Nietypowe zachowania seksualne

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Re: Nietypowe zachowania seksualne

Post 30 sie 2011, o 09:55

Arno pisze: SUbaru jest w środku siermiężne, proste, nijakie
napisał jakby legasia z jasnym wnętrzem nie widział ? merole i inne (z tej kategorii gabarytowej) sie chowają ( a szczególnie wieczorową porą podświetlenie deski i panelu radyjo/klima w Legacy MY09 jest po prostu idealnie piekne i bez żadnych fajerwerków http://subaru.moto24.tv/legacy/zdjecie/ ... cy_iv.html)

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 30 sie 2011, o 10:19

dokładnie, piękno tkwi w prostocie
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 30 sie 2011, o 10:24

esilon pisze: napisał jakby legasia z jasnym wnętrzem nie widział ? merole i inne (z tej kategorii gabarytowej) sie chowają ( a szczególnie wieczorową porą podświetlenie deski i panelu radyjo/klima w Legacy MY09 jest po prostu idealnie piekne i bez żadnych fajerwerków http://subaru.moto24.tv/legacy/zdjecie/ ... cy_iv.html)
Wygląda rewelacyjnie ;-)
Zastanawiam się tylko, kto wpadł na pomysł niebieskiego podświetlenia uchwytów na napoje w sytuacji, gdy cała reszt podświetlona jest na czerwono :?
Na szczęście wymiana podświetlenia na właściwe nie stanowi problemu :giggle:
Załączniki
IMG_1375.JPG

esilon
6 gwiazdek

Post 30 sie 2011, o 10:30

So What! pisze: Na szczęście wymiana podświetlenia na właściwe nie stanowi problemu

na szczęście w mojej wersji dziury na kubki nie maja podświetlenia wcale :-)

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 30 sie 2011, o 12:21

ky pisze: Uważaj na tego:
WOW! to Lupo jest po czipie?

:evilgrin:

skręca? :mrgreen:

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 30 sie 2011, o 15:35

esilon, prostota projektu w subaru jest interesujaca i wskazana. Im mniej tym lepiej, niestety pozniejsza egzekucja jest srednia, w BMW czy w moim mercu tez jest prosto, ale za to materiały lepsze...
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.

esilon
6 gwiazdek

Post 30 sie 2011, o 15:43

Arno pisze: BMW czy w moim mercu tez jest prosto, ale za to materiały lepsze...

jeżeli wspomne materiał na desce Forestera MY05 to bez dwóch zdań zgoda , mało tego, niełatwo znaleźc równie gówniany plastik w jakimkolwiek innym aucie nawet sprzed lat ;
ale ja mówie o konkretnym modelu :LegacyMY09, pomacaj , jest zaskakująco lepiej ( niech będzie: "moim zdaniem" ;) ) niż w bmw 3 i smiem twierdzic że dotykowo lepiej niz gwiazda tej klasy oferuje

najwieksze zastrzeżenia można mieć do uchwytów do zamykania drzwi, rrosiak kiedys zwrócił mi na te bubel uwage i faktycznie, to najgorzej wykonany ( choć ładnie zaprojektowany) element wnętrza legasia ,tak jest i basta :mrgreen:

edit: aha i niestety do schowków w drzwiach nie mieści się zadna butelka, nawet mała i to jest lipa, w Foresterze była brzydka siateczkokieszonka ale dało sie tam ładnie nawet spory zbiornik wepchnać

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 30 sie 2011, o 16:11

esilon, mam dokładnie takie same obserwacje. Wnętrze, w tym jakość jego wykonania, w Legacy/OBK po liftingu (MY'07-09) stoi na zaskakująco wysokim, jak na Subaru, poziomie. Moim zdaniem wypada dużo lepiej niż na ten przykład BMW 3 E90/91.
W zasadzie brakuje mi tylko schowka na okulary słoneczne- w Forku był, w Legacy nie ma :->

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: A500 @ Piotruś II
Polubił: 20 razy
Polubione posty: 15 razy

Post 30 sie 2011, o 16:41

ky pisze:Uważaj na tego:

Link: http://www.youtube.com/watch?v=sdnrdyBL_Fs

:>

r.
No i zdecydowanie przecież lupo przegrało z Porsche, a co dopiero Wiśnią. Ten dźwięk to jakaś kpina. Zaprawdę nie wiem co chciałeś pokazać tym filmikiem ky. :roll:

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 30 sie 2011, o 16:46

Alan, Alan, Alan! pisze:skręca? :mrgreen:
Tak.

