No i dostałem "tam" bana :-)

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Re: No i dostałem "tam" bana :-)

Post 5 cze 2008, o 15:30

Qemezrp, ja też mam tam podobny podpis, więc czyń swą powinność :-)

Ogólnie to chyba za duże spięcie jest w temacie. Może jakieś wspólne piwko sponsored by SIP. Albo ognisko :whistle: :whistle:

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator
Polubił: 0
Polubione posty: 1 raz

Post 5 cze 2008, o 15:33

Czytając wypowiedzi tych, którzy pisali że Przemeq czy Pumex już nie są tacy "jak dawniej", tak mi się skojarzyło:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Eksperyment_wi%C4%99zienny

pozdrawiam

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubione posty: 0

Post 5 cze 2008, o 15:34

Qemezrp,
a wezże daj spokój. Niby dobre chłopisko z Ciebie a łoisz czasami, jak Niemiec.
Kurnia, przecież motoryzacja to nasza pasja, a objawia się one m.in. uczestnictwem na różnych platformach dyskusyjnych. I nie ma , że platforma A jest cacy a platforma B jest be. Tu ludzie i tam ludzie, tu koledzy i tam koledzy. Przecież to jest wariactwo jakieś ten, za przeproszeniem, regulamin.

Cholercia, no zdenerwowałem się jednak. :-)

Grzegorz
Brak podpisu.

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 5 cze 2008, o 15:35

Qemezrp, ja tam twierdzę, że dzisiaj wstałeś lewą nogą. :mrgreen:
czarne jest piękne...

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 5 cze 2008, o 15:41

Qemezrp pisze: Witam Was moi drodzy! :-d
...wichrzyciele ;-)
pisz jak facet ;-)
Qemezrp pisze: Remka pozdrawiam, chociaż twierdzę, że tylko idiota/naiwniak stwierdzi, że podpis z linkiem do kreski to coś niewinnego.
moglbym przysiac ze pogrubione jest skierowane bezposrednio do mnie. ;-)
Qemezrp pisze: czysta agitacja i zgodnie z linią kropki, moimi obowiązkami moda, oraz własnym przekonaniem dałem trzy paski.
dzieki wiec, za to, ze pol roku moglem latac po forum z taka stopka :mrgreen:
Qemezrp pisze: Dodam też, czego wielu z Was stara się nie zauważać, że dałem sobie pasek za tę wypowiedź pod adresem Konto usuniętea.
to ciekawe. takie, napisze se co chce i najwyzej walne sie pasiorem, zeby wszyscy widzieli jaki to ja zajebisty jestem :evilgrin:

ale pozdrawiam ;-) poprawiles mi dzien... a teraz lece na obiadek z drugim poprawiaczem Gangsterkiem :mrgreen:

michal
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubił: 61 razy
Polubione posty: 13 razy

Post 5 cze 2008, o 15:44

Przemek,

Linki w sigu to male miki i ruchy pozorne. Idąc tym samym tropem, powinieneś już dawno wybanować kilku użytkowników, którzy w polu "skąd" mają wpisane na przyklad "klubsubaru.pl".

Większym przegięciem jest jak AK/Raju stosuje zwroty typu "po4turboliło" i dostaje "ostrzeżenie przed ostrzeżeniem". Jest to IMO chamstwo wysokiego stopnia, albo analogicznie "koperstwo/rajostwo".

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 5 cze 2008, o 15:45

Qemezrp pisze: Remka pozdrawiam, chociaż twierdzę, że tylko idiota/naiwniak stwierdzi, że podpis z linkiem do kreski to coś niewinnego. Dla mnie, po schizmie "kropkowo-kreskowej" to czysta agitacja i zgodnie z linią kropki, moimi obowiązkami moda, oraz własnym przekonaniem dałem trzy paski.

