Ja i nasza-klasa... :)

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Re: Ja i nasza-klasa... :)

Post 14 sie 2008, o 00:49

Po cholerę Wam ta nasza-klasa, jeżeli spotykamy się zarówno tutaj, jak i w realu :roll:
Ja się raczej zastanawiam, czy się stamtąd nie wypisać. Permanentna inwigilacja normalnie.

hogi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Kona Stinky
Polubił: 0
Polubione posty: 1 raz

Post 14 sie 2008, o 00:50

So What!, masz coś do ukrycia?
Doradca Finansowy
http://www.greatpe.pl

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 sie 2008, o 01:16

hogi pisze: So What!, masz coś do ukrycia?
Raczej nie. Chodzi bardziej o klimat.

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda
Polubione posty: 0

Post 14 sie 2008, o 09:15

So What!, rozwiń temat. Serio.
czarne jest piękne...

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 sie 2008, o 09:31

Pozytywów w moim przypadku nie widzę - z fajnymi znajomymi i tak miałem kontakt.
Niestety z czasem doszły reklamy, co chwilę zapraszają mnie jakieś durne fankluby czegoś-tam, wiadomo kto zaglądał do profilu i takie tam. Ponadto sporo osób po prostu kolekcjonuje znajomych, nie utrzymując z nimi żadnego kontaktu.

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 14 sie 2008, o 09:35

No właśnie. Chcesz zajrzeć do dawnego chłopaka, a on od razu musi o tym wiedzieć ;-)

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 sie 2008, o 09:36

No to najbardziej boli :mrgreen:

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Post 14 sie 2008, o 09:46

So What! pisze: z fajnymi znajomymi i tak miałem kontakt.

Bo Ty młody gość jesteś, nie wszyscy chodzili do szkół w dobie telefonów komórkowych i internetu. Gro ludzi starszego pokolenia odnalazło się właśnie dzięki NK.

Dla niektórych NK to miejsce lansu, natomiast zamieszcanie zdjęć rodziny i pokazywanie ich całemu światu to jak dla mnie pewien rodzaj exhibicjonizmu.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 14 sie 2008, o 10:03

rrosiak, wszystko jest kwestią umiaru. Kilka zdjęć rodziny nie zaszkodzi. Dzięki temu można zobaczyć jak się niektórym udały żony, mężowie i pociechy. Ale faktycznie jest wielu ekshibicjonistów, którzy zdjęciami relacjonują swoje kolejne dni, urlopy, balangi itd.

Każdy z nas jest trochę próżny. Jeden bardziej, inny mniej ;-)

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 sie 2008, o 10:17

Konto usunięte pisze:rrosiak, wszystko jest kwestią umiaru. Kilka zdjęć rodziny nie zaszkodzi. Dzięki temu można zobaczyć jak się niektórym udały żony, mężowie i pociechy. Ale faktycznie jest wielu ekshibicjonistów, którzy zdjęciami relacjonują swoje kolejne dni, urlopy, balangi itd.

Każdy z nas jest trochę próżny. Jeden bardziej, inny mniej ;-)

Zgadzam się, tylko po co "obnażać się" przed wszystkimi użytkownikami NK, skoro istnieje możliwość zablokowania galerii tylko dla kręgu znajomych :-/
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 sie 2008, o 10:19

rrosiak pisze: Bo Ty młody gość jesteś
Dzięki. Podobnie, jak Ty :-d
rrosiak pisze: nie wszyscy chodzili do szkół w dobie telefonów komórkowych i internetu.
Chodziliśmy do szkół w tym samym czasie. Internetu i komórek nie było. Dopiero pod koniec studiów się pojawiły.

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 sie 2008, o 12:49

So What! pisze: Chodziliśmy do szkół w tym samym czasie. Internetu i komórek nie było. Dopiero pod koniec studiów się pojawiły.

