Auto dla dziada

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
dzixd
Awatar użytkownika
Moderator działu
Auto: Legacy IV "prawie spec b h6", legacy II 2.2, 2xLegacy III 2.5 MY99, Impuls - Legacy IV H6 5EAT LPG
Polubił: 9 razy
Polubione posty: 307 razy

Re: Auto dla dziada

Post 9 sie 2016, o 10:32

gregski pisze:Zrobil sie z tego watku klub posiadaczy aut w leasingu widze.. To ja zapodam cos bardziej przyziemnego:
Obrazek
Forek xt 2,5 z ladnym przebiegiem.. Da sie? :)
Ciekawe ile uszczelek wymienionych :giggle:

Jeździć nie umiem, ale się staram :mrgreen:
Naprawiać też nie umiem, ale się staram.
Konto usunięte pisze:
29 gru 2018, o 17:15
masz dobre serducho i ostrego pierdolca :lol: :thumb:
Obrazek

gregski
6 gwiazdek
Auto: Mammut
Polubił: 0
Polubione posty: 5 razy

Post 9 sie 2016, o 10:43

przynajmniej panewki cale ;-)

Gootek
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 9 sie 2016, o 22:17

gregski pisze:Zrobil sie z tego watku klub posiadaczy aut w leasingu widze.. To ja zapodam cos bardziej przyziemnego:
Obrazek
widzę, że wątek dryfuje w dziwnym kierunku, więc go zawrócę :->

Ładny przebieg?

152 mile w ciągu 11 lat.
To jest przebieg godny prawdziwego dziada!

A auto?
- Porsche Carrera GT
wystawione na aukcji:
https://www.mecum.com/lots/CA0816-24450 ... arrera-gt/

W sam raz dla dziada, gdy już kredyt frankowy dawno spłaci, a ZUS mu godną emeryturkę naliczy :mrgreen:

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubione posty: 0

Post 9 sie 2016, o 23:57

Obrazek
czy leasing który się samemu z własnej kasy opłaca, też się liczy, choć się nie opłaca/opłaca?
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.

gregski
6 gwiazdek

Post 10 sie 2016, o 08:11

zus i godna emeryturka :mrgreen:
jakakolwiek emeryturka :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

gregski
6 gwiazdek

Post 10 sie 2016, o 08:13

Лукашэнка, ty sie lepiej pochwal, co zonie po forku kupiles..

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 10 sie 2016, o 08:23

Mam ssangyonga tivoli. Nawet podgrzewana kierownica na wyposażeniu :-)

gregski
6 gwiazdek

Post 10 sie 2016, o 08:25

esilon, jako zastepcze? no piekne!

Gootek
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 10 sie 2016, o 08:37

gregski pisze:Лукашэнка, ty sie lepiej pochwal, co zonie po forku kupiles..
Z tym zakupem jest podstawowy problem:
żona chce nadal jeździć tym forkiem :roll:

gregski
6 gwiazdek

Post 10 sie 2016, o 09:29

bo to dobre auto jest. sam sie zastanawiam, czy znow na zime nie kupic, ale tym razem mam ochote na cos z duzymi uchwytami na kubki ;-)
ale jak ma znow byc zima bez sniegu, to przelatam zime do roboty na skucie/rowerze, a w podroze bede bral auta z wypozyczalni. zmienily sie wreszcie limity i mozna lepszymi furami do PL wjezdzac.

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 10 sie 2016, o 09:40

gregski pisze: zmienily sie wreszcie limity i mozna lepszymi furami do PL wjezdzac.

zaintrygowało mnie to zdanie, jakie limity?

esilon
6 gwiazdek

Post 10 sie 2016, o 09:59

gregski pisze: no piekne!
uroda powiedzialbym.......dyskusyjna ale wyposażenie imponujące, za wszystkie podobne dodatki w markach "premium" trzeba zapłacić tyle ile za całego Tivoli z dwustrefowa klimą:-)

gregski
6 gwiazdek

Post 10 sie 2016, o 10:35

do niedawna nie mozna bylo wjechac autem pow. audi a4 na teren PL, CZ, SK i kilku innych krajow. jakas pozostalosc z dawnych lat, ubezpieczalnie nie pozwalaly.
dochodzilo do kuriozalnych sytuacji, gdzie gdy w berlinie oddawalem auto wypozyczone w krakowie, pani w okienku sie dziwila, ze tam w PL maja takie auta, a im stad nie wolno takich wypozyczac do PL.
teraz ponoc poluzowali, nie wiem czy zupelnie, ale ponoc jest lepiej.

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 10 sie 2016, o 18:12

Przecież wiadomo ,że w Pl to biegają białe niedźwiedzie po ulicach i mogą zniszczyć te piękne wytwory niemieckiej myśli motoryzacyjnej :idea:

esilon
6 gwiazdek

Post 10 sie 2016, o 18:17

Piter 35 pisze: białe niedźwiedzie po ulicach i mogą zniszczyć te piękne wytwory niemieckiej myśli motoryzacyjnej

białe renaulty clio

Piter 35
6 gwiazdek

Post 10 sie 2016, o 18:20

Te to akurat tylko Ciebie Kochają :razz:

Piter 35
6 gwiazdek

Post 10 sie 2016, o 18:26

Ostatnio jako fajny mały ,zgrabny dupowóz , którym można by pomykać po mieście i w trasie to spodobał się mojej Kochanej ( i mi też ) mercedes A - W176 .
Gla jak wspominał Wis , fajny ale trochę drogi a znowu BMW 1 nowe tak średnio przemawia ( no może M135 ale to już drogie jak diabli ) .
I co tu kupić Panie za jakiś czas :?: ;-)

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 10 sie 2016, o 19:33

gregski pisze: do niedawna nie mozna bylo wjechac autem pow. audi a4 na teren PL, CZ, SK i kilku innych krajow. jakas pozostalosc z dawnych lat, ubezpieczalnie nie pozwalaly.
tak, z 1939. Moglibyśmy ciężki sprzęt na niemieckich blachach odruchowo odstrzelić.

