AMI,oby tylko wszystko dobrze się skończyło .
Coś niedobrego
- Gump
- 5 gwiazdek
- Auto: Spec + Legacy i wszystko cacy
- Polubił: 29 razy
- Polubione posty: 85 razy
Re: Coś niedobrego
Dopiero tu zerknąłem bardzo przykry widok smutno człowiekowi jak coś takiego zobaczy
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Zaraz jade do ubezpieczalni na ogledziny - zobaczymy jak bardzo sie zdenerwuje.
Jacek "AMI" Rudowski
Jacek, trzymam kciuki.AMI pisze:Zaraz jade do ubezpieczalni na ogledziny - zobaczymy jak bardzo sie zdenerwuje.
Ech...
czarne jest piękne...
No i brzydko mowiac "ch.." i jeszcze pewnie w nagrode dostane uniewaznienie polisy, bo mam niestandardowe hamulce i turbotimer.
A zlodzieje tez przyszli wlasnie na pewno po boost controller, ktory nie byl zgloszony w ubezpieczalni - wiec teraz sie ma dzial techniczny zastanawiac, czy przysluguje mi ubezpieczenie na te wszystkie zniszczenia, czy moze w ogole nalezy mi uniewaznic ubezpieczenie w ogole...
No, bo przeciez w ogole strasznie niebezpieczny jestem przez to i w ogole... nastepnym razem zadeklaruje to wszystkoi i chyba sam sobie zaczne krasc z samochodu dla pokrycia strat, bo przeciez zlodzieja i tak na pewno nie znajda, za to ja dostane po dupie.
Ale 1200e rocznie to wygodnie brac...
A zlodzieje tez przyszli wlasnie na pewno po boost controller, ktory nie byl zgloszony w ubezpieczalni - wiec teraz sie ma dzial techniczny zastanawiac, czy przysluguje mi ubezpieczenie na te wszystkie zniszczenia, czy moze w ogole nalezy mi uniewaznic ubezpieczenie w ogole...
No, bo przeciez w ogole strasznie niebezpieczny jestem przez to i w ogole... nastepnym razem zadeklaruje to wszystkoi i chyba sam sobie zaczne krasc z samochodu dla pokrycia strat, bo przeciez zlodzieja i tak na pewno nie znajda, za to ja dostane po dupie.
Ale 1200e rocznie to wygodnie brac...
Jacek "AMI" Rudowski
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 131 razy
- Polubione posty: 201 razy
AMI, podwójna lipa 
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.
1200e za pol roku ubezpieczenia - fajny zysk nie, dobrze sie dyskutuje z pozycji sily.
Ciekawe, czy moglbym wywalczyc w razie uniewaznienia zwrot polowy kwoty za niewykorzystany okres
Ciekawe, czy moglbym wywalczyc w razie uniewaznienia zwrot polowy kwoty za niewykorzystany okres
Jacek "AMI" Rudowski
a za przeproszeniem co to ma do rzeczy przy AC kradzieżowym? No kumam, że TT ma znaczenie, jak by Ci zajumali furę, a to nie nastąpiło, więc jak już, to by się mogli dowalić do wypłaty z tytułu kradzieży samochodu... A heble??? WTF?! I mówią, że Polska to dziwny kraj...AMI pisze: bo mam niestandardowe hamulce i turbotimer.
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
No ma - bo niezgodnosc z umowa i dobry pretekst, zeby nic nie wyplacic, nie?
A wieksze hamulce jakbyscie nie wiedzieli to juz w ogole wyjatkowa zbrodnia, bo to znaczy, ze szybciej jezdzicie... bo po co inaczej Wam wieksze hamulce?
A wieksze hamulce jakbyscie nie wiedzieli to juz w ogole wyjatkowa zbrodnia, bo to znaczy, ze szybciej jezdzicie... bo po co inaczej Wam wieksze hamulce?
Jacek "AMI" Rudowski
no dobra, ale co to ma do AC kradzieżowego? Czy masz bez rozdzielenia?
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 313 razy
- Polubione posty: 60 razy
AMI, nie daj się. Jeżeli masz jakieś niestandardowe, nieobjęte polisą, urządzenia, to przy kradzieży samochodu/kradzieży tych urządzeń mogliby Ci co najwyżej odmówić wypłaty odszkodowania za te niestandardowe, nieobjęte polisą, urządzenia.* Odmowa wypłaty byłaby też ewentualnie zasadna, gdyby przyczyną włamania były właśnie te konkretne urządzenia tyle, że to ubezpieczyciel powinien to wykazać w ewentualnym procesie.*AMI pisze: No ma - bo niezgodnosc z umowa i dobry pretekst, zeby nic nie wyplacic, nie?
* Zakładam oczywiście, że do Irlandii dotarła jednak cywilizacja.
Ja nie wiem co ma - ale prawnicy pewnie wiedza. Pewnie bedzie jedna mantra - niezgodnosc z umowa, niezgodnosc z umowa, niezgodnosc z umowa... najwyzej na razie zrobie za swoje jakos tyle o ile i dowiem sie u jakiegos prawnika moze, czy jest o co zawalczyc.
Oczywiscie wszelkie odmowy z uzasadnieniem bede prosil na pismie... tak samo jak uniewaznienie polisy.
Jeszcze niech ladnie mi powiedza, czy zwroca mi za niewykorzystany okres zaplaconej polisy.
A potem z nowej polisy ktoregokolwiek ubezpieczyciela sobie powymieniam porysowane przednie szyby, moze glosniki, a moze cos tam - nie oplaca sie byc uczciwym... bo uczciwego ze wszystkeigo z byle durnego powodu wyrypia w zad.