Uogólniłem, ale w czasach szkoły podstawowej i średniej telefon TPSA był luksusem. Jeśli do tego dołączyć fakt, że uczyłem się w szkole z internatem, gdzie 80% to ludzie z różnych rejonów Polski to utrzymanie kontaktów graniczyło z cudem. Tak naprawdę wiele osób odnalazło się dzięki GG, pod warunkiem, że wpisywali prawdziwe dane. NK stała się już tylko dopełnieniem dobrodziejstw internetu, ale tak jak pisałeś powyżej, poprzez pęd za kasą (trudno się poniekąd dziwić) straciła na uroku.

michal
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubił: 61 razy
Polubione posty: 13 razy

Post 14 sie 2008, o 14:27

http://big.photos.nasza-klasa.pl/391878 ... 34e41.jpeg

"Jak tatuś strzeli dziubek to nie m ach.ja we wsi" ;)))

hogi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Kona Stinky

Post 14 sie 2008, o 15:01

michal pisze:http://big.photos.nasza-klasa.pl/391878 ... 34e41.jpeg

"Jak tatuś strzeli dziubek to nie m ach.ja we wsi" ;)))
Mały?
:giggle:
Doradca Finansowy
http://www.greatpe.pl

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 2 razy

Post 14 sie 2008, o 22:30

A tak właściwie, to co jest złego w byciu ekshibicjonistą...? :mrgreen:

I - czy komuś szkodzą zdjęcia żony Kowalskiego, palmy z urlopu Kowalskiego, dzieci Kowalskiego i fury Kowalskiego, które Kowalski wlepia sobie w galeryi w NK...?
Rozumiem, że ktoś się może wkurzać, jesli widzi, że kumpel ma ładniejszą babę, więce dzieci albo fajniejszą pogodę na urlopie... ale wtedy przecież można albo nie oglądać wcale, albo poszukać profilu kumpla-księdza lub kumpeli porzuconej przez męża i/lub wywalonej właśnie z roboty, i sobie nieco poprawić humor ;-)

Mówiąc poważnie - bronię tego portalu. Długo byłem sceptyczny, nie chciałem nawet zobaczyć, co to jest i jak to działa - a potem zajrzałem, wciągnęło mnie i nie żałuję. Odnalazłem masę ludzi, pogubionych naróznych życiowych zakrętach. Na pisanie do siebie maili nie mamy czasu ani weny, na spotkania w realu tym bardziej (bo niekiedy dzielą nas tysiące kilometrów), a dzieki wrzucanym fotkom, mniej lub bardziej zabawnym, wiemy co się u nas dzieje, mamy pretekst by wymienić żartobliwą uwagę, powspominać charakterystyczne sytuacje sprzed lat, pośmiać się z siebie i innych...

Całkiem fajny relaks - ale poza tym stare kontakty, bywa, okazują się pożyteczne. Sam np. skontaktowałem - w sprawach biznesowozawodowych - jednego naszoklasowego znajomego, odnalezionego po latach, z innym... i okazało się, że wyszła im z tego bardzo udana współpraca. Bez NK by tego nie było. A wczoraj zaprosiła mnie od listy znajomych i napisała mi PW koleżanka ze studiów, nie widziana od bodaj 15 lat, że się cieszy że mnie wreszcie znalazła, bo wisi mi jakieś 20 złotych (rozumiem, że po denominacji przynajmni :mrgreen: ) - no i co, nie warto być na NK...? :cofee:

Bilex
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubił: 16 razy
Polubione posty: 273 razy

Post 14 sie 2008, o 22:40

A co do pokazywania kto gdzie wchodzi to można sobie w profilu wyłączyć - tyle, że nie widać wtedy kto wchodzi na nasze konto...
Death ain't nothin' but a heartbeat away...

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 15 sie 2008, o 08:48

WiS pisze: I - czy komuś szkodzą zdjęcia żony Kowalskiego, palmy z urlopu Kowalskiego, dzieci Kowalskiego i fury Kowalskiego, które Kowalski wlepia sobie w galeryi w NK...?
Nie szkodzą na pewno. Ale ja wolałem Kowalskiego kiedy razem chodziliśmy na piwo i był cool gościem. A teraz goni jedynie za kasą... Po prostu dawny wizerunek Kowalskiego jest tym, co wolałbym zachować w pamięci.

Całe szczęście, Nowak umieszcza zdjęcia na których jest co więcej oprócz palm i nowych domów. Te zdjęcia lubię najbardziej. A i Nowak dzięki temu z dawnego kujona przeistoczył się w mojej wyobraźni w gościa, który wie czego chce i robi w życiu ciekawe rzeczy.