Jak jest na motylu :mrgreen:

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 30 sie 2011, o 18:40

So What! pisze: esilon, mam dokładnie takie same obserwacje. Wnętrze, w tym jakość jego wykonania, w Legacy/OBK po liftingu (MY'07-09) stoi na zaskakująco wysokim, jak na Subaru, poziomie. Moim zdaniem wypada dużo lepiej niż na ten przykład BMW 3 E90/91.
Jechałem wczoraj i dziś Starym Legacy '01. Co za zajefajna fura :idea: , nie trzeszczy nie puka . Prostota i funkcjonalność :thumb:
A te nowe , co z tego ,że fajne w środku jak Ciągle się psują :idea: Chciałbym zobaczyć 10 letnie BMW czy Merola w takim stanie jakim są nasze subaraki :whistle: Cieszmy się ,że mało mamy tej elektroniki :idea:

WitAce
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: komis

Post 30 sie 2011, o 18:47

Ja generalnie lubuje sie w starszych autach, no i nigdy nie wydalbym kasy na nowe z salonu. Po pierwsze primo mnie nie stac. Po drugie primo - jak sobie kupie nowe (stare) auto to nie moge spac przez 2 tyg. z przejecia i co chwile wychodze macac, a co to by bylo z nowym - chyba bym w nim zamieszkal :) A po trzecie primo, za bardzo kocham samochody i takich staruszkow moge miec wiecej :giggle:
W swojej kolekcji jak na razie nazbieralem 4 sztuki:
7 lat temu kupilem A8 4,2 Quattro (97). Od zawsze chorowalem na to auto, a dokladniej od momentu, kiedy u kolegi mechanika przejechalem sie takim. 300KM, aluminiowe blachy, naped na 4 i to przyspieszenie, bez zadnej histerii, cichutko, ale mocno do przodu. Na razie max predkosc jaka jechalem to wlasnie w tym A8 - 245km/h na niemieckim bahnie.
Pozniej byla Mazda RX8 z silnikiem, a raczej dwoma silnikami Wankla (w sumie 1,3). Auto niesamowicie nowoczesne pod kazdym wzgledem. Silnik jak to Clarkson okreslil w Top Gear jezdzi nie na benzynie tylko na "double cream". I rzeczywiscie buzzer przy ponad 9 tys. obr/minute przydaje sie jako sygnal, ze juz czas na zmiane biegu :)
Nastepna byla Turbowanna. I tutaj duze zaskoczenie. Pomimo najmniejszej mocy ze wszystkich 3 okazalo sie, ze to auto chce jechac. Troche podsterowne ze wzgledu na swoj ciezki przod (Mazda prowadzi sie znacznie lepiej w zakretach), ale przypalanie daje na prawde spory zastrzyk adrenaliny. No i zabawa na luznych nawierzchniach nieporownywalna z jakimkolwiek innym autem.
Na koniec Jeep Liberty 3.7 V6. I tutaj tez kilka zalet. Swietna skrzynia z reduktorem i blokada dyferencjalu (jeszcze nie bylo sytuacji zebym z czegos nie wyjechal), oraz fakt, ze siedze wysoko i widze co sie przede mna dzieje. Juz nie robie weza w korku tylko spokojnie czekam, az sie ten korek rozladuje...

W sumie to kocham je wszystkie.

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 30 sie 2011, o 18:50

Kupowanie nowego auta ma swój smak. I zapach... który unosi się długie tygodnie. Pierwszy pierd, pierwsze rozlanie coca-coli. Mnóstwo stresów i mnóstwo radości.

Ale chyba już też bym nie kupił nowego z salonu, no chyba, że bym miał za dużo szmalcu...

