napisał jakby legasia z jasnym wnętrzem nie widział ? merole i inne (z tej kategorii gabarytowej) sie chowają ( a szczególnie wieczorową porą podświetlenie deski i panelu radyjo/klima w Legacy MY09 jest po prostu idealnie piekne i bez żadnych fajerwerków http://subaru.moto24.tv/legacy/zdjecie/ ... cy_iv.html)Arno pisze: SUbaru jest w środku siermiężne, proste, nijakie
Nietypowe zachowania seksualne
Re: Nietypowe zachowania seksualne
dokładnie, piękno tkwi w prostocie
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Wygląda rewelacyjnieesilon pisze: napisał jakby legasia z jasnym wnętrzem nie widział ? merole i inne (z tej kategorii gabarytowej) sie chowają ( a szczególnie wieczorową porą podświetlenie deski i panelu radyjo/klima w Legacy MY09 jest po prostu idealnie piekne i bez żadnych fajerwerków http://subaru.moto24.tv/legacy/zdjecie/ ... cy_iv.html)

Zastanawiam się tylko, kto wpadł na pomysł niebieskiego podświetlenia uchwytów na napoje w sytuacji, gdy cała reszt podświetlona jest na czerwono

Na szczęście wymiana podświetlenia na właściwe nie stanowi problemu

So What! pisze: Na szczęście wymiana podświetlenia na właściwe nie stanowi problemu
na szczęście w mojej wersji dziury na kubki nie maja podświetlenia wcale

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
esilon, prostota projektu w subaru jest interesujaca i wskazana. Im mniej tym lepiej, niestety pozniejsza egzekucja jest srednia, w BMW czy w moim mercu tez jest prosto, ale za to materiały lepsze...
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Arno pisze: BMW czy w moim mercu tez jest prosto, ale za to materiały lepsze...
jeżeli wspomne materiał na desce Forestera MY05 to bez dwóch zdań zgoda , mało tego, niełatwo znaleźc równie gówniany plastik w jakimkolwiek innym aucie nawet sprzed lat ;
ale ja mówie o konkretnym modelu :LegacyMY09, pomacaj , jest zaskakująco lepiej ( niech będzie: "moim zdaniem" ;) ) niż w bmw 3 i smiem twierdzic że dotykowo lepiej niz gwiazda tej klasy oferuje
najwieksze zastrzeżenia można mieć do uchwytów do zamykania drzwi, rrosiak kiedys zwrócił mi na te bubel uwage i faktycznie, to najgorzej wykonany ( choć ładnie zaprojektowany) element wnętrza legasia ,tak jest i basta

edit: aha i niestety do schowków w drzwiach nie mieści się zadna butelka, nawet mała i to jest lipa, w Foresterze była brzydka siateczkokieszonka ale dało sie tam ładnie nawet spory zbiornik wepchnać
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
esilon, mam dokładnie takie same obserwacje. Wnętrze, w tym jakość jego wykonania, w Legacy/OBK po liftingu (MY'07-09) stoi na zaskakująco wysokim, jak na Subaru, poziomie. Moim zdaniem wypada dużo lepiej niż na ten przykład BMW 3 E90/91.
W zasadzie brakuje mi tylko schowka na okulary słoneczne- w Forku był, w Legacy nie ma
W zasadzie brakuje mi tylko schowka na okulary słoneczne- w Forku był, w Legacy nie ma

- Witek
- 6 gwiazdek
- Auto: A500 @ Piotruś II
- Polubił: 20 razy
- Polubione posty: 15 razy
No i zdecydowanie przecież lupo przegrało z Porsche, a co dopiero Wiśnią. Ten dźwięk to jakaś kpina. Zaprawdę nie wiem co chciałeś pokazać tym filmikiem ky.

Jechałem wczoraj i dziś Starym Legacy '01. Co za zajefajna furaSo What! pisze: esilon, mam dokładnie takie same obserwacje. Wnętrze, w tym jakość jego wykonania, w Legacy/OBK po liftingu (MY'07-09) stoi na zaskakująco wysokim, jak na Subaru, poziomie. Moim zdaniem wypada dużo lepiej niż na ten przykład BMW 3 E90/91.

