Ogólnie to chyba za duże spięcie jest w temacie. Może jakieś wspólne piwko sponsored by SIP. Albo ognisko
No i dostałem "tam" bana :-)
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Re: No i dostałem "tam" bana :-)
Qemezrp, ja też mam tam podobny podpis, więc czyń swą powinność
Ogólnie to chyba za duże spięcie jest w temacie. Może jakieś wspólne piwko sponsored by SIP. Albo ognisko

Czytając wypowiedzi tych, którzy pisali że Przemeq czy Pumex już nie są tacy "jak dawniej", tak mi się skojarzyło:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Eksperyment_wi%C4%99zienny
pozdrawiam
pozdrawiam
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Qemezrp,
a wezże daj spokój. Niby dobre chłopisko z Ciebie a łoisz czasami, jak Niemiec.
Kurnia, przecież motoryzacja to nasza pasja, a objawia się one m.in. uczestnictwem na różnych platformach dyskusyjnych. I nie ma , że platforma A jest cacy a platforma B jest be. Tu ludzie i tam ludzie, tu koledzy i tam koledzy. Przecież to jest wariactwo jakieś ten, za przeproszeniem, regulamin.
Cholercia, no zdenerwowałem się jednak.
Grzegorz
a wezże daj spokój. Niby dobre chłopisko z Ciebie a łoisz czasami, jak Niemiec.
Kurnia, przecież motoryzacja to nasza pasja, a objawia się one m.in. uczestnictwem na różnych platformach dyskusyjnych. I nie ma , że platforma A jest cacy a platforma B jest be. Tu ludzie i tam ludzie, tu koledzy i tam koledzy. Przecież to jest wariactwo jakieś ten, za przeproszeniem, regulamin.
Cholercia, no zdenerwowałem się jednak.
Grzegorz
Brak podpisu.
Qemezrp, ja tam twierdzę, że dzisiaj wstałeś lewą nogą. 
czarne jest piękne...
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
...wichrzycieleQemezrp pisze: Witam Was moi drodzy!![]()
pisz jak facet
moglbym przysiac ze pogrubione jest skierowane bezposrednio do mnie.Qemezrp pisze: Remka pozdrawiam, chociaż twierdzę, że tylko idiota/naiwniak stwierdzi, że podpis z linkiem do kreski to coś niewinnego.
dzieki wiec, za to, ze pol roku moglem latac po forum z taka stopkaQemezrp pisze: czysta agitacja i zgodnie z linią kropki, moimi obowiązkami moda, oraz własnym przekonaniem dałem trzy paski.
to ciekawe. takie, napisze se co chce i najwyzej walne sie pasiorem, zeby wszyscy widzieli jaki to ja zajebisty jestemQemezrp pisze: Dodam też, czego wielu z Was stara się nie zauważać, że dałem sobie pasek za tę wypowiedź pod adresem Konto usuniętea.
ale pozdrawiam
Przemek,
Linki w sigu to male miki i ruchy pozorne. Idąc tym samym tropem, powinieneś już dawno wybanować kilku użytkowników, którzy w polu "skąd" mają wpisane na przyklad "klubsubaru.pl".
Większym przegięciem jest jak AK/Raju stosuje zwroty typu "po4turboliło" i dostaje "ostrzeżenie przed ostrzeżeniem". Jest to IMO chamstwo wysokiego stopnia, albo analogicznie "koperstwo/rajostwo".
Linki w sigu to male miki i ruchy pozorne. Idąc tym samym tropem, powinieneś już dawno wybanować kilku użytkowników, którzy w polu "skąd" mają wpisane na przyklad "klubsubaru.pl".
Większym przegięciem jest jak AK/Raju stosuje zwroty typu "po4turboliło" i dostaje "ostrzeżenie przed ostrzeżeniem". Jest to IMO chamstwo wysokiego stopnia, albo analogicznie "koperstwo/rajostwo".
