk Dariusz Zawadka, Andrzej Mroczek, Dariusz Piotrowicz (psycholog śledczy), Jan Gołębiowski (psycholog kryminalny)
18:15 Podsumowanie konferencji: dr Krzysztof Liedel
18:30 Część nieoficjalna spotkania ( dla zainteresowanych)
Kogo interesują takie klimaty, niech się wbija. Myślę, że nudno nie będzie 8-)

PS. Tak myślałem, w jakim wątku by to dać... i pomyślałem, że jastrzębie, nie tylko waszyngtońskie, byłyby dumne z mojego ostatecznego pomysłu :mrgreen:

tommy078
0 gwiazdek
Auto: Subaru legacy
Polubione posty: 0

Post 15 wrz 2010, o 22:53

Nie czytałem całego wątku ale znajomy na balkonie z racji że jest myśliwym to wystawił wypchanego jastrzębia z rozpiętymi skrzydłami i żaden gołąb się nie pojawił :-d

barton
6 gwiazdek

Post 15 wrz 2010, o 23:20

tommy078 pisze:Nie czytałem całego wątku ale znajomy na balkonie z racji że jest myśliwym to wystawił wypchanego jastrzębia z rozpiętymi skrzydłami i żaden gołąb się nie pojawił :-d
może miał tzw. szczęście albo gołębie były mało kumate...
W sieci trafiałem na opinie o tym sposobie, w większości przypadków kończyło się kilkoma dniami spokoju, potem lotna gawiedź oswajała się z "wypchanym i niezbyt ruchliwym kolegą" i robiła dalej swoje ;-)
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

ODPOWIEDZ