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 10 sie 2016, o 19:39

Piter 35 pisze:Ostatnio jako fajny mały ,zgrabny dupowóz , którym można by pomykać po mieście i w trasie to spodobał się mojej Kochanej ( i mi też ) mercedes A - W176 .
Gla jak wspominał Wis , fajny ale trochę drogi a znowu BMW 1 nowe tak średnio przemawia ( no może M135 ale to już drogie jak diabli ) .
I co tu kupić Panie za jakiś czas :?: ;-)
m2

gregski
6 gwiazdek

Post 10 sie 2016, o 19:48

GLA paskudne! GLC ladne! ;)

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 10 sie 2016, o 20:18

Piter 35 pisze:Przecież wiadomo ,że w Pl to biegają białe niedźwiedzie po ulicach i mogą zniszczyć te piękne wytwory niemieckiej myśli motoryzacyjnej :idea:
Dziwisz się? A co się dzieje na Białorusi czy Ukrainie patrząc z naszego centrum świata? Pojechałbyś tam bez zastanowienia swoim pięknym STi?

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 10 sie 2016, o 20:19

GLA podniesiony hacz.GLC? Kwestia gustu.
Ilość rozpraszaczy jazdy wqoooo...
Np. taki asystent pasa. Chcesz zobaczyć, czy mozna wyprzedzać, masz pow. 60km/h, a tutaj ci napierdala w głosnikach, bo przerywana przejeżdżasz. No niby mozna wyłączyć, jednakże jak cie zacznie zmęczenie ogarniać, to jak znalazł.
I bądź tu mąąądry.

Na dzisiaj to dobry jest asystent świateł drogowych z disco, mazda nijaka, powinna być sensowna nawigacja ala garmin zewnętrzny 276C bez durnego gadania panienki, wystarczy komunikat dźwiękowy i zachowanie wizualizacji pasa ruchu, sensownie działający czujnik deszczu. Z innymi pierdołami nie miałem do czynienia.
Tempomat mazdy z utrzymaniem bezpiecznej odległości od poprzedzającego auta irytuje. Działa inaczej, niż ja bym osobiście decydował.
Technika idzie swoim torem rozwoju. Nie wiem, jak w rzeczonych mietkach Arno, Fido, etc.

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 10 sie 2016, o 23:05

FUX pisze:GLA podniesiony hacz.GLC? Kwestia gustu.
Ilość rozpraszaczy jazdy wqoooo...
Np. taki asystent pasa. Chcesz zobaczyć, czy mozna wyprzedzać, masz pow. 60km/h, a tutaj ci napierdala w głosnikach, bo przerywana przejeżdżasz. No niby mozna wyłączyć, jednakże jak cie zacznie zmęczenie ogarniać, to jak znalazł.
I bądź tu mąąądry.

Na dzisiaj to dobry jest asystent świateł drogowych z disco, mazda nijaka, powinna być sensowna nawigacja ala garmin zewnętrzny 276C bez durnego gadania panienki, wystarczy komunikat dźwiękowy i zachowanie wizualizacji pasa ruchu, sensownie działający czujnik deszczu. Z innymi pierdołami nie miałem do czynienia.
Tempomat mazdy z utrzymaniem bezpiecznej odległości od poprzedzającego auta irytuje. Działa inaczej, niż ja bym osobiście decydował.
Technika idzie swoim torem rozwoju. Nie wiem, jak w rzeczonych mietkach Arno, Fido, etc.
FUX, jak ja się przymierzam do składania teoretycznego samochodu, to żadnych asystentów pasa ruchu, trzymania odległości w tempomacie itepe nie wkładam - i mnie to nie denerwuje. Owe jak piszesz"rozpraszacze" wkurwiają, jeśli je sobie zafundujesz. Metoda minimalistyczna jednak jest lepsza.
Ja nie narzekam, gdyż nie mam. Mam za to ichni COMMAND z nawigacją i jestem bardzo zadowolony - nie wiem, jak działa Garmin w Mercu, bo cenę ma rozsądną - NAWIGACJA DOBRA.
COMMAND nie ma systemu polskiego, więc trzeba się porozumiewać z telefonem itepe po ang, bardzo wygodnie jak trzeba zadzwonić do pani Rzępliśkiej.... lub Chrzaszcz-Pierdzikowskiej - bo serio trzeba się mocno zastanawiać jak mówić te nazwiska.

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 10 sie 2016, o 23:22

Arno, a jak w praktyce działa sterowanie głosowe w Mercu? W programach motoryzacyjnych zwykle śmiali się z takich wynalazków, że nie działają. Ale może coś się zmieniło? Może nastąpił przełom i jest to gadżet działający?

Tak przy okazji przerażające w tej dyskusji jest to, że rozmawiamy o dodatkach, gadżetach, ich przydatności, a nie o tym, jak dane auto jeździ. Czy i jaki mamy jeszcze wpływ na to, co się z nim dzieje w czasie jazdy. Inny słowy o frajdzie z jazdy ;-)

esilon
6 gwiazdek

Post 11 sie 2016, o 06:27

So What!, bierz C klassa. Daje frajdę z jazdy już od wersji c200.

ODPOWIEDZ