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 261 razy
- Polubione posty: 535 razy
Qemezrp pisze: Remka pozdrawiam, chociaż twierdzę, że tylko idiota/naiwniak stwierdzi, że podpis z linkiem do kreski to coś niewinnego. Dla mnie, po schizmie "kropkowo-kreskowej" to czysta agitacja i zgodnie z linią kropki, moimi obowiązkami moda, oraz własnym przekonaniem dałem trzy paski.
Przemeq - IMVHO równie sprawiedliwie powinni byc ukarani ci wspominający Nasioc i forum.gazeta.pl
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
- Przemeq
- 3 gwiazdki
- Auto: Plejady Plakietka STI'06 i Spuścizna Turbo '94
Panowie, ja tam naprawdę jestem "funkcyjny". Na forum administratorskim napisałem, skąd te paski - po okresie względnego ładu na forum SIP, od czasu zamieszania między 4Turbo a SIP dot. silników 2.5T pojawili się jak spod ziemi starzy forumowicze, którzy odeszli stamtąd w atmosferze delikatnie mówiąc mało przyjaznej, a firmy konkurencyjne w stosunku do SIP reklamują się coraz śmielej. Jeśli dziś ma się okazać, że cała ta awantura, która wywołała pojawienie się kreski, to był tylko efekt faktu, że parę osób miało w tym samym czasie zły dzień, a nie że "walczyliśmy" o zasady, to ja to, za przeproszeniem, chromolę. Ja wierzę, że jednak była to dyskusja na temat zasad i wobec tego teraz powinniśmy być konsekwentni, a nie udawać, że nic nie było...
Nie oznacza to, że jestem przeciwnikiem "pojednania" - wolałbym The Forum (and I mean THE FORUM
) sprzed czasów schizmy. Jednak wtręty, prowokacje i pojawianie się jak meteor w celu wywołania jatki, to nie jest według mnie sposób na osiągnięcie tego celu...
Nie oznacza to, że jestem przeciwnikiem "pojednania" - wolałbym The Forum (and I mean THE FORUM
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Qemezrp, tak czy siak szacun, za próbę wyjaśnienia i odwagę. W końcu jesteś w paszczy lwa 
- Przemeq
- 3 gwiazdki
Większym przegięciem jest jak AK/Raju stosuje zwroty typu "po4turboliło" i dostaje "ostrzeżenie przed ostrzeżeniem"
Jest tam gospodarzem, ma do tego prawo.
Jeśli człowiek, u którego jestem z wizytą, okazuję się chamem, to mam dwa wyjścia: więcej do niego przyjść, albo to zaakceptować (w przypadku przyjaciela jest trzecie: zwrócić mu uwagę). I właśnie to jest alternatywa, którą masz wobec AK/Raju.
Qemezrp, ale skąd wniosek, że chodziło o wzniecenie zadymy.
Konto usunięte, chciał się dopytać jak jest z serwisem poza ASO. Jak wydumałeś, że chodzi o dokopanie Dyrekcji?
Zresztą pojechał ostatecznie do ASO na serwis.
No.. anyway. Mam nadzieję, że od czasu do czasu tu zajrzysz. Nudą tu wieje, wszyscy się z wszystkimi zgadzają.
To co 21.VI wpadasz na kiełbaskę pojednawczą?
Konto usunięte, chciał się dopytać jak jest z serwisem poza ASO. Jak wydumałeś, że chodzi o dokopanie Dyrekcji?
Zresztą pojechał ostatecznie do ASO na serwis.
No.. anyway. Mam nadzieję, że od czasu do czasu tu zajrzysz. Nudą tu wieje, wszyscy się z wszystkimi zgadzają.
czarne jest piękne...
Przemek,Qemezrp pisze:PNa forum administratorskim napisałem, skąd te paski - po okresie względnego ładu na forum SIP, od czasu zamieszania między 4Turbo a SIP dot. silników 2.5T pojawili się jak spod ziemi starzy forumowicze, którzy odeszli stamtąd w atmosferze delikatnie mówiąc mało przyjaznej, a firmy konkurencyjne w stosunku do SIP reklamują się coraz śmielej.
OK, rozumiem punkt widzenia, który prezentujesz. Jednakże powinieneś się zgodzić ze mną, że teksty typu "po4turbolilo" są wyjątkowo niesmaczne i nie na miejscu - zwlaszcza spod klawiatury dealera SIP lub też osoby, która ma dostęp do jego konta.