Paweł_BB
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Evo VIII GT340

Post 15 sie 2008, o 08:49

Dobrze powiedziane WiS, ja także nie narzekam na NK i tak jak Ty głównie sprawdzam po fotkach co słychać u moich znajomych ;-)

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: OOOO
Polubił: 34 razy
Polubione posty: 87 razy

Post 15 sie 2008, o 13:21

Niedawno naszła mnie taka refleksja na temat n-k:
naszaklasa powinna dodać pole "ile masz dzieciaczków" i "ich imiona".
I osobne galerie +filtr "wyłącz dzieci".
Wpisałabym moje 2: Subarbie I i Subarbie II

Generalnie NK szkodliwa nie jest i całkiem sympatyczna jest nawet. Z tym, że niektórzy przeginają z poziomem lansu i chwalenia się swoim życiem. Rozumiem że się ma dzieci i dom i samochód i żonę i męża i kochanków szesnastu i wszystkim chcemy o tym powiedzieć, ale litości - 1-2 zdjęcia każdego z tych osiągnięć naprawdę wystarczy. Zaglądam czasem do profili znajomych ze szkół i w większości nie da się nawet dojrzeć jak dana osoba teraz wygląda, co robi lub w ogóle cokolwiek innego niż dzieciątko.

liwit
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: A6 vel Odi

Post 15 sie 2008, o 15:29

barbie, nie masz dzieci, więc nie rozumiesz dlaczego inni umieszczają zdjęcia swoich maluchów gdzie się da. Powiem szczerze, że mnie zawsze wkurzało jak spotykałam się z ludźmi, którzy mają dzieci i jedynym tematem rozmów były właśnie one.
Teraz jako matka dwójki szkodników, mogę jedynie powiedzieć, że staram się jak mogę nie zanudzać innych postępami rozwoju moich latorośli. Ale na nk też moja rodzinka :mrgreen: Unikam jednak wklejania zdjeć, na których widać auta, domy, wycieczki itp. Bo po co.
- Bagażnik nigdy nie jest wystarczająco duży /by Bilex/

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 15 sie 2008, o 15:41

liwit, ależ ja nie mam nic przeciwko wklejaniu dzieci i innych przybytków. Chodzi o to, że w pewnym momencie zaczynam mieć wątpliwości czyj to jest profil. Ja szukam swoich znajomych, a nie ich dzieci. Rozumiem, że można mieć kompletnego świra na punkcie swoich dzieci i rozumiem, że ludzie chcą pokazać swoje rodziny, ale są pewne granice. W ostatnio dodanych zdjęciach widzę właściwie wyłącznie dzieciaczki, a to mnie skłania do zastanowienia się, czy to jest serwis "nasza klasa" czy jednak "nasze dzieci". Bo mnie te dzieci trochę ten... :roll:
;-)
A swoją drogą niedawno wrzuciłam zdjęcia swoich subarynek pod hasłem "moje dziewczynki". Tyle że galeria ukryta :-(
To ile to do lansu? :mrgreen:

liwit
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 15 sie 2008, o 16:01

barbie pisze: Tyle że galeria ukryta :-(
To ile to do lansu? :mrgreen:
Nie wiem, nie widziałam :?

Co do reszty to się z Tobą zgadzam. Z tym, że dzieci wychodzą na zdjęciach bardzo naturalnie, no i się zmieniają, rosną stąd dochodzą nowe kolekcje.
Wypoczywaj! :thumb:

mały 5150
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Czarne Zło

Post 15 sie 2008, o 16:10

A jak galeria jest ukryta, to kto to może zobaczyć, tylko właściciel profilu czy jak :?:, bo ja cieniuśki w te klocki jestem.
Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru :-d

liwit
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 15 sie 2008, o 16:23

mały 5150 pisze:
A jak galeria jest ukryta, to kto to może zobaczyć, tylko właściciel profilu czy jak :?:,

Bo na znajomość to sobie trzeba zasłużyć :evilgrin: Wtedy lansujesz się wśród znajomych. No chyba, że ktoś kolekcjonuje "znajomych" i zaprasza wszystkich jak leci :whistle:

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 15 sie 2008, o 16:27

mały 5150 pisze:
A jak galeria jest ukryta, to kto to może zobaczyć, tylko właściciel profilu czy jak :?:, bo ja cieniuśki w te klocki jestem.
Moją galerię widzą tylko ludzie których mam na liście znajomych. Można też ją ukryć tak, żeby nikt jej nie widział, tylko wtedy nie wiem po co ją robić :mrgreen:

ODPOWIEDZ