heh
Ekologia - słuszna sprawa czy wielki przekręt ?
Re: Ekologia - słuszna sprawa czy wielki przekręt ?
to bardzo dobrze pokazuje, w którą stronę zmierzają "ekolodzy". nie zgadzasz się z nami? nie wierzysz w antropomorficzne przyczyny zmiany klimatu? to przyjdzie do ciebie bojówka.
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 313 razy
- Polubione posty: 60 razy
Jakiś sukces jednak został osiągnięty:
"Polska wygrała w Luksemburgu spór z Komisją Europejską. Unijny Sąd Pierwszej Instancji unieważnił przyznane przez Brukselę limity darmowych pozwoleń dla firm na emisji dwutlenku węgla na okres 2008-2012. "
Źródło: http://www.polskieradio.pl/iar/wiadomosci/?id=114359
"Polska wygrała w Luksemburgu spór z Komisją Europejską. Unijny Sąd Pierwszej Instancji unieważnił przyznane przez Brukselę limity darmowych pozwoleń dla firm na emisji dwutlenku węgla na okres 2008-2012. "
Dla mnie sukcesem byłoby, gdyby Polska wycofała podpisy z różnych tego typu zobowiązań, chociaż i to jest jakiś mały plus, tyle że do ich gry na ich głupich zasadach.So What! pisze:Jakiś sukces jednak został osiągnięty:
Znaczy, że prąd nie powinien zdrożeć?
Ale za to zarośnięci faceci w sandałach i koszulach z flaneli będą teraz płakać ile to kominy naszych elektrowni wypuszczą CO2.
A gdzie oni są, gdy jakiś wulkan strzeli?
Skoro oni tak lubią przyrodę-może by ich tak wysłać tam, gdzie jest duuuużo przyrody dookoła? Np Syberia?
A zaraz będą znowu płakać, że elektrownie atomową budujemykajot pisze: Ale za to zarośnięci faceci w sandałach i koszulach z flaneli będą teraz płakać ile to kominy naszych elektrowni wypuszczą CO2.
W temacie ekologicznym mam pytanko:
Czy to mięsko ze Szwecji, którym nas karmią, a jest już pełnoletnie od ośmiu lat, jest ekologiczne???
Kiedys na tzw. "Wiatraku" w Warszawie kupiłam kurczaka z rożna, jak był ciepły, to dało się go zjeść, ale nazajutrz spróbowałam na zimno i od razu wyplułam i resztę wywaliłam do śmietnika. Smakowało, jakbym lizała zamrażalnik po rozmrożeniu (tak sobie wyobrażam, bo nigdy tego nie próbowałam... )
Wtedy przyszło mi do głowy, że toto musi pochodzić z jakichś żelaznych rezerw z USA...
Czy to mięsko ze Szwecji, którym nas karmią, a jest już pełnoletnie od ośmiu lat, jest ekologiczne???
Kiedys na tzw. "Wiatraku" w Warszawie kupiłam kurczaka z rożna, jak był ciepły, to dało się go zjeść, ale nazajutrz spróbowałam na zimno i od razu wyplułam i resztę wywaliłam do śmietnika. Smakowało, jakbym lizała zamrażalnik po rozmrożeniu (tak sobie wyobrażam, bo nigdy tego nie próbowałam... )
Wtedy przyszło mi do głowy, że toto musi pochodzić z jakichś żelaznych rezerw z USA...
dzień bez śmiechu uważam za stracony!
Wasz stary wiarus w spódnicy
Chce ktos ekobullshita? Znaczy batona...
http://www.lifestory.pl/dom-eko-k38/Eco ... -p358.html
Eee... to dla mieczakow. Prawdziwy "ekolog" powinien byc hardkorowy i zrezygnowac z komputera w ogole.
Podobnie z innych "pozeraczy" pradu.
Wlasciwie to ze wszystkiego powinien zrezygnowac.
Podobnie z innych "pozeraczy" pradu.
Wlasciwie to ze wszystkiego powinien zrezygnowac.
Jacek "AMI" Rudowski
Ale musisz to kupić z eko relaksującym masażeremźuf pisze: Chce ktos ekobullshita? Znaczy batona...
https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
koniecznie. To wersja dla prawdziwych ekologów. Jak włączają kompa to sie pejczykiem po plecach: "o ja niedobry, tyle co2"Piter 35 pisze: Ale musisz to kupić z eko relaksującym masażerem![]()
remek pisze: Jak włączają kompa to sie pejczykiem po plecach: "o ja niedobry, tyle co2"
https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Ciekaw jestem ile wytworzono co2 produkujac to gowno...