A te nowe , co z tego ,że fajne w środku jak Ciągle się psują

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Ja generalnie lubuje sie w starszych autach, no i nigdy nie wydalbym kasy na nowe z salonu. Po pierwsze primo mnie nie stac. Po drugie primo - jak sobie kupie nowe (stare) auto to nie moge spac przez 2 tyg. z przejecia i co chwile wychodze macac, a co to by bylo z nowym - chyba bym w nim zamieszkal :) A po trzecie primo, za bardzo kocham samochody i takich staruszkow moge miec wiecej
W swojej kolekcji jak na razie nazbieralem 4 sztuki:
7 lat temu kupilem A8 4,2 Quattro (97). Od zawsze chorowalem na to auto, a dokladniej od momentu, kiedy u kolegi mechanika przejechalem sie takim. 300KM, aluminiowe blachy, naped na 4 i to przyspieszenie, bez zadnej histerii, cichutko, ale mocno do przodu. Na razie max predkosc jaka jechalem to wlasnie w tym A8 - 245km/h na niemieckim bahnie.
Pozniej byla Mazda RX8 z silnikiem, a raczej dwoma silnikami Wankla (w sumie 1,3). Auto niesamowicie nowoczesne pod kazdym wzgledem. Silnik jak to Clarkson okreslil w Top Gear jezdzi nie na benzynie tylko na "double cream". I rzeczywiscie buzzer przy ponad 9 tys. obr/minute przydaje sie jako sygnal, ze juz czas na zmiane biegu :)
Nastepna byla Turbowanna. I tutaj duze zaskoczenie. Pomimo najmniejszej mocy ze wszystkich 3 okazalo sie, ze to auto chce jechac. Troche podsterowne ze wzgledu na swoj ciezki przod (Mazda prowadzi sie znacznie lepiej w zakretach), ale przypalanie daje na prawde spory zastrzyk adrenaliny. No i zabawa na luznych nawierzchniach nieporownywalna z jakimkolwiek innym autem.
Na koniec Jeep Liberty 3.7 V6. I tutaj tez kilka zalet. Swietna skrzynia z reduktorem i blokada dyferencjalu (jeszcze nie bylo sytuacji zebym z czegos nie wyjechal), oraz fakt, ze siedze wysoko i widze co sie przede mna dzieje. Juz nie robie weza w korku tylko spokojnie czekam, az sie ten korek rozladuje...
W sumie to kocham je wszystkie.

W swojej kolekcji jak na razie nazbieralem 4 sztuki:
7 lat temu kupilem A8 4,2 Quattro (97). Od zawsze chorowalem na to auto, a dokladniej od momentu, kiedy u kolegi mechanika przejechalem sie takim. 300KM, aluminiowe blachy, naped na 4 i to przyspieszenie, bez zadnej histerii, cichutko, ale mocno do przodu. Na razie max predkosc jaka jechalem to wlasnie w tym A8 - 245km/h na niemieckim bahnie.
Pozniej byla Mazda RX8 z silnikiem, a raczej dwoma silnikami Wankla (w sumie 1,3). Auto niesamowicie nowoczesne pod kazdym wzgledem. Silnik jak to Clarkson okreslil w Top Gear jezdzi nie na benzynie tylko na "double cream". I rzeczywiscie buzzer przy ponad 9 tys. obr/minute przydaje sie jako sygnal, ze juz czas na zmiane biegu :)
Nastepna byla Turbowanna. I tutaj duze zaskoczenie. Pomimo najmniejszej mocy ze wszystkich 3 okazalo sie, ze to auto chce jechac. Troche podsterowne ze wzgledu na swoj ciezki przod (Mazda prowadzi sie znacznie lepiej w zakretach), ale przypalanie daje na prawde spory zastrzyk adrenaliny. No i zabawa na luznych nawierzchniach nieporownywalna z jakimkolwiek innym autem.
Na koniec Jeep Liberty 3.7 V6. I tutaj tez kilka zalet. Swietna skrzynia z reduktorem i blokada dyferencjalu (jeszcze nie bylo sytuacji zebym z czegos nie wyjechal), oraz fakt, ze siedze wysoko i widze co sie przede mna dzieje. Juz nie robie weza w korku tylko spokojnie czekam, az sie ten korek rozladuje...
W sumie to kocham je wszystkie.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Kupowanie nowego auta ma swój smak. I zapach... który unosi się długie tygodnie. Pierwszy pierd, pierwsze rozlanie coca-coli. Mnóstwo stresów i mnóstwo radości.
Ale chyba już też bym nie kupił nowego z salonu, no chyba, że bym miał za dużo szmalcu...
Ale chyba już też bym nie kupił nowego z salonu, no chyba, że bym miał za dużo szmalcu...
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
No ależ oczywiście, masochizm to jak najbardziej nietypowe zachowanie seksualne (jeszczebarbie pisze: tutaj mam napisać jakie to uczucie przejechać się na wakacje 3kkm Kią Sportage 2.0 CRDI?