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 2 razy

Post 30 sie 2011, o 19:14

barbie pisze: tutaj mam napisać jakie to uczucie przejechać się na wakacje 3kkm Kią Sportage 2.0 CRDI?
No ależ oczywiście, masochizm to jak najbardziej nietypowe zachowanie seksualne (jeszcze :evilgrin: 8-) ).
Arno pisze: Korea wykończy Japonię w automobiliźmie, jeszcze założymy forum Killed In Action. Będą najlepsi.
Może najpierw, na próbę, pojedynczy wątek - np. "z kijem na słońce (i plejady)"?
Alan, Alan, Alan! pisze: Can your diesel do that?
:thumb:
WitAce pisze: A8 4,2 Quattro (97).
(...)
Mazda RX8
(...)
Turbowanna.
(...)
Jeep Liberty 3.7 V6.
Fajny zestaw 8-)

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 30 sie 2011, o 19:42

Piter 35 pisze: Jechałem wczoraj i dziś Starym Legacy '01. Co za zajefajna fura :idea: , nie trzeszczy nie puka . Prostota i funkcjonalność :thumb:

Ja jechał (zostałem przewieziony) dzisiaj najsłabszym 13 letnim 996 z 140kkm przebiegu. Nie trzeszczy, nie puka (nic!!), a przyśpiesza lepiej od Imprezy mimo, że auto większe, cięższe i wolnossące. Auto wcale nie było jakoś super zadbane. :whistle:

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 30 sie 2011, o 19:57

Witek pisze: przyśpiesza lepiej od Imprezy mimo, że auto większe, cięższe i wolnossące.
No popatrz, pomimo, ze ma turbodziurę w całym zakresie obrotów... :roll: ;-)

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 30 sie 2011, o 20:24

WiS, wyjątek potwierdzający regułę. Skoro nawet AL dzieli na samochody i Porsche... ;-)

300 konna Impreza będzie przyśpieszać dużo lepiej. Możliwe, że ta 911 wcale nie była szybsza od Imprezy, może fakt iż przyśpieszała duuuuużo szybciej niż się spodziewałem i drugi fakt, że jadąc jako pasażer wydaje się, że się jedzie szybciej niż jako kierowca zaważył na takim odczuciu.

Podoba mi się taka 13 letnia Carrera. Mieć taką Targę 4S :whistle: A zawieszenie jakie wygodne...

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 30 sie 2011, o 21:43

Piter 35 pisze:
So What! pisze: esilon, mam dokładnie takie same obserwacje. Wnętrze, w tym jakość jego wykonania, w Legacy/OBK po liftingu (MY'07-09) stoi na zaskakująco wysokim, jak na Subaru, poziomie. Moim zdaniem wypada dużo lepiej niż na ten przykład BMW 3 E90/91.
Jechałem wczoraj i dziś Starym Legacy '01. Co za zajefajna fura :idea: , nie trzeszczy nie puka . Prostota i funkcjonalność :thumb:
A te nowe , co z tego ,że fajne w środku jak Ciągle się psują :idea: Chciałbym zobaczyć 10 letnie BMW czy Merola w takim stanie jakim są nasze subaraki :whistle: Cieszmy się ,że mało mamy tej elektroniki :idea:
Piter35, niewłaściwie podchodzisz do zagadnienia. Bo trzeba porównywać DZISIEJSZE SUBARU z DZISIEJSZYM Mercedesem. Bo przecież można porównywać Volvo Amazona, czy 142 lub beczkę z czymkolwiek produkowanym dzisiaj. Jabłko z jabłkami należy porównywać.
Przykre to, ale dziś nic nie jest wieczne.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.

esilon
6 gwiazdek

Post 30 sie 2011, o 21:48

Arno pisze: Bo trzeba porównywać DZISIEJSZE SUBARU z DZISIEJSZYM Mercedesem

no to pierwsze wrażenia z NOWEgo Legacy raczej na minus pamiętając Twoja deskę mimo że z tylnego siedzenia

choc tak czy inaczej wali recyklingiem i tu i tam

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 30 sie 2011, o 22:00

Piter 35 pisze: Jechałem wczoraj i dziś Starym Legacy '01. Co za zajefajna fura , nie trzeszczy nie puka .
Arno pisze: trzeba porównywać DZISIEJSZE SUBARU z DZISIEJSZYM Mercedesem.
Co do tych wczorajszych: Merc, który upalał z nami wczoraj w Czyżynach, był nieco starszy od mojego syna. Rocznik 1989, znaczy się. Motor 250 D. Przebiegu raczej nie nalezy dociekać. Chodził jak szwajcarski zegarek, też mu nic nie pukalo, a w środku nie było specjalnie znać wieku - poza stylistyką, rzecz jasna.
Swoją drogą, nie wiem, czy ta nowa mi się podoba bardziej... Chyba - nie 8-)

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: OOOO
Polubił: 34 razy
Polubione posty: 87 razy

