A podobno maja bardzo towarzyską, tę... no... obsługę...

Z ust mi to wyjąłeś...Bilex pisze:Strasznie nudno musi być na tych Węgrzech...![]()
A podobno maja bardzo towarzyską, tę... no... obsługę...
olleo, gdyby chodziło tylko o nowe źródła energii, czy inną szczęśliwość ogólną, to już dawno na poważnie uruchomiono by na przykład to:Olleo pisze:Ten problem nie tyczy po rowno kazdego kraju, ale suma sumarum zapotrzebowanie ciagle rosnie. Do tego dochodza kurczace sie zapasy ropy, skonczone zapasy gazu i wegla oraz mniejszy lub wiekszy monopol Rosji (takze na paliwo jadrowe).
michal pisze: ilości poduszek
Ktoś na forum kiedyś chyba zeznawał jak producenci pimpują fotele pod manekina a nie żywego ludzia.Konto usunięte pisze:Miałem ileś tam wypadków i poduszka okazała się zbędna. Nic nie chroni lepiej niż dwa metry blachy.
michal pisze:Ktoś na forum kiedyś chyba zeznawał jak producenci pimpują fotele pod manekina a nie żywego ludzia.
bo to jest tak: dwa metry blachy (chilli strefy zgniotu) chronią zawsze i wszędzie. hurra. ale też "strefy zgniotu" powodują, że zderzenia przy 15km/h wymuszają wymianę 1/4 samochodu. coś za coś. poczekajmy jeszcze z 15 lat. samochody będą robione z materiałów "rozumiejących" prędkość. przy 15 km/h blacha będzie sztywna, a przy 100 km/h będzie miękka (będzie pochłaniać energię).Konto usunięte pisze:Miałem ileś tam wypadków i poduszka okazała się zbędna.
a to jest niepowtarzalny przykład wykreowania poduszek powietrznych biologicznych. rzekłbym: ewolucja dostosowała tą panią do środków transportu drogowego. tylko w Stanach (gdzie bez samochodu - dosłownie i literalnie - nie da się żyć) mógł taki symbiot powstać. teraz wiadomo, do czego, tak naprawdę potrzebny jest McDonald's.Arno pisze:Pewnie widzieliscie ten ekologiczny zestaw poduszek powietrznych.
pod koniec XIX w. snuto apokaliptyczne wizje braku pastwisk dla koni i zanieczyszczenia miast i dróg stertami końskiego łajna przy dalszym rozwoju cywilizacji, każda epoka ma swoich "wizjonerów".Arno pisze: gootek, wlasnie NIE. Podobno konie spowodowaly razem z krowami straszliwe ocieplenie klimatu!
tyz prowda.WiS pisze:źle że wmówiono ludziom że gwiazdki, poduszki i trzyliterowe bożki wyłączają prawa fizyki i zastępują myślenie
podobno świnie też miały swój niebagatelny wkład.Arno pisze:Podobno konie spowodowaly razem z krowami straszliwe ocieplenie klimatu!