Może najpierw, na próbę, pojedynczy wątek - np. "z kijem na słońce (i plejady)"?Arno pisze: Korea wykończy Japonię w automobiliźmie, jeszcze założymy forum Killed In Action. Będą najlepsi.
Alan, Alan, Alan! pisze: Can your diesel do that?

Fajny zestawWitAce pisze: A8 4,2 Quattro (97).
(...)
Mazda RX8
(...)
Turbowanna.
(...)
Jeep Liberty 3.7 V6.

- Witek
- 6 gwiazdek
Piter 35 pisze: Jechałem wczoraj i dziś Starym Legacy '01. Co za zajefajna fura, nie trzeszczy nie puka . Prostota i funkcjonalność
![]()
Ja jechał (zostałem przewieziony) dzisiaj najsłabszym 13 letnim 996 z 140kkm przebiegu. Nie trzeszczy, nie puka (nic!!), a przyśpiesza lepiej od Imprezy mimo, że auto większe, cięższe i wolnossące. Auto wcale nie było jakoś super zadbane.

- WiS
- 6 gwiazdek
No popatrz, pomimo, ze ma turbodziurę w całym zakresie obrotów...Witek pisze: przyśpiesza lepiej od Imprezy mimo, że auto większe, cięższe i wolnossące.

- Witek
- 6 gwiazdek
WiS, wyjątek potwierdzający regułę. Skoro nawet AL dzieli na samochody i Porsche...
300 konna Impreza będzie przyśpieszać dużo lepiej. Możliwe, że ta 911 wcale nie była szybsza od Imprezy, może fakt iż przyśpieszała duuuuużo szybciej niż się spodziewałem i drugi fakt, że jadąc jako pasażer wydaje się, że się jedzie szybciej niż jako kierowca zaważył na takim odczuciu.
Podoba mi się taka 13 letnia Carrera. Mieć taką Targę 4S
A zawieszenie jakie wygodne...

300 konna Impreza będzie przyśpieszać dużo lepiej. Możliwe, że ta 911 wcale nie była szybsza od Imprezy, może fakt iż przyśpieszała duuuuużo szybciej niż się spodziewałem i drugi fakt, że jadąc jako pasażer wydaje się, że się jedzie szybciej niż jako kierowca zaważył na takim odczuciu.
Podoba mi się taka 13 letnia Carrera. Mieć taką Targę 4S

Piter35, niewłaściwie podchodzisz do zagadnienia. Bo trzeba porównywać DZISIEJSZE SUBARU z DZISIEJSZYM Mercedesem. Bo przecież można porównywać Volvo Amazona, czy 142 lub beczkę z czymkolwiek produkowanym dzisiaj. Jabłko z jabłkami należy porównywać.Piter 35 pisze:Jechałem wczoraj i dziś Starym Legacy '01. Co za zajefajna furaSo What! pisze: esilon, mam dokładnie takie same obserwacje. Wnętrze, w tym jakość jego wykonania, w Legacy/OBK po liftingu (MY'07-09) stoi na zaskakująco wysokim, jak na Subaru, poziomie. Moim zdaniem wypada dużo lepiej niż na ten przykład BMW 3 E90/91., nie trzeszczy nie puka . Prostota i funkcjonalność
![]()
A te nowe , co z tego ,że fajne w środku jak Ciągle się psująChciałbym zobaczyć 10 letnie BMW czy Merola w takim stanie jakim są nasze subaraki
Cieszmy się ,że mało mamy tej elektroniki
Przykre to, ale dziś nic nie jest wieczne.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Arno pisze: Bo trzeba porównywać DZISIEJSZE SUBARU z DZISIEJSZYM Mercedesem
no to pierwsze wrażenia z NOWEgo Legacy raczej na minus pamiętając Twoja deskę mimo że z tylnego siedzenia
choc tak czy inaczej wali recyklingiem i tu i tam
- WiS
- 6 gwiazdek
Piter 35 pisze: Jechałem wczoraj i dziś Starym Legacy '01. Co za zajefajna fura , nie trzeszczy nie puka .
Co do tych wczorajszych: Merc, który upalał z nami wczoraj w Czyżynach, był nieco starszy od mojego syna. Rocznik 1989, znaczy się. Motor 250 D. Przebiegu raczej nie nalezy dociekać. Chodził jak szwajcarski zegarek, też mu nic nie pukalo, a w środku nie było specjalnie znać wieku - poza stylistyką, rzecz jasna.Arno pisze: trzeba porównywać DZISIEJSZE SUBARU z DZISIEJSZYM Mercedesem.
Swoją drogą, nie wiem, czy ta nowa mi się podoba bardziej... Chyba - nie