- Przemeq
- 3 gwiazdki
takie, napisze se co chce i najwyzej walne sie pasiorem, zeby wszyscy widzieli jaki to ja zajebisty jestem
To nie tak. Moja wypowiedź to była wypowiedź forumowicza, którym jestem, oprócz bycia modem i wyraźnie o tym napisałem. Jeśli coś mi się nie spodobało, jako forumowiczowi, wyraziłem tę opinię z całą świadomością konsekwencji, jakie może ponieść KAŻDY forumowicz, w tym i ja, za taką wypowiedź. Pasek dostałem więc jako forumowicz, od moda.
... a teraz lece na obiadek
Późno jadasz. To niezdrowe. Źle na dowcip wpływa.
- Przemeq
- 3 gwiazdki
że teksty typu "po4turbolilo" są wyjątkowo niesmaczne i nie na miejscu - zwlaszcza spod klawiatury dealera SIP lub też osoby, która ma dostęp do jego konta.
Wiesz, że jak to potwierdzę, to zaraz znajdzie się piętnastu, którzy to przekleją na "kropkę"
To zawsze. Jak pisałem vertowi w wątku o silnikach 2.5T, ja odróżniam ludzi od problemów. Z Wami, jako z ludźmi, z przyjemnością zjem kiełbaskę i walnę piwko, bo wielu z Was miałem okazję poznać na żywo i polubić. Co nie znaczy, że wpłynie to jakkolwiek na sposób wypełniania przeze mnie roli moda na "kropce"
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
To powinna być obowiązkowa lektura poranna wszystkich moderatorów, administratorów i innych "funkcyjnych" w wirtualnych społecznościach.Bergen pisze:Czytając wypowiedzi tych, którzy pisali że Przemeq czy Pumex już nie są tacy "jak dawniej", tak mi się skojarzyło:
pozdrawiam
Gospodarzem IMO jest Subaru Import Polska w osobie dyrektora Rogalskiego, którego darzę szacunkiem i wypowiedzi są na poziomie.Qemezrp pisze:Większym przegięciem jest jak AK/Raju stosuje zwroty typu "po4turboliło" i dostaje "ostrzeżenie przed ostrzeżeniem"
Jest tam gospodarzem, ma do tego prawo.
Jeśli człowiek, u którego jestem z wizytą, okazuję się chamem, to mam dwa wyjścia: więcej do niego przyjść, albo to zaakceptować (w przypadku przyjaciela jest trzecie: zwrócić mu uwagę). I właśnie to jest alternatywa, którą masz wobec AK/Raju.
Cytowana przeze mnie wypowiedź nie spełnia IMO ani warunków bycia gospodarzem ani szczątkowych chociaż przejawów znikomej kindersztuby, której zachowanie powinno być postawą komunikacji na jakimkolwiek forum poza forum.omlet.pl
Przecież i tak użytkownicy tego forum czytają tamto i na abarot. Czasami jednak pewne zagrywki są poniżej jakiejkolwiek granicy dobrego tonu - a w/w tekst niestety jest takową. Swoją drogą, banowaniem ludzi linkujących do tego forum czynisz jemu darmową reklamę :)Qemezrp pisze: że teksty typu "po4turbolilo" są wyjątkowo niesmaczne i nie na miejscu - zwłaszcza spod klawiatury dealera SIP lub też osoby, która ma dostęp do jego konta.
Wiesz, że jak to potwierdzę, to zaraz znajdzie się piętnastu, którzy to przekleją na "kropkę".
Na Forum.michal pisze: wypowiedzi są na poziomie.
A w życiu?
Dolce far niente 
- Przemeq
- 3 gwiazdki
A co do eksperymentu więziennego: wiem, że nawet bliskie mi osoby, typu Bilex, twierdzą, że modowanie na forum SIP źle na mnie wpłynęło :twisted:.
