Olleo pisze:
Patrzenie w lusterko nie wystarczy.
Owszem, nie - ale niektorych nawet to przerasta.
Olleo pisze:
Chcialbym zwrocic wasza uwage na jeszcze jedna rzecz - pare dni temu (wczoraj? przedwczoraj?) czytalem artykul w gazecie wlasnie na temat tej akcji. Moim zdaniem znamienne jest, ze w tym artykule nie bylo ani slowa nagany na zbyt szybka jazde motocyklistow - wszystkie wypadki, to wina oczywiscie kierowcow samochodow, ktorzy w lusterka nie patrza:
Akurat tym nie ma sie co podniecac - bo zajadla nagonka na motocyklistow wlasciwie rozgrywa sie codziennie.
I jak oczekuje sie sprawiedliwosci w tym temacie to nalezaloby w wielu dyskusjach pamietac, ze motocyklisci to nie tylko zwariowani poganiacze szlifierek - a wlasciwie zawsze tylko z nimi wszystkim sie kojarza motocyklisci.
Tak przy okazji - w zyciu sam motocykla nie prowadzilem, nawet z mojej perspektywy kierowcy samochodu - cala ta dyskusja to trzepanie piany, ktorej zdecydowanie moznaby uniknac zachowujac zdrowy rozsadek i kulture na drodze.
Owszem, z obu stron - ale argumenty w stylu "dlaczego ja mam uwazac, skoro to oni zasuwaja 250km/h" sa zalosne - KY juz powiedzial dlaczego i tez nie zostal zrozumiany. Tak czy inaczej uwazac w trosce o swoje wlasne takze zycie.
Ja mam podejscie, ze jak ktos chce popylac, niech popyla - ja mu tego utrudniac nie bede, bo wyjdzie jeszcze gorzej.
Chce sie uklepac, to zawsze znajdzie ku temu okazje.
Pozdrawiam