Starzy hipokryci!Tasior_Miedziak pisze:He he, dokladnie o tym samym pomyslalem i nawet mialem cos tam napisac...minimus pisze: Tasior_Miedziak, hehe, przypomniała mi się nasza podróż na Chlejady

Starzy hipokryci!Tasior_Miedziak pisze:He he, dokladnie o tym samym pomyslalem i nawet mialem cos tam napisac...minimus pisze: Tasior_Miedziak, hehe, przypomniała mi się nasza podróż na Chlejady
FUX pisze: Szkoda, że WŁADZA tego nie czyta/bierze pod uwagę...
szef Wojewódzkiego Inspektoratu Nadzoru Budowlanego w Katowicach pisze:Dodaje jednak, że specyfika Śląska zawsze będzie miała wpływ na jakość naszych dróg. Bywa bowiem, że zabezpieczenia przed szkodami górniczymi są droższe niż ich późniejsza naprawa i celowo rezygnuje się z dodatkowych zabezpieczeń. Ostrzega, że w rejonie Rudy Śląskiej jest uskok tektoniczny, który może w przyszłości potęgować zniszczenia drogi.
citan pisze: Takie pytanko mam do wszystkich. Czy jesteście w stanie wskazać jakąś drogę, na której po remoncie podniesiono limity prędkości?
Dokładnie. Np. taka Chorwacja, prawie same skały, które trzeba wysadzać i wielkie góry w których trzeba drążyć tunele. A zrobili nieziemską drogę przez cały kraj w okamgnieniu wręcz.pamejudd pisze: Nie jestem pewien, czy Pan Drogowiec z artykulu widzial, po jakim terenie puszczane sa drogi w niektorych czesciach Europy....
Arti pisze: Dokładnie. Np. taka Chorwacja, prawie same skały, które trzeba wysadzać i wielkie góry w których trzeba drążyć tunele. A zrobili nieziemską drogę przez cały kraj w okamgnieniu wręcz.
True, true!!!!!!Arti pisze: Dokładnie. Np. taka Chorwacja, prawie same skały, które trzeba wysadzać i wielkie góry w których trzeba drążyć tunele. A zrobili nieziemską drogę przez cały kraj w okamgnieniu wręcz.
No baa...skądś to znam. Na mnie psiarze się zaczaili za kioskiem o 3 w nocy i wrąbali mandat za przejście na czerwonym świetle.gazeta.pl Lublin pisze: Student wszedł na żółtym świetle na przejście dla pieszych - karać.
WRC fan pisze:
Jako ciekawostkę dodam, że w Dublinie, w którym miałem okazję przebywać ostatni tydzień, przechodzenie na czerwonym świetle to wśród pieszych normalna sprawa, baa nawet policjanci tak przechodzą![]()
Teraz to i ja tak czekampamejudd pisze: szlajajac sie z miejscowymi po Sztokholmie odkrylem, ze na zupelnie pustej ulicy, o drugiej w nocy, oni czekali na zielone swiatlo.
W kraju, w którym przechodzenie na czerwonym jest zakazane, za to nie jest przewidziana żadna kara za złamanie tego zakazu.pamejudd pisze: Jako kontrprzyklad dodam, ze szlajajac sie z miejscowymi po Sztokholmie odkrylem, ze na zupelnie pustej ulicy, o drugiej w nocy, oni czekali na zielone swiatlo.
Idiotyzm. I ślepe i bezmyślne podporządkowywanie się bzdurnym (w tym przypadku) zasadom. Ot, takie spranie mózgów.pamejudd pisze:z miejscowymi po Sztokholmie odkrylem, ze na zupelnie pustej ulicy, o drugiej w nocy, oni czekali na zielone swiatlo.
jarmaj pisze:Idiotyzm. I ślepe i bezmyślne podporządkowywanie się bzdurnym (w tym przypadku) zasadom. Ot, takie spranie mózgów.pamejudd pisze:z miejscowymi po Sztokholmie odkrylem, ze na zupelnie pustej ulicy, o drugiej w nocy, oni czekali na zielone swiatlo.
WRC fan pisze: ako ciekawostkę dodam, że w Dublinie, w którym miałem okazję przebywać ostatni tydzień, przechodzenie na czerwonym świetle to wśród pieszych normalna sprawa, baa nawet policjanci tak przechodząI co ciekawe nie zauważyłem ani jednej niebezpiecznej sytuacji z tym związanej, ani nawet jednego trąbnięcia klaksonem...
nooo. a jak już zdarzy się wypadek, to policja dogłębnie analizuje prawdziwy powód i - jeśli okazuje się, że powodem jest np. złe oznakowanie drogi, to wpisuje to jako przyczynę i wysyłają do zarządzającego drogą pismo wskazujące co i jak poprawić. zarządca drogi bez zwłoki....vibowit pisze:Bo policja ma służyć, czyli pomagać ludziom, a nie być straszakiem na obywateli. Przynajmniej tak powinno być w normalnym świecie.
damaz pisze: powodem jest np. złe oznakowanie drogi, to wpisuje to jako przyczynę i wysyłają do zarządzającego drogą pismo wskazujące co i jak poprawić. zarządca drogi bez zwłoki....
AMI pisze: Niech Cie nie zmyli ta sielanka, zebys nie pomyslal, ze tu tak idealnie.
AMI przyjedź na dłuższy urlop do ojczyzny, pojedź nad morze, w góry, na mazury...damaz pisze: maja jakies tam autostrady (szkoda, ze z infrastruktura okoloautostradowa nieco cienko)
I zupełnie co innego niż to, co ja widziałem. Bo wg mnie wszyscy Szwedzi przechodzą na czerwonym i wszystkie auta grzecznie zatrzymują się i czekają. Cała akcja miała miejsce na starym mieście, więc pewnie piesi czuli się tutaj pewniej.jarmaj pisze: Idiotyzm. I ślepe i bezmyślne podporządkowywanie się bzdurnym (w tym przypadku) zasadom. Ot, takie spranie mózgów.