Przemeq - IMVHO równie sprawiedliwie powinni byc ukarani ci wspominający Nasioc i forum.gazeta.pl :cofee: W końcu tako rzecze regulamin :mrgreen:
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

Przemeq
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: Plejady Plakietka STI'06 i Spuścizna Turbo '94

Post 5 cze 2008, o 15:47

Panowie, ja tam naprawdę jestem "funkcyjny". Na forum administratorskim napisałem, skąd te paski - po okresie względnego ładu na forum SIP, od czasu zamieszania między 4Turbo a SIP dot. silników 2.5T pojawili się jak spod ziemi starzy forumowicze, którzy odeszli stamtąd w atmosferze delikatnie mówiąc mało przyjaznej, a firmy konkurencyjne w stosunku do SIP reklamują się coraz śmielej. Jeśli dziś ma się okazać, że cała ta awantura, która wywołała pojawienie się kreski, to był tylko efekt faktu, że parę osób miało w tym samym czasie zły dzień, a nie że "walczyliśmy" o zasady, to ja to, za przeproszeniem, chromolę. Ja wierzę, że jednak była to dyskusja na temat zasad i wobec tego teraz powinniśmy być konsekwentni, a nie udawać, że nic nie było... :roll:

Nie oznacza to, że jestem przeciwnikiem "pojednania" - wolałbym The Forum (and I mean THE FORUM :evilgrin:) sprzed czasów schizmy. Jednak wtręty, prowokacje i pojawianie się jak meteor w celu wywołania jatki, to nie jest według mnie sposób na osiągnięcie tego celu...

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 5 cze 2008, o 15:49

Qemezrp, tak czy siak szacun, za próbę wyjaśnienia i odwagę. W końcu jesteś w paszczy lwa :-)

Przemeq
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 5 cze 2008, o 15:50

Większym przegięciem jest jak AK/Raju stosuje zwroty typu "po4turboliło" i dostaje "ostrzeżenie przed ostrzeżeniem"

Jest tam gospodarzem, ma do tego prawo.

Jeśli człowiek, u którego jestem z wizytą, okazuję się chamem, to mam dwa wyjścia: więcej do niego przyjść, albo to zaakceptować (w przypadku przyjaciela jest trzecie: zwrócić mu uwagę). I właśnie to jest alternatywa, którą masz wobec AK/Raju.

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 5 cze 2008, o 15:53

Qemezrp, ale skąd wniosek, że chodziło o wzniecenie zadymy.
Konto usunięte, chciał się dopytać jak jest z serwisem poza ASO. Jak wydumałeś, że chodzi o dokopanie Dyrekcji?
Zresztą pojechał ostatecznie do ASO na serwis. 8-)

No.. anyway. Mam nadzieję, że od czasu do czasu tu zajrzysz. Nudą tu wieje, wszyscy się z wszystkimi zgadzają. :giggle:

To co 21.VI wpadasz na kiełbaskę pojednawczą? :cofee:
czarne jest piękne...

michal
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 5 cze 2008, o 15:55

Qemezrp pisze:PNa forum administratorskim napisałem, skąd te paski - po okresie względnego ładu na forum SIP, od czasu zamieszania między 4Turbo a SIP dot. silników 2.5T pojawili się jak spod ziemi starzy forumowicze, którzy odeszli stamtąd w atmosferze delikatnie mówiąc mało przyjaznej, a firmy konkurencyjne w stosunku do SIP reklamują się coraz śmielej.
Przemek,

OK, rozumiem punkt widzenia, który prezentujesz. Jednakże powinieneś się zgodzić ze mną, że teksty typu "po4turbolilo" są wyjątkowo niesmaczne i nie na miejscu - zwlaszcza spod klawiatury dealera SIP lub też osoby, która ma dostęp do jego konta.