Nie wiem, ale jest liofilizowane, a to znaczy, że ma taaaaaaki termin przydatności do spożycia.aliza pisze: Czy to mięsko ze Szwecji, którym nas karmią, a jest już pełnoletnie od ośmiu lat, jest ekologiczne???![]()
http://www.teluk.net/2009/07/mitologia- ... trowej.htm
Mocno tendencyjne, czasami naciągane, z niektórymi rzeczami się nie zgadzam. Ale...Mitologia energetyki wiatrowej
Energetyka wiatrowa jest na bakier z ekologią. Nie tylko niszczy naturalny krajobraz i dziesiątkuje lokalne populacje ptaków. To także najdroższa, najbardziej nieekonomiczna i wysoce nieprzewidywalna metoda pozyskiwania energii.
dochodzę do wniosku, że życie wogóle jest nieekologiczne... 
dzień bez śmiechu uważam za stracony!
Smierc tez nie, bo albo powodujesz zagrozenie sanitarno-epidemiologiczne rozkladajac sie w ziemi, albo produkuja co2 podczas kremacji. 
Nie pamiętam gdzie to czytałem: koszt wytworzenia prądu przez turbinę jest wyższy niż przez elektrownię węglową, w związku z czym ten prąd jest droższy i co ciekawe zakład energetyczny musi ten prąd kupić od właściciela turbiny/farmy.Bergen pisze: Mocno tendencyjne, czasami naciągane, z niektórymi rzeczami się nie zgadzam. Ale...
Dodatkowo-turbina nie jest w stanie na siebie zarobić-prąd, który jest w stanie wytworzyć jest tańszy niż jej cena z kosztami utrzymania.
Nie oszukujmy się-gdyby to było takie opłacalne-farmy turbin mnożyłyby się jak króliki fundowane przez prywaciarzy* bez oglądania się na państwowe dotacje do interesu.
*-nie mam tu na myśli prywaciarza posiadającego jeden mały warzywniak na osiedlu.
coraz więcej prywatnych powstaje, dokładnie dlatego że energetyka musi kupić aby wyrobić limity ekologiczne.kajot pisze: Nie oszukujmy się-gdyby to było takie opłacalne-farmy turbin mnożyłyby się jak króliki fundowane przez prywaciarzy
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
Czyli doją nas i tyle.inquiz pisze: coraz więcej prywatnych powstaje, dokładnie dlatego że energetyka musi kupić aby wyrobić limity ekologiczne.
Energetyka kupuje droższy prąd, bo musi a kto za to płaci?
Pan płaci, pani płaci....
A to nie wiedziałeś, że ten cały ekozajob tak naprawdę polega na tym, że ktoś wymyśla jakąś bzdurę, ktoś inny ją promuje, potem następuje założenie kagańca, a parę osób na tym zarabia, dojąc miliony frajerów?
r.
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
podoba mi się ten biznesplan. Lepszy niż mój - otwarcie światowej sieci restauracji.ky pisze: A to nie wiedziałeś, że ten cały ekozajob tak naprawdę polega na tym, że ktoś wymyśla jakąś bzdurę, ktoś inny ją promuje, potem następuje założenie kagańca, a parę osób na tym zarabia, dojąc miliony frajerów?
Ludzie to mają łeb do biznesu, gdzie się można zapisać do grinpisu?
ee załóż własny, od razu wszystkich nie musisz skubać. na początek zaprotestuj przeciwko budowie centrum handlowego albo obwodnicy bo na pewno są jakieś robaki do uratowania. zysk mniejszy ale pewny a później biznes będzie się rozwijał.remek pisze: gdzie się można zapisać do grinpisu?![]()
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
remek, Wchodzę w to, w końcu już robię "zieloną ścianę"
Mam tylko nadzieję,że nie odkryją jak wpieprzamy mięso po kątach
Mam tylko nadzieję,że nie odkryją jak wpieprzamy mięso po kątach
Wiedziałem. Najpierw była dziura ozonowa-jak to przeszło, to jest efekt tfu cieplarniany tfu. No i mamy-jeśli chcesz być uznany za postępowego-musisz opowiadać sie za tym, że oddychając robisz strasznie źle.ky pisze:A to nie wiedziałeś, że ten cały ekozajob tak naprawdę polega na tym, że ktoś wymyśla jakąś bzdurę, ktoś inny ją promuje, potem następuje założenie kagańca, a parę osób na tym zarabia, dojąc miliony frajerów?
r.
A jak zaczniesz wspominać o tym, że wulkany wybuchają bez uzgodnienia tego z nimi-to już podchodzisz pod odmieńca, szaleńca i nie wiem kogo jeszcze.
A przecież król jest nagi... tylko kto to ma powiedzieć, skoro już w przedszkolu dzieci są uczone "jedynego słusznego" spojrzenia na świat
Nie wiem, ale przypuszczam, że w ramach wkupienia się będziesz musiał pozbyć się "Auto: Slow Motion WRX" na rzecz jakiegoś przyjaznego środka lokomocji... może sandały?remek pisze: Ludzie to mają łeb do biznesu, gdzie się można zapisać do grinpisu?![]()
No i o koszuli w kratę nie zapomnij
Dziura ozonowa i CO2 to tylko niektóre przykłady. Promieniowanie EM, GMO, elektrownie atomowe, dioksyny, PCV, freony i jeszcze wiele, wiele innych.
r.
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.