Coś niedobrego

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
Gump
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Spec + Legacy i wszystko cacy
Polubił: 29 razy
Polubione posty: 85 razy

Re: Coś niedobrego

Post 16 lis 2009, o 09:16

Dopiero tu zerknąłem bardzo przykry widok smutno człowiekowi jak coś takiego zobaczy :wall:
AMI,oby tylko wszystko dobrze się skończyło .

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 16 lis 2009, o 15:09

No niefajnie. :-( Wyrazy.

AMI
5 gwiazdek
Polubione posty: 1 raz

Post 16 lis 2009, o 15:12

Zaraz jade do ubezpieczalni na ogledziny - zobaczymy jak bardzo sie zdenerwuje.
Jacek "AMI" Rudowski

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 16 lis 2009, o 16:16

AMI pisze:Zaraz jade do ubezpieczalni na ogledziny - zobaczymy jak bardzo sie zdenerwuje.
Jacek, trzymam kciuki.

Ech... :wall:
czarne jest piękne...

AMI
5 gwiazdek

Post 16 lis 2009, o 17:03

No i brzydko mowiac "ch.." i jeszcze pewnie w nagrode dostane uniewaznienie polisy, bo mam niestandardowe hamulce i turbotimer.
A zlodzieje tez przyszli wlasnie na pewno po boost controller, ktory nie byl zgloszony w ubezpieczalni - wiec teraz sie ma dzial techniczny zastanawiac, czy przysluguje mi ubezpieczenie na te wszystkie zniszczenia, czy moze w ogole nalezy mi uniewaznic ubezpieczenie w ogole...

No, bo przeciez w ogole strasznie niebezpieczny jestem przez to i w ogole... nastepnym razem zadeklaruje to wszystkoi i chyba sam sobie zaczne krasc z samochodu dla pokrycia strat, bo przeciez zlodzieja i tak na pewno nie znajda, za to ja dostane po dupie.
Ale 1200e rocznie to wygodnie brac...
Jacek "AMI" Rudowski

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Post 16 lis 2009, o 17:09

AMI, podwójna lipa :-(
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

AMI
5 gwiazdek

Post 16 lis 2009, o 17:16

1200e za pol roku ubezpieczenia - fajny zysk nie, dobrze sie dyskutuje z pozycji sily.
Ciekawe, czy moglbym wywalczyc w razie uniewaznienia zwrot polowy kwoty za niewykorzystany okres
Jacek "AMI" Rudowski

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone

Post 16 lis 2009, o 17:17

AMI pisze: bo mam niestandardowe hamulce i turbotimer.
a za przeproszeniem co to ma do rzeczy przy AC kradzieżowym? No kumam, że TT ma znaczenie, jak by Ci zajumali furę, a to nie nastąpiło, więc jak już, to by się mogli dowalić do wypłaty z tytułu kradzieży samochodu... A heble??? WTF?! I mówią, że Polska to dziwny kraj...
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

AMI
5 gwiazdek

Post 16 lis 2009, o 17:20

No ma - bo niezgodnosc z umowa i dobry pretekst, zeby nic nie wyplacic, nie?

A wieksze hamulce jakbyscie nie wiedzieli to juz w ogole wyjatkowa zbrodnia, bo to znaczy, ze szybciej jezdzicie... bo po co inaczej Wam wieksze hamulce?
Jacek "AMI" Rudowski

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 16 lis 2009, o 18:37

no dobra, ale co to ma do AC kradzieżowego? Czy masz bez rozdzielenia?
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 16 lis 2009, o 18:42

AMI pisze: No ma - bo niezgodnosc z umowa i dobry pretekst, zeby nic nie wyplacic, nie?
AMI, nie daj się. Jeżeli masz jakieś niestandardowe, nieobjęte polisą, urządzenia, to przy kradzieży samochodu/kradzieży tych urządzeń mogliby Ci co najwyżej odmówić wypłaty odszkodowania za te niestandardowe, nieobjęte polisą, urządzenia.* Odmowa wypłaty byłaby też ewentualnie zasadna, gdyby przyczyną włamania były właśnie te konkretne urządzenia tyle, że to ubezpieczyciel powinien to wykazać w ewentualnym procesie.*

* Zakładam oczywiście, że do Irlandii dotarła jednak cywilizacja.

AMI
5 gwiazdek

Post 16 lis 2009, o 18:42

Ja nie wiem co ma - ale prawnicy pewnie wiedza. Pewnie bedzie jedna mantra - niezgodnosc z umowa, niezgodnosc z umowa, niezgodnosc z umowa... najwyzej na razie zrobie za swoje jakos tyle o ile i dowiem sie u jakiegos prawnika moze, czy jest o co zawalczyc.
Oczywiscie wszelkie odmowy z uzasadnieniem bede prosil na pismie... tak samo jak uniewaznienie polisy.
Jeszcze niech ladnie mi powiedza, czy zwroca mi za niewykorzystany okres zaplaconej polisy.

A potem z nowej polisy ktoregokolwiek ubezpieczyciela sobie powymieniam porysowane przednie szyby, moze glosniki, a moze cos tam - nie oplaca sie byc uczciwym... bo uczciwego ze wszystkeigo z byle durnego powodu wyrypia w zad.
A zlodzieji pewnie nawet nie zlapia... zreszta co mi po tym ,ze mi oddadza to radio za 30e i stara gowniana zmieniarke... Boost controller by mnie moze ucieszyl... a szyba przyciemniana nawet nie chce myslec ile bedzie kosztowac.

Pozdrawiam
Jacek "AMI" Rudowski

owoc666
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: było STi '05

Post 16 lis 2009, o 18:43

Niedobre jest to, że nie mogę znaleźć wątku "coś dobrego"...
Obrazek Obrazek

411KM @ 575Nm

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 16 lis 2009, o 18:45

AMI pisze: dowiem sie u jakiegos prawnika moze, czy jest o co zawalczyc
Skonsultowałbym to natychmiast po uzyskaniu pisemnej odmowy wypłaty odszkodowania. Pamiętaj, że mogą biec jakieś terminy do odwołania.

AMI
5 gwiazdek

Post 16 lis 2009, o 18:48

So What! pisze:
AMI pisze: No ma - bo niezgodnosc z umowa i dobry pretekst, zeby nic nie wyplacic, nie?
AMI, nie daj się. Jeżeli masz jakieś niestandardowe, nieobjęte polisą, urządzenia, to przy kradzieży samochodu/kradzieży tych urządzeń mogliby Ci co najwyżej odmówić wypłaty odszkodowania za te niestandardowe, nieobjęte polisą, urządzenia.* Odmowa wypłaty byłaby też ewentualnie zasadna, gdyby przyczyną włamania były właśnie te konkretne urządzenia tyle, że to ubezpieczyciel powinien to wykazać w ewentualnym procesie.*

* Zakładam oczywiście, że do Irlandii dotarła jednak cywilizacja.
Musze przejrzec dokladnie umowe i zobacze.
Mam nadzieje jednak jeszcze naiwnie, ze sie wezma po rozum do glowy i rano mi powiedza, ze naprawia to co standardowe.
Trudno, o kontroler sie sam zatroszcze... nie widze problemu nawet, zeby doplacic dla swietego spokoju za modyfikacje... tylko z rozsadkiem jakims faktycznie... sam szkody nikomu ani modyfikacjami ani niczym nie uczynilem... czuje sie prawde mowiac podwojnie karany w sytuacji uniewaznienia polisy.
Jacek "AMI" Rudowski

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Post 16 lis 2009, o 18:50

owoc666 pisze:Niedobre jest to, że nie mogę znaleźć wątku "coś dobrego"...
Bo takiego nie ma, jest natomiast taki, ew. podobny :idea:
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 16 lis 2009, o 18:55

AMI pisze: Musze przejrzec dokladnie umowe i zobacze.
Mam nadzieje jednak jeszcze naiwnie, ze sie wezma po rozum do glowy i rano mi powiedza, ze naprawia to co standardowe.
Niezależnie od brzmienia umowy, w przypadku odmowy wypłaty odszkodowania/unieważnienia polisy, skonsultowałbym to z prawnikiem.
Może się okazać, że ubezpieczyciel stosuje np. niedozwolone klauzule umowne, czy coś w tym stylu. Na poradę prawną nie wydasz pewnie majątku, a przynajmniej będziesz wiedział, na czym stoisz.

AMI
5 gwiazdek

Post 16 lis 2009, o 18:56

Jutro sie okaze - byc moze tak trzeba bedzie zrobic.
Jacek "AMI" Rudowski

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 17 lis 2009, o 22:20

Byłem wczoraj na zakupach i tak stwierdziłem że parking pod Wola Parkiem taki pusty i smutny. A tu podjeżdża do mnie pan ochroniarz i mówi żeby lepiej uważać bo zainstalowali kamery i będą sprawy kierować do sądu za kręcenie się po parkingu :evil:
Mogą czy tylko straszą?
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

AMI
5 gwiazdek

Post 17 lis 2009, o 22:50

A w jakim charakterze chciales sie tam krecic? ;)

W Dublinie kiedys za stanie grupa i rozmowe na parkingu nas Garda spisywala... bo podejrzanie wygladamy, bo sie management skarzy, bo to , bo tamto, bo mowimy w dziwnym jezyku, stoimi obok samochodow i w ogole na pewno jestesmy elementem...
Jacek "AMI" Rudowski

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 17 lis 2009, o 22:58

inquiz pisze: kręcenie się po parkingu
pytanie z jaką prędkością liniową i kątową się kręci... Bo można szukać miejsca albo.... :whistle:

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: A500 @ Piotruś II
Polubił: 20 razy
Polubione posty: 15 razy

Post 18 lis 2009, o 01:08

inquiz pisze: będą sprawy kierować do sądu za kręcenie się po parkingu :evil:

Eeeeeee? Znaczy, ze co, że w Warszawie wymyślili parking na którym nie można parkować? Nie rozumiem.

Tomir
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: GT

Post 18 lis 2009, o 19:57

Pewnie o takie "kręcenie się" chodzi

lub bardziej zimowe

:mrgreen:

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 18 lis 2009, o 20:15

Tomir wszyscy zapewne wiedzą ale udają coby wątek podbić czekając na jakiegoś prawnika.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 18 lis 2009, o 20:30

Tomir, 2 litrowy Forek także bez problemubtak daje radę; inne fury nawet lepiej, także podjechać pod górkę...
http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.ph ... 50#p139380
Dolce far niente ;-)

ODPOWIEDZ