Przemeq
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 5 cze 2008, o 15:56

takie, napisze se co chce i najwyzej walne sie pasiorem, zeby wszyscy widzieli jaki to ja zajebisty jestem

To nie tak. Moja wypowiedź to była wypowiedź forumowicza, którym jestem, oprócz bycia modem i wyraźnie o tym napisałem. Jeśli coś mi się nie spodobało, jako forumowiczowi, wyraziłem tę opinię z całą świadomością konsekwencji, jakie może ponieść KAŻDY forumowicz, w tym i ja, za taką wypowiedź. Pasek dostałem więc jako forumowicz, od moda.
... a teraz lece na obiadek

Późno jadasz. To niezdrowe. Źle na dowcip wpływa. :-d

Przemeq
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 5 cze 2008, o 15:56

że teksty typu "po4turbolilo" są wyjątkowo niesmaczne i nie na miejscu - zwlaszcza spod klawiatury dealera SIP lub też osoby, która ma dostęp do jego konta.

Wiesz, że jak to potwierdzę, to zaraz znajdzie się piętnastu, którzy to przekleją na "kropkę" :-).
To co 21.VI wpadasz na kiełbaskę pojednawczą?

To zawsze. Jak pisałem vertowi w wątku o silnikach 2.5T, ja odróżniam ludzi od problemów. Z Wami, jako z ludźmi, z przyjemnością zjem kiełbaskę i walnę piwko, bo wielu z Was miałem okazję poznać na żywo i polubić. Co nie znaczy, że wpłynie to jakkolwiek na sposób wypełniania przeze mnie roli moda na "kropce" 8-).

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 5 cze 2008, o 15:59

Bergen pisze:Czytając wypowiedzi tych, którzy pisali że Przemeq czy Pumex już nie są tacy "jak dawniej", tak mi się skojarzyło:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Eksperyment_wi%C4%99zienny

pozdrawiam
To powinna być obowiązkowa lektura poranna wszystkich moderatorów, administratorów i innych "funkcyjnych" w wirtualnych społecznościach.

michal
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 5 cze 2008, o 16:01

Qemezrp pisze:
Większym przegięciem jest jak AK/Raju stosuje zwroty typu "po4turboliło" i dostaje "ostrzeżenie przed ostrzeżeniem"

Jest tam gospodarzem, ma do tego prawo.

Jeśli człowiek, u którego jestem z wizytą, okazuję się chamem, to mam dwa wyjścia: więcej do niego przyjść, albo to zaakceptować (w przypadku przyjaciela jest trzecie: zwrócić mu uwagę). I właśnie to jest alternatywa, którą masz wobec AK/Raju.
Gospodarzem IMO jest Subaru Import Polska w osobie dyrektora Rogalskiego, którego darzę szacunkiem i wypowiedzi są na poziomie.

Cytowana przeze mnie wypowiedź nie spełnia IMO ani warunków bycia gospodarzem ani szczątkowych chociaż przejawów znikomej kindersztuby, której zachowanie powinno być postawą komunikacji na jakimkolwiek forum poza forum.omlet.pl

michal
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 5 cze 2008, o 16:09

Qemezrp pisze: że teksty typu "po4turbolilo" są wyjątkowo niesmaczne i nie na miejscu - zwłaszcza spod klawiatury dealera SIP lub też osoby, która ma dostęp do jego konta.

Wiesz, że jak to potwierdzę, to zaraz znajdzie się piętnastu, którzy to przekleją na "kropkę" :-).
Przecież i tak użytkownicy tego forum czytają tamto i na abarot. Czasami jednak pewne zagrywki są poniżej jakiejkolwiek granicy dobrego tonu - a w/w tekst niestety jest takową. Swoją drogą, banowaniem ludzi linkujących do tego forum czynisz jemu darmową reklamę :)

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 5 cze 2008, o 16:15

michal pisze: wypowiedzi są na poziomie.
Na Forum.

A w życiu? :-/
Dolce far niente ;-)

Przemeq
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 5 cze 2008, o 16:20

A co do eksperymentu więziennego: wiem, że nawet bliskie mi osoby, typu Bilex, twierdzą, że modowanie na forum SIP źle na mnie wpłynęło :twisted:.