Jest to dla mnie tylko o tyle niezrozumiałe, że ja potrafię - co w ostatnich dniach wielokrotnie powtarzałem - odróżnić sumienne wykonywanie pewnej roli od mojego stosunku do ludzi, na których wykonywanie tej roli wpływa. Ja naprawdę nie mam PRYWATNIE satysfakcji/radości z tego, że komuś dowaliłem pasek, zamknąłem, czy pociąłem wątek i siedząc na forum nie mam morderczego uśmiech i "I am the law" wypisanego na czole. Mam dużo ciekawsze podniety w życiu, a jako osobie wygodnej i leniwej szkoda by mi było tracić energię na spalanie się problemami forów
.
Jest to dla mnie tylko o tyle niezrozumiałe, że ja potrafię - co w ostatnich dniach wielokrotnie powtarzałem - odróżnić sumienne wykonywanie pewnej roli od mojego stosunku do ludzi, na których wykonywanie tej roli wpływa. Ja naprawdę nie mam PRYWATNIE satysfakcji/radości z tego, że komuś dowaliłem pasek, zamknąłem, czy pociąłem wątek i siedząc na forum nie mam morderczego uśmiech i "I am the law" wypisanego na czole. Mam dużo ciekawsze podniety w życiu, a jako osobie wygodnej i leniwej szkoda by mi było tracić energię na spalanie się problemami forów
-
EterycznyŻołądź
- 6 gwiazdek
Qemezrp pisze: eśli człowiek, u którego jestem z wizytą, okazuję się chamem, to mam dwa wyjścia: więcej do niego przyjść, albo to zaakceptować
O. Styl wzorowej ankiety! Gal, zobacz jest ktoś kto Ciebie słucha!
Qemezrp pisze: wolałbym The Forum
Jesteś na nim.
Tylko czemu mu wypowiadasz (wypowiadacie) wojnę jakby było firmą działającą dniem i nocą wyłącznie na szkodę sipu, a nie luźnym miejscem do pogaduszek?
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Qemezrp, IMHO Twój problem wynika z czegoś, czego być może nie zauważyłeś. Z moderatora społecznego, który miał dbać o poziom i kulturę dyskusji, przeszedłeś mniej lub bardziej świadomie do roli moderatora, który ma dbać o interesy mocodawcy. To proste jak drut.
Zrzuć te ciuchy póki czas i pisz sobie tam dalej jako zwykły Przemeq a nie jako Przemeq
Zrzuć te ciuchy póki czas i pisz sobie tam dalej jako zwykły Przemeq a nie jako Przemeq
- Przemeq
- 3 gwiazdki
Qemezrp, IMHO Twój problem wynika z czegoś, czego być może nie zauważyłeś. Z moderatora społecznego, który miał dbać o poziom i kulturę dyskusji, przeszedłeś mniej lub bardziej świadomie do roli moderatora, który ma dbać o interesy mocodawcy. To proste jak drut.
Od schizmy zmieniło się tamto forum, a wraz z nim rola moda. Ja to widzę i - jako człowiek konsekwentny - podpisuję się pod tym otwarcie.
Innymi słowy: gdyby nowa definicja roli moda na kropce mi nie odpowiadała, zrezygnowałbym z tej roli.
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 313 razy
- Polubione posty: 60 razy
"Tamten" Przemeq (nie-mod) był jeszcze fajniejszy, bardziej wyluzowany. Zastanów się nad tym, dlaczego tak wiele osób o tym Ci życzliwie mówi. Może coś jest jednak na rzeczy.Qemezrp pisze: A co do eksperymentu więziennego: wiem, że nawet bliskie mi osoby, typu Bilex, twierdzą, że modowanie na forum SIP źle na mnie wpłynęło :twisted:.
-
EterycznyŻołądź
- 6 gwiazdek
Konto usunięte, aleś ty naiwny. Nie ma silniejszego narkotyku niż władza. Nawet jeden mod mi o tym opowiadał, jak to sam u siebie spostrzegł.
EDIT:
EDIT:
To słowo nie za bardzo pasuje.So What! pisze: jeszcze
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 313 razy
- Polubione posty: 60 razy
WiemEterycznyŻołądź pisze: To słowo nie za bardzo pasuje.
To było na zachętę do słuchania innych.