A zlodzieji pewnie nawet nie zlapia... zreszta co mi po tym ,ze mi oddadza to radio za 30e i stara gowniana zmieniarke... Boost controller by mnie moze ucieszyl... a szyba przyciemniana nawet nie chce myslec ile bedzie kosztowac.
Pozdrawiam
Oczywiscie wszelkie odmowy z uzasadnieniem bede prosil na pismie... tak samo jak uniewaznienie polisy.
Jeszcze niech ladnie mi powiedza, czy zwroca mi za niewykorzystany okres zaplaconej polisy.
A potem z nowej polisy ktoregokolwiek ubezpieczyciela sobie powymieniam porysowane przednie szyby, moze glosniki, a moze cos tam - nie oplaca sie byc uczciwym... bo uczciwego ze wszystkeigo z byle durnego powodu wyrypia w zad.
A zlodzieji pewnie nawet nie zlapia... zreszta co mi po tym ,ze mi oddadza to radio za 30e i stara gowniana zmieniarke... Boost controller by mnie moze ucieszyl... a szyba przyciemniana nawet nie chce myslec ile bedzie kosztowac.
Pozdrawiam
Jacek "AMI" Rudowski
- So What!
- 6 gwiazdek
Skonsultowałbym to natychmiast po uzyskaniu pisemnej odmowy wypłaty odszkodowania. Pamiętaj, że mogą biec jakieś terminy do odwołania.AMI pisze: dowiem sie u jakiegos prawnika moze, czy jest o co zawalczyc
Musze przejrzec dokladnie umowe i zobacze.So What! pisze:AMI, nie daj się. Jeżeli masz jakieś niestandardowe, nieobjęte polisą, urządzenia, to przy kradzieży samochodu/kradzieży tych urządzeń mogliby Ci co najwyżej odmówić wypłaty odszkodowania za te niestandardowe, nieobjęte polisą, urządzenia.* Odmowa wypłaty byłaby też ewentualnie zasadna, gdyby przyczyną włamania były właśnie te konkretne urządzenia tyle, że to ubezpieczyciel powinien to wykazać w ewentualnym procesie.*AMI pisze: No ma - bo niezgodnosc z umowa i dobry pretekst, zeby nic nie wyplacic, nie?
* Zakładam oczywiście, że do Irlandii dotarła jednak cywilizacja.
Mam nadzieje jednak jeszcze naiwnie, ze sie wezma po rozum do glowy i rano mi powiedza, ze naprawia to co standardowe.
Trudno, o kontroler sie sam zatroszcze... nie widze problemu nawet, zeby doplacic dla swietego spokoju za modyfikacje... tylko z rozsadkiem jakims faktycznie... sam szkody nikomu ani modyfikacjami ani niczym nie uczynilem... czuje sie prawde mowiac podwojnie karany w sytuacji uniewaznienia polisy.
Jacek "AMI" Rudowski
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 131 razy
- Polubione posty: 201 razy
Bo takiego nie ma, jest natomiast taki, ew. podobnyowoc666 pisze:Niedobre jest to, że nie mogę znaleźć wątku "coś dobrego"...
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
- So What!
- 6 gwiazdek
Niezależnie od brzmienia umowy, w przypadku odmowy wypłaty odszkodowania/unieważnienia polisy, skonsultowałbym to z prawnikiem.AMI pisze: Musze przejrzec dokladnie umowe i zobacze.
Mam nadzieje jednak jeszcze naiwnie, ze sie wezma po rozum do glowy i rano mi powiedza, ze naprawia to co standardowe.
Może się okazać, że ubezpieczyciel stosuje np. niedozwolone klauzule umowne, czy coś w tym stylu. Na poradę prawną nie wydasz pewnie majątku, a przynajmniej będziesz wiedział, na czym stoisz.
Byłem wczoraj na zakupach i tak stwierdziłem że parking pod Wola Parkiem taki pusty i smutny. A tu podjeżdża do mnie pan ochroniarz i mówi żeby lepiej uważać bo zainstalowali kamery i będą sprawy kierować do sądu za kręcenie się po parkingu
Mogą czy tylko straszą?
Mogą czy tylko straszą?
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
A w jakim charakterze chciales sie tam krecic? ;)
W Dublinie kiedys za stanie grupa i rozmowe na parkingu nas Garda spisywala... bo podejrzanie wygladamy, bo sie management skarzy, bo to , bo tamto, bo mowimy w dziwnym jezyku, stoimi obok samochodow i w ogole na pewno jestesmy elementem...
W Dublinie kiedys za stanie grupa i rozmowe na parkingu nas Garda spisywala... bo podejrzanie wygladamy, bo sie management skarzy, bo to , bo tamto, bo mowimy w dziwnym jezyku, stoimi obok samochodow i w ogole na pewno jestesmy elementem...
Jacek "AMI" Rudowski
pytanie z jaką prędkością liniową i kątową się kręci... Bo można szukać miejsca albo....inquiz pisze: kręcenie się po parkingu
- Witek
- 6 gwiazdek
- Auto: A500 @ Piotruś II
- Polubił: 20 razy
- Polubione posty: 15 razy
inquiz pisze: będą sprawy kierować do sądu za kręcenie się po parkingu![]()
Eeeeeee? Znaczy, ze co, że w Warszawie wymyślili parking na którym nie można parkować? Nie rozumiem.
Tomir wszyscy zapewne wiedzą ale udają coby wątek podbić czekając na jakiegoś prawnika.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
Tomir, 2 litrowy Forek także bez problemubtak daje radę; inne fury nawet lepiej, także podjechać pod górkę...
http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.ph ... 50#p139380
http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.ph ... 50#p139380
Dolce far niente