Jest to dla mnie tylko o tyle niezrozumiałe, że ja potrafię - co w ostatnich dniach wielokrotnie powtarzałem - odróżnić sumienne wykonywanie pewnej roli od mojego stosunku do ludzi, na których wykonywanie tej roli wpływa. Ja naprawdę nie mam PRYWATNIE satysfakcji/radości z tego, że komuś dowaliłem pasek, zamknąłem, czy pociąłem wątek i siedząc na forum nie mam morderczego uśmiech i "I am the law" wypisanego na czole. Mam dużo ciekawsze podniety w życiu, a jako osobie wygodnej i leniwej szkoda by mi było tracić energię na spalanie się problemami forów 8-).

EterycznyŻołądź
6 gwiazdek

Post 5 cze 2008, o 16:24

Qemezrp pisze: eśli człowiek, u którego jestem z wizytą, okazuję się chamem, to mam dwa wyjścia: więcej do niego przyjść, albo to zaakceptować

O. Styl wzorowej ankiety! Gal, zobacz jest ktoś kto Ciebie słucha! :mrgreen:

Qemezrp pisze: wolałbym The Forum

Jesteś na nim. :-p

Tylko czemu mu wypowiadasz (wypowiadacie) wojnę jakby było firmą działającą dniem i nocą wyłącznie na szkodę sipu, a nie luźnym miejscem do pogaduszek? :roll: Czy to znaczy, że wolność słowa jest działaniem przeciwko sip? - W takim razie zastanawiające co jest działaniem owych 3 literek. :whistle:

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 5 cze 2008, o 16:29

Qemezrp, IMHO Twój problem wynika z czegoś, czego być może nie zauważyłeś. Z moderatora społecznego, który miał dbać o poziom i kulturę dyskusji, przeszedłeś mniej lub bardziej świadomie do roli moderatora, który ma dbać o interesy mocodawcy. To proste jak drut.

Zrzuć te ciuchy póki czas i pisz sobie tam dalej jako zwykły Przemeq a nie jako Przemeq

Przemeq
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 5 cze 2008, o 16:33

Qemezrp, IMHO Twój problem wynika z czegoś, czego być może nie zauważyłeś. Z moderatora społecznego, który miał dbać o poziom i kulturę dyskusji, przeszedłeś mniej lub bardziej świadomie do roli moderatora, który ma dbać o interesy mocodawcy. To proste jak drut.

Od schizmy zmieniło się tamto forum, a wraz z nim rola moda. Ja to widzę i - jako człowiek konsekwentny - podpisuję się pod tym otwarcie.

Innymi słowy: gdyby nowa definicja roli moda na kropce mi nie odpowiadała, zrezygnowałbym z tej roli.

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 5 cze 2008, o 16:36

Qemezrp pisze: A co do eksperymentu więziennego: wiem, że nawet bliskie mi osoby, typu Bilex, twierdzą, że modowanie na forum SIP źle na mnie wpłynęło :twisted:.
"Tamten" Przemeq (nie-mod) był jeszcze fajniejszy, bardziej wyluzowany. Zastanów się nad tym, dlaczego tak wiele osób o tym Ci życzliwie mówi. Może coś jest jednak na rzeczy.

EterycznyŻołądź
6 gwiazdek

Post 5 cze 2008, o 16:37

Konto usunięte, aleś ty naiwny. Nie ma silniejszego narkotyku niż władza. Nawet jeden mod mi o tym opowiadał, jak to sam u siebie spostrzegł.

EDIT:
So What! pisze: jeszcze
To słowo nie za bardzo pasuje.

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 5 cze 2008, o 16:46

EterycznyŻołądź pisze: To słowo nie za bardzo pasuje.
Wiem :mrgreen:
To było na zachętę do słuchania innych.

ODPOWIEDZ