To powiem tak.barbie pisze:To czyli tutaj mam napisać jakie to uczucie przejechać się na wakacje 3kkm Kią Sportage 2.0 CRDI?
Kia Sportage 2.0 CRDI z 2008r.
Duże, wygodne, ładnie wykończone. Dla porównania jechałam dzisiaj Pajero z 2009r i wnętrze wygląda przy Kiance jak trabant po recyklingu.
Kia ma pełno schowków, dwa gniazda zapalniczki, tempomat, 6 biegów, kompasik, czujniki cofania, super audio, skóra i same szmery bajery i trzyliterówki. Włącza napęd na 4 koła przy prędkości do 40km/h, a powyżej wtedy, kiedy uzna to za stosowne, skutecznie mnie za każdym razem przerażając na śmierć (nagle dopina się tył i auto zaczyna kompletnie inaczej reagować). Zła, bardzo zła koncepcja.
Miękko zawieszone. Buja. Mocno buja. Kompletnie nie umiałam sobie z tym poradzić. Nie wiem z jaką prędkością przejeżdżać przez leżące policjanty, żeby nie poczuć tego na całym kręgosłupie. Ani szybko ani wolno nie jest ok - całe auto potem sie buuuuuuuja i buja. Wydobywanie auta z kolein celem wyprzedzania, czy zmiany pasa jest kosmicznie trudne. Przez pierwszy tysiąc kilometrów musiałam się przekonywać, że jednak się nie przewróci. Jako tako radzi sobie w zakrętach, jak się przyzwyczaić, to można uznać, że jest stabilne.
Nie przyspiesza. Ma niby 150KM, ale bardzo nienerwowo reaguje na naciskanie gazu. Nawet jak się przyzwyczaić, że moment ma zupełnie nie-wiadomo-gdzie jako diesel.
Powyżej 120km/h osiąga spalanie około 10l/100. Przy 140 już 11l/100. Wtedy zaczęłam się zastanawiać dlaczego nie pojechałam Subaru

Podczas wakacji 3x ustrzeliłam Change Engine, bo niby że paliwo nieteges. Z BP

Generalnie najbardziej lubię w tym aucie tempomat. A poza tym to jednak Subaru

Tamten diesel osiągał 94KM i 158 Nm.WiS pisze:Co do tych wczorajszych: Merc, który upalał z nami wczoraj w Czyżynach, był nieco starszy od mojego syna. Rocznik 1989, znaczy się. Motor 250 D. Przebiegu raczej nie nalezy dociekać. Chodził jak szwajcarski zegarek, też mu nic nie pukalo, a w środku nie było specjalnie znać wieku - poza stylistyką, rzecz jasna.
Obecnie mercowy dwu i pół litrowy diesel generuje 204 KM i 500 Nm.
To częsciowo tłumaczy mniejszą trwałość współczesnego auta, a przynajmniej jego silnika i układu przeniesienia napędu.
barbie pisze:Kia Sportage 2.0 CRDI z 2008r.
Duże, wygodne, ładnie wykończone. Dla porównania jechałam dzisiaj Pajero z 2009r i wnętrze wygląda przy Kiance jak trabant po recyklingu.

kiedyś mawiano, de gustibus non est disputandum
i może przy tym pozostańmy...

Nie potrafię powiedzieć jaka to była wersja Pajero, ale moje pierwsze Subaru z 2001r. było w środku jakieś takie bardziej nawetЛукашэнка pisze:barbie pisze:Kia Sportage 2.0 CRDI z 2008r.
Duże, wygodne, ładnie wykończone. Dla porównania jechałam dzisiaj Pajero z 2009r i wnętrze wygląda przy Kiance jak trabant po recyklingu.![]()
kiedyś mawiano, de gustibus non est disputandum
i może przy tym pozostańmy...

A Kijanka w wersji najbardziej wypaśnej naprawdę jest całkiem sensowna wizualnie (w środku).