Post 30 sie 2011, o 22:41

barbie pisze:To czyli tutaj mam napisać jakie to uczucie przejechać się na wakacje 3kkm Kią Sportage 2.0 CRDI? ;-)
To powiem tak.
Kia Sportage 2.0 CRDI z 2008r.
Duże, wygodne, ładnie wykończone. Dla porównania jechałam dzisiaj Pajero z 2009r i wnętrze wygląda przy Kiance jak trabant po recyklingu.
Kia ma pełno schowków, dwa gniazda zapalniczki, tempomat, 6 biegów, kompasik, czujniki cofania, super audio, skóra i same szmery bajery i trzyliterówki. Włącza napęd na 4 koła przy prędkości do 40km/h, a powyżej wtedy, kiedy uzna to za stosowne, skutecznie mnie za każdym razem przerażając na śmierć (nagle dopina się tył i auto zaczyna kompletnie inaczej reagować). Zła, bardzo zła koncepcja.
Miękko zawieszone. Buja. Mocno buja. Kompletnie nie umiałam sobie z tym poradzić. Nie wiem z jaką prędkością przejeżdżać przez leżące policjanty, żeby nie poczuć tego na całym kręgosłupie. Ani szybko ani wolno nie jest ok - całe auto potem sie buuuuuuuja i buja. Wydobywanie auta z kolein celem wyprzedzania, czy zmiany pasa jest kosmicznie trudne. Przez pierwszy tysiąc kilometrów musiałam się przekonywać, że jednak się nie przewróci. Jako tako radzi sobie w zakrętach, jak się przyzwyczaić, to można uznać, że jest stabilne.
Nie przyspiesza. Ma niby 150KM, ale bardzo nienerwowo reaguje na naciskanie gazu. Nawet jak się przyzwyczaić, że moment ma zupełnie nie-wiadomo-gdzie jako diesel.
Powyżej 120km/h osiąga spalanie około 10l/100. Przy 140 już 11l/100. Wtedy zaczęłam się zastanawiać dlaczego nie pojechałam Subaru :wall: Powyżej 140 jazda przestaje być znośna, bo huk powietrza przy lusterkach i relingach powoduje głuchnięcie wszystkich na pokładzie, a spalania lepiej już nie oglądać.
Podczas wakacji 3x ustrzeliłam Change Engine, bo niby że paliwo nieteges. Z BP :roll:
Generalnie najbardziej lubię w tym aucie tempomat. A poza tym to jednak Subaru ;-)

Gootek
6 gwiazdek

Post 30 sie 2011, o 22:42

WiS pisze:Co do tych wczorajszych: Merc, który upalał z nami wczoraj w Czyżynach, był nieco starszy od mojego syna. Rocznik 1989, znaczy się. Motor 250 D. Przebiegu raczej nie nalezy dociekać. Chodził jak szwajcarski zegarek, też mu nic nie pukalo, a w środku nie było specjalnie znać wieku - poza stylistyką, rzecz jasna.
Tamten diesel osiągał 94KM i 158 Nm.
Obecnie mercowy dwu i pół litrowy diesel generuje 204 KM i 500 Nm.
To częsciowo tłumaczy mniejszą trwałość współczesnego auta, a przynajmniej jego silnika i układu przeniesienia napędu.

Gootek
6 gwiazdek

Post 30 sie 2011, o 22:48

barbie pisze:Kia Sportage 2.0 CRDI z 2008r.
Duże, wygodne, ładnie wykończone. Dla porównania jechałam dzisiaj Pajero z 2009r i wnętrze wygląda przy Kiance jak trabant po recyklingu.
:o

kiedyś mawiano, de gustibus non est disputandum
i może przy tym pozostańmy...
;-)

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 30 sie 2011, o 22:53

barbie, coś tak przeczuwałem, ze tym tekstem wkurzysz Łukaszenkę 8-) ;-)

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: OOOO
Polubił: 34 razy
Polubione posty: 87 razy

Post 30 sie 2011, o 22:54

Лукашэнка pisze:
barbie pisze:Kia Sportage 2.0 CRDI z 2008r.
:o

kiedyś mawiano, de gustibus non est disputandum
i może przy tym pozostańmy...
;-)
Nie potrafię powiedzieć jaka to była wersja Pajero, ale moje pierwsze Subaru z 2001r. było w środku jakieś takie bardziej nawet ;-)
A Kijanka w wersji najbardziej wypaśnej naprawdę jest całkiem sensowna wizualnie (w środku).

ODPOWIEDZ