heh

Dla mnie sukcesem byłoby, gdyby Polska wycofała podpisy z różnych tego typu zobowiązań, chociaż i to jest jakiś mały plus, tyle że do ich gry na ich głupich zasadach.So What! pisze:Jakiś sukces jednak został osiągnięty:
"Polska wygrała w Luksemburgu spór z Komisją Europejską. Unijny Sąd Pierwszej Instancji unieważnił przyznane przez Brukselę limity darmowych pozwoleń dla firm na emisji dwutlenku węgla na okres 2008-2012. "
Źródło: http://www.polskieradio.pl/iar/wiadomosci/?id=114359
A zaraz będą znowu płakać, że elektrownie atomową budujemykajot pisze: Ale za to zarośnięci faceci w sandałach i koszulach z flaneli będą teraz płakać ile to kominy naszych elektrowni wypuszczą CO2.
Ale musisz to kupić z eko relaksującym masażeremźuf pisze: Chce ktos ekobullshita? Znaczy batona...
http://www.lifestory.pl/dom-eko-k38/Eco ... -p358.html
koniecznie. To wersja dla prawdziwych ekologów. Jak włączają kompa to sie pejczykiem po plecach: "o ja niedobry, tyle co2"Piter 35 pisze: Ale musisz to kupić z eko relaksującym masażerem![]()
remek pisze: Jak włączają kompa to sie pejczykiem po plecach: "o ja niedobry, tyle co2"
Nie wiem, ale jest liofilizowane, a to znaczy, że ma taaaaaaki termin przydatności do spożycia.aliza pisze: Czy to mięsko ze Szwecji, którym nas karmią, a jest już pełnoletnie od ośmiu lat, jest ekologiczne???![]()
Mocno tendencyjne, czasami naciągane, z niektórymi rzeczami się nie zgadzam. Ale...Mitologia energetyki wiatrowej
Energetyka wiatrowa jest na bakier z ekologią. Nie tylko niszczy naturalny krajobraz i dziesiątkuje lokalne populacje ptaków. To także najdroższa, najbardziej nieekonomiczna i wysoce nieprzewidywalna metoda pozyskiwania energii.
Nie pamiętam gdzie to czytałem: koszt wytworzenia prądu przez turbinę jest wyższy niż przez elektrownię węglową, w związku z czym ten prąd jest droższy i co ciekawe zakład energetyczny musi ten prąd kupić od właściciela turbiny/farmy.Bergen pisze: Mocno tendencyjne, czasami naciągane, z niektórymi rzeczami się nie zgadzam. Ale...
coraz więcej prywatnych powstaje, dokładnie dlatego że energetyka musi kupić aby wyrobić limity ekologiczne.kajot pisze: Nie oszukujmy się-gdyby to było takie opłacalne-farmy turbin mnożyłyby się jak króliki fundowane przez prywaciarzy
Czyli doją nas i tyle.inquiz pisze: coraz więcej prywatnych powstaje, dokładnie dlatego że energetyka musi kupić aby wyrobić limity ekologiczne.
podoba mi się ten biznesplan. Lepszy niż mój - otwarcie światowej sieci restauracji.ky pisze: A to nie wiedziałeś, że ten cały ekozajob tak naprawdę polega na tym, że ktoś wymyśla jakąś bzdurę, ktoś inny ją promuje, potem następuje założenie kagańca, a parę osób na tym zarabia, dojąc miliony frajerów?
ee załóż własny, od razu wszystkich nie musisz skubać. na początek zaprotestuj przeciwko budowie centrum handlowego albo obwodnicy bo na pewno są jakieś robaki do uratowania. zysk mniejszy ale pewny a później biznes będzie się rozwijał.remek pisze: gdzie się można zapisać do grinpisu?![]()
Wiedziałem. Najpierw była dziura ozonowa-jak to przeszło, to jest efekt tfu cieplarniany tfu. No i mamy-jeśli chcesz być uznany za postępowego-musisz opowiadać sie za tym, że oddychając robisz strasznie źle.ky pisze:A to nie wiedziałeś, że ten cały ekozajob tak naprawdę polega na tym, że ktoś wymyśla jakąś bzdurę, ktoś inny ją promuje, potem następuje założenie kagańca, a parę osób na tym zarabia, dojąc miliony frajerów?
r.
Nie wiem, ale przypuszczam, że w ramach wkupienia się będziesz musiał pozbyć się "Auto: Slow Motion WRX" na rzecz jakiegoś przyjaznego środka lokomocji... może sandały?remek pisze: Ludzie to mają łeb do biznesu, gdzie się można zapisać do